Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
jaka muzyka was katuja sasiedzi? ;/ Goto Page: [] [<] 1 2 3 4 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

bundz
  p
View Results

Yajo

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 9:11 am

Sialala sialalala mydełko faaa ty i ja sialalala 4laugh Bez przesady, ludzie, disco polo sprzed minimum 10 lat to fajna sprawa jest mrgreen
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 10:51 am

Yajo
Sialala sialalala mydełko faaa ty i ja sialalala 4laugh Bez przesady, ludzie, disco polo sprzed minimum 10 lat to fajna sprawa jest mrgreen

taaaa...wiem cos o tym...wybieralismy sie ze znajomymi na dechy zima w gory i nei wiedzialam co odpalowego zrobic...poszukalam i znalazlam duuuuuzo utworow dosco polo...przyjelo sie...robilismy imprezy a la remizowy klimacik biggrin biggrin biggrin

Mroovecka

shilian90

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 10:54 am

mnie katują techno.
nie wyrabiam.
ostatnio jednak witam nowych sąsiadów i puszczam muzykę ciężką bardzo głońsno - nie słyszę tej łupanki zza ściany wink
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 12:29 pm

shilian90
mnie katują techno.
nie wyrabiam.
ostatnio jednak witam nowych sąsiadów i puszczam muzykę ciężką bardzo głońsno - nie słyszę tej łupanki zza ściany wink

I dobrze im tak! xp
Nienawidzę techniawek. Jak można słuchać w kółko tego samego? To nie ma żadnego przekazu, żadnej głębi, żadnego TEKSTU. Takie coś to i ja mogę wymyślić.

pani psychol

Yajo

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 5:54 am

Mroovecka
Yajo

taaaa...wiem cos o tym...wybieralismy sie ze znajomymi na dechy zima w gory i nei wiedzialam co odpalowego zrobic...poszukalam i znalazlam duuuuuzo utworow dosco polo...przyjelo sie...robilismy imprezy a la remizowy klimacik biggrin biggrin biggrin
ja jeszcze pamiętam odbebnianie obowiązkowej godziny co tydzien w niedzielę przed tv, bo na Polsacie dp leciało, lol, to były fajne czasy mrgreen
PostPosted: Wed Jun 13, 2007 12:13 pm

Yajo
Mroovecka
Yajo

ja jeszcze pamiętam odbebnianie obowiązkowej godziny co tydzien w niedzielę przed tv, bo na Polsacie dp leciało, lol, to były fajne czasy mrgreen

był jakiś takiś program Disco Polo i Disco Relax chyba nie?? xp

Mroovecka

Flynnes

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 12:15 pm

Mroovecka
Yajo
Mroovecka
Yajo

był jakiś takiś program Disco Polo i Disco Relax chyba nie?? xp

chyba było... ninja
PostPosted: Wed Jun 13, 2007 12:26 pm

a faktycznie, pamiętam <3

co do techno - to niby muzyka, ma jakiś przekaz. Muzyka klasyczna też nie ma słów i co?

Jukatan

pani psychol

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 12:46 pm

Jukatan
a faktycznie, pamiętam <3

co do techno - to niby muzyka, ma jakiś przekaz. Muzyka klasyczna też nie ma słów i co?

Muzyka klasyczna jest wykonana "żywymi" instrumentami.
Jest stworzona w taki sposób, że prowokuje do refleksji.
Ludzie ją tworzący mają coś na myśli. Chcą ukoić odbiorców dźwiękami z instrumentów, a techno?... takie "umpa, umpa, umpa" niczego głębszego nie wywołuje w mojej głowie. Raczej pojawia się krótkie stwierdzenie: "co to za s**t?", a osoby ten rodzaj muzyki "tworzący" robią to tak, żeby na tych wszystkich "imprezkach" ludzie mieli przy czym poskakać.
Raczej nikt wtedy nie zastanawia się nad tym co słychać... przykre to rolleyes
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 12:26 am

wicked que.en

Ludzie ją tworzący mają coś na myśli. Chcą ukoić odbiorców dźwiękami z instrumentów, a techno?... takie "umpa, umpa, umpa" niczego głębszego nie wywołuje w mojej głowie. Raczej pojawia się krótkie stwierdzenie: "co to za s**t?", a osoby ten rodzaj muzyki "tworzący" robią to tak, żeby na tych wszystkich "imprezkach" ludzie mieli przy czym poskakać.
ty preferujesz inny rodzaj muzyki i okej. Ale dopuszczasz myśl, że są inne, poza jedynym słusznym, którego słuchasz? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, wnioskując z tego, co mówisz.

Techno, zauważ, też się dzieli na różne rodzaje. Takie zrobione w jakimś komputerowym mejkerze gówno nie równa się piosence, nad którą siedziało się od groma czasu, aby tak dobrać do siebie dźwięki, coby wpadały miło w ucho. I uwierz, mi się też nie podoba. Ale potrafię zrozumieć, że ktoś tego słucha, a nie, ja, o wielka jedyna, niepowtarzalna, która odkryła słuszny rodzaj muzyki, jakim sa metale ciężkie, dyktuję, co jest fajne, a co nie. Ludzie są różni, mają rózne potrzeby. Muzyka wcale nie musi mieć jakiegoś przekazu! Ty myślisz, że taki Mozart po co grał? Aby się dobrze bawić. Jego to po prostu cieszyło, a nie myślał o głębszych treściach.
Spójrz na treści oper - sa przeważnei dość durne. Ludzie bowiem przychodzili je oglądać tylko dla rozrywki, nikt nie myślał o poematach ani przekazach. Moralitety były w średniowieczu, gdy muzyka nie była aż tak rozwinięta. Wspomniany Mozart tworzył muzykęnie dla uniesień przy słuchaniu, a dla rozkoszy gawiedzi. Ot, proste.

Jedynym pokrewnym techno zespołem jakiego słucham jest Daft Punk. Wiesz, że oni na koncertach nie odbębniają tego, co już setki razy ćwiczyli, tylko grają na żywo, na spontan? Grają to, co uznająza słuszne, ich zdolność dedukcji, zdolność tworzenia muzyki pozwala im wykroczyć kilka dźwięków naprzod, by stworzyć tu i teraz takakompozycję, trwającą około godziny, zmieniającą tempo, melodię, przechodzącą z jednej do drugiej, by ludzie byli usatysfakcjonowani. I są.

Jukatan

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:58 am

jedyne techno jakie preferuję, to Prodigy. (ale to nie techno.) rofl
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:21 am

Jukatan
wicked que.en

ty preferujesz inny rodzaj muzyki i okej. Ale dopuszczasz myśl, że są inne, poza jedynym słusznym, którego słuchasz? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, wnioskując z tego, co mówisz.

Techno, zauważ, też się dzieli na różne rodzaje. Takie zrobione w jakimś komputerowym mejkerze gówno nie równa się piosence, nad którą siedziało się od groma czasu, aby tak dobrać do siebie dźwięki, coby wpadały miło w ucho. I uwierz, mi się też nie podoba. Ale potrafię zrozumieć, że ktoś tego słucha, a nie, ja, o wielka jedyna, niepowtarzalna, która odkryła słuszny rodzaj muzyki, jakim sa metale ciężkie, dyktuję, co jest fajne, a co nie. Ludzie są różni, mają rózne potrzeby. Muzyka wcale nie musi mieć jakiegoś przekazu! Ty myślisz, że taki Mozart po co grał? Aby się dobrze bawić. Jego to po prostu cieszyło, a nie myślał o głębszych treściach.
Spójrz na treści oper - sa przeważnei dość durne. Ludzie bowiem przychodzili je oglądać tylko dla rozrywki, nikt nie myślał o poematach ani przekazach. Moralitety były w średniowieczu, gdy muzyka nie była aż tak rozwinięta. Wspomniany Mozart tworzył muzykęnie dla uniesień przy słuchaniu, a dla rozkoszy gawiedzi. Ot, proste.

Jedynym pokrewnym techno zespołem jakiego słucham jest Daft Punk. Wiesz, że oni na koncertach nie odbębniają tego, co już setki razy ćwiczyli, tylko grają na żywo, na spontan? Grają to, co uznająza słuszne, ich zdolność dedukcji, zdolność tworzenia muzyki pozwala im wykroczyć kilka dźwięków naprzod, by stworzyć tu i teraz takakompozycję, trwającą około godziny, zmieniającą tempo, melodię, przechodzącą z jednej do drugiej, by ludzie byli usatysfakcjonowani. I są.

Juka, trochę zrozumienia.
czlowieka naprawdę krew zalewa jak na rpzerwach w szkole slyszy 'umc umc umc bejbi' =_-
btw, wicked queen nie powiedziala, ze slucha "metali ciezkich"

shilian90

pani psychol

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 7:15 am

Znam Daft Punk. Kiedyś tego się słuchało, nie powiem, ale to dawno i nieprawda jest. Jak zebra napisała- "metali ciężkich" nie słucham. Uważam, że takie darcie japy (death metal, itd.) jest bez sensu. Nie uważam też, że metal jest jedyną słuszną muzyką.
Może raz tak napisałam, ale to było ujęte w cudzysłowie.
Do mnie przemawia sam fakt w muzyce klasycznej, że ktoś musiał się nieźle napracować żeby nauczyć się grać na instrumencie, a co dopiero mówić o skomponowaniu tego. Techniawki może i dzielą się na różne grupy, ale tam wszystko się powtarza w kółko, a jak pada jakiś tekst, to jest naprawdę "ambitny".
Dobra, muszę się zwijać, później dokończymy rozmowę xp
PostPosted: Fri Jun 15, 2007 9:34 am

troche rozumiem, bo u mnie w szkole była radiostacja... jeden dzień był nie-technowy, raz Pascal puścił Myslovitz. Ale jestem dość tolerancyjna, nie lubię żadnego, absolutnie żadnego segregowania ludzi, żadnego potępiania za te czy inne zamiłowania, gusta albo preferencje. Nie toleruję tylko transseksualistów, zboczeńców seksualnych i fanatyków.

Jukatan

Yajo

PostPosted: Fri Jun 15, 2007 2:21 pm

*chowa się, bo jest nietolerowana* ninja
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<] 1 2 3 4 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items