|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 7:53 am
"Skazani..." to tylko ok. 100-stronicowe opowiadanie. prócz niego w zbiorze są jeszcze "Dobry uczeń" (tez sfilmowany), "Ciało" i "Sztuka oddychania" (brrr...). Z tego co pamietam, to ten zbiór w oryginale ma tytuł związny z porami roku. Aha, najlepsza ksiązka Kinga i jedna z najlepszych wogóle to "To".
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 7:53 am
Yumea RopuchaAga PlaceboTabs skończyłam "Przenajświętszą..." i wracam do Stephena Kinga whee whee TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!! heart heart heart ja własnie czytam "Desperację" autora powyższego! 4laugh Lubisz Kinga? Polecam tez "Misery" oglądałam film, muszę chwilkę poczekać aż pozapominam trochę wink ''Desperację" dopiero zaczęłam. najbardziej mi sie podobały: "To" i "Smętaż Zwierząt" (czy jakos tak pisali)- genialne! 4laugh , "Wielki Marsz" i "Zielona Mila" [ależ ryczałam przy tym...] "Lśnienie", "Miasteczko Salem" i "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP)" były ok, "Bezsenność" i "Oczy Smoka" kiepskie. to chyba wszystko co czytałam Kinga albo zapomniałam już... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 8:16 am
Paulo Coehlo. Zahir. a co! Jak kochać, to na dobre i złe, ot co. Uwielbiam tego autora... i ubóstwiam osobę, która mnie namówiła i pożyczyła mi jedną jego książkę, tak na sam początek, od serduszka, w walentynki, a co! mrgreen heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 8:26 am
RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl obecnie czyta: "Straż, straż!" Terrego Pratcheta... i moze "gwiezdne Wojny" - jezeli mi kupia sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 8:33 am
wilkus RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl "Pokochała Toma Gordona" - sprawdziłam xd a następnym razem zapoluję na "Czarny Dom" wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 12:41 pm
happy_goth_buf wilkus RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl "Pokochała Toma Gordona" - sprawdziłam xd a następnym razem zapoluję na "Czarny Dom" wink Bardzo dobra jest tez "Carrie", pierwsza ksiazka Kinga. Nie polecam "Cujo" i "Rose Madder". Słabe.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 12:47 pm
skrypty ze emocji i motywacji
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:04 pm
Baranina skrypty ze emocji i motywacji hm...chyba ciekawe, co? Cos z dziedziny psychologii?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:05 pm
Yumea happy_goth_buf wilkus RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl "Pokochała Toma Gordona" - sprawdziłam xd a następnym razem zapoluję na "Czarny Dom" wink Bardzo dobra jest tez "Carrie", pierwsza ksiazka Kinga. Nie polecam "Cujo" i "Rose Madder". Słabe. zaczelam czytac Carrie, ale doslownie wyrwano mi ja z rąk... [patrz panie w bibliotece pluly sie ze wyporzyczam za duzo ksiazek na raz i to tego samego autora xp ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:08 pm
Yumea Baranina skrypty ze emocji i motywacji hm...chyba ciekawe, co? Cos z dziedziny psychologii? tak, ale strasznie nudne.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 3:07 pm
Yumea happy_goth_buf wilkus RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl "Pokochała Toma Gordona" - sprawdziłam xd a następnym razem zapoluję na "Czarny Dom" wink Bardzo dobra jest tez "Carrie", pierwsza ksiazka Kinga. Nie polecam "Cujo" i "Rose Madder". Słabe. Słabe pod jakim wzgledem? Straszności? Mi sie podobały. "Cujo" ma może dziwny temat, bernardym z wścieklizną, ale co tam... a "Rose Madder" jest bardzo dobre pod względem postaci, ich psychologii i relacji miedzy nimi przeniesionymi w jeszcze inny wymiar. Ja to w sumie nie czytałam jeszcze jego ksiązki, co by mi sie choc troche nie podobała rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 5:10 am
Yajo Yumea happy_goth_buf wilkus RopuchaAga "Pokochała Toma G(jakiegośtam XP) o tak, to musial byc niezly horror rofl "Pokochała Toma Gordona" - sprawdziłam xd a następnym razem zapoluję na "Czarny Dom" wink Bardzo dobra jest tez "Carrie", pierwsza ksiazka Kinga. Nie polecam "Cujo" i "Rose Madder". Słabe. Słabe pod jakim wzgledem? Straszności? Mi sie podobały. "Cujo" ma może dziwny temat, bernardym z wścieklizną, ale co tam... a "Rose Madder" jest bardzo dobre pod względem postaci, ich psychologii i relacji miedzy nimi przeniesionymi w jeszcze inny wymiar. Ja to w sumie nie czytałam jeszcze jego ksiązki, co by mi sie choc troche nie podobała rolleyes Jakos takie zbyt płytkie mi się wydały pod względem fabuły, poniekąd tez konstrukcji postaci. Tak na zasadzie porównania z innymi jego książkami. Co kto woli, każdy ma prawo miec właśne zdanie smile A "Miasteczko Salem" znacie?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 5:21 am
Mam na wlasność, ale taki głupi egzemplarz, ze te dwa odpowiadania dodatkowe na końcu zostały źle wydrukowane i zamiast kiludziesięciu stron w środku nich dwa razy wydrukowano fragmenty wycięte z ksiązki stare scream xp - tai dodatek specjalny, niepuplikowane fragmenty. I bo ja wiem... troche dziwna ta ksiązka, wg mnie chyba lepiej by to wygladało jako opowiadanie jednak neutral Ostatnią jego ksiązką jaką czytałam było "Serca Atlantydów". Podobalo mi sie, bardzo mi sie podobało. Choc ten pierwszy rozdział w porównaniu do reszty... odjazd totalny dramallama "Slepy Willie" był jakis dziwny, niezbyt dobrze mi sie ten fragment czytało... ale masakra na autostradzie to juz było cos, lol.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 05, 2007 8:31 am
wilkus obecnie czyta: "Straż, straż!" Terrego Pratcheta... i moze "gwiezdne Wojny" - jezeli mi kupia sweatdrop King jest fajny,ale i tak Pratchett jest najlepszy!!!!!!!!! biggrin jestem teraz na 'Jesieni niewinności'('Ciało'),ale jeszcze,żadne opowiadanie ze 'Skazanych...' nie ruszyło mną tak jak "Wielki marsz". Wogóle z jeo książek ta do mnie najbardziej przemówiła(nie czytałam jeszcze zbyt dużo,ale się poprawię biggrin )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 05, 2007 8:34 am
Gaiman tez jest dobry. Ostatnio czytałam "Chłopaki Anansiego". Autor ma kapitalne poczucie humoru. Świetna książka na poprawę nastroju 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|