|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 8:43 am
Neilameane ]Goth bless[ To ja jeszcze dopowiem jedno... Elfy w Swiecie Widzmina sa traktowane jako rasa obca, sa zamykane zazwyczaj w rezerwatach, nie lubiane w tawernach etc. Prosze o podzielenie punktow Skarbie ^_^ Bede gral polelfim zlodziejem Znalazlem dodatek o polelfach w Magii i mieczu, wiec jesli go zaakceptujesz to nie bedzie problemu 3nodding a patrz... o polelfach tu nic nie bylo. Fajnie, ze to podales ^^ [/sise] Nie no, bo jestem bardzo przywiazany do tego, inaczej jakbys sie nie zgodzila to gralbym czlowiekiem ^_^'
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 8:51 am
To jak? Rzutniesz tam koscmi na mojego zlodziejaszka? Bo chcialbym juz porozdzielac ^_^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 8:55 am
]Goth bless[ To jak? Rzutniesz tam koscmi na mojego zlodziejaszka? Bo chcialbym juz porozdzielac ^_^ zaraz Ci posle wiadomosc z Twoimi statystykami. uporzadkuj tylko od najwazniejszego: honor, przygoda, reputacja.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:04 am
Neilameane ]Goth bless[ To jak? Rzutniesz tam koscmi na mojego zlodziejaszka? Bo chcialbym juz porozdzielac ^_^ zaraz Ci posle wiadomosc z Twoimi statystykami. uporzadkuj tylko od najwazniejszego: honor, przygoda, reputacja. jeszcze mi powiedz, jaka chcesz wykonymac sztuke, jakie wystepy (jesli oczywiscie chcesz) i koniecznie jaka mowa.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:06 am
Neilameane ]Goth bless[ To jak? Rzutniesz tam koscmi na mojego zlodziejaszka? Bo chcialbym juz porozdzielac ^_^ zaraz Ci posle wiadomosc z Twoimi statystykami. uporzadkuj tylko od najwazniejszego: honor, przygoda, reputacja. A tutaj bylo do rozdzielenia po 10? Bo nie pamietam, a podrecznika nie mam (mialem gdzies ta skrocona wersje ale siem zgubilam crying )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:10 am
Neilameane Neilameane ]Goth bless[ To jak? Rzutniesz tam koscmi na mojego zlodziejaszka? Bo chcialbym juz porozdzielac ^_^ zaraz Ci posle wiadomosc z Twoimi statystykami. uporzadkuj tylko od najwazniejszego: honor, przygoda, reputacja. jeszcze mi powiedz, jaka chcesz wykonymac sztuke, jakie wystepy (jesli oczywiscie chcesz) i koniecznie jaka mowa. sztuka tylko zlodziejstwa wink a co do mowy to na poziomie srednim chce miec jezyk wspolny a na kiepskim Starsza Mowe (jesli o to chodzilo sweatdrop )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:11 am
Kochanie, powiedz mi zasady, bo nie znam nic crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:21 am
Sir_Snajper Kochanie, powiedz mi zasady, bo nie znam nic crying o kurde..... zasad to tu jest 245 stron sweatdrop Dobra postaram sie to srkucic. A wiec. Wybierasz sobie jakas postac (jak juz wspominales np. Elfa mama). Dostajesz od MG (Mistrz Gry czyli ja ^^) okreslona ilosc punktow. W tym momencie 35. Rozdzielasz te punkty pomiedzy umiejetnosci, ktore jako magowi powinny Ci sie przydac (przy tworzeniu postaci mozna umiejetnosci postawic tylko na 3 stopniu.). Oczywiscie korzystasz jeszcze z tabelek na temat ras, ktore mowia, gdzie MUSISZ zainwestowac przynajmniej 1 punkt. Potem oczywiscie porzadkujesz swoja chierarchie wartosci, czyli: honor, reputacja i przygoda. I musisz byc wiernym tej chierarchii. Jeszcze sie lusuje przeznaczenie (tu jeszcze zamieszcze tabelke). No i kiedy postac jest juz gotowa, MG rzuca koscmi i powiadamia Cie o Twojej ilosci zlota. Za to zloto wypadalo by kupic jakis pozyteczny sprzet (oczywiscie na poczatku gry juz cos tam od MG dostajesz, jak np. jakies buty, czy kij, czy cos kolo tego). No i potem MG opowiada rozne zdarzenia, gracze w tych zdarzeniachg maja bardzo czynny udzial i na tym zabawa polega.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 9:34 am
PRZEZNACZENIE Tu MG sie zamachuje dwiema kostami: 2-3: osoba Losy bohatera nierozerwalnie sa zwiazane z losami innej osoby. Przykladem jest wiez laczaca Geralta z Ciri. Choc wiedzmin i dziewczyna wciaz sie rozstaja - z wlasnej woli lub rozdzieleni zlym losem - bezustannie spotykaja sie na nowo, czesto w nieprawdopodobnych okolicznosciach.
4: heros Ptrzeznaczeniem postaci jest zostac legendarnym herosem. Czesto wbrew wlasnej woli bedzie stawiana w sytuacjach wymagajacych heroicznych zachowan, a jej czyny beda wychwalane pod niebiosa - i niezaleznie od tego czy zasluguje na to czy nie. Byc moze przeznaczenie sprawi tez, ze bohater zostanie herosem, ale nieszczesliwym lub martwym.
5-6: wedrowka przeznaczeniem postaci jest ciagla wedrowka; bohater niegdzie nie zagrzeje dlugo miejsca. Zly los, przemozna chcec podrozy, pragnienie przygody, a moze cos zupelnie innego sprawaija, ze po kres zywota nie zdola zalozyc prawdziwej rodziny i domu.
7: bogactwo przeznaczeniem postaci jest zdobycie majatku. Szczesliwe zbiegi okolicznosci sprawia, ze bogacenie sie bedzie przychodzic jej znacznie latwoiej niz innym.
8: okreslona dlugosc zycia niezaleznie od poczynan bohater umrze w dokladnie okreslonym wieku, zapewne gwaltowana smiercia. Byc moze w gwiazdach zapisano, iz polegnie dnia tego i tego. A byc moze bedzie mu dane odejsc w spokoju w wieku 90 lat.
9:wladza przeznaczeniem postaci bedzie wladza, ktora moze byc nadana wbrew woli bohatera. Jakim on jednak rzadca bedzie - to juz zupelnie inna sprawa.
10: nieslawa przeznaczeniem postaci jest zycie w hanbie. Bohater bedzie mimowolnie uczestniczyc w przynoszacych nieslawe wydarzeniach. Zapewne zostanie uznany winny przestepstwa, ktorego nie popelnil. A moze spadnie na niego odpowiedzialnosc za czyjes zbrodnie?
11-12:walka bohaterowi przeznaczone jest zycie na wojnie i przelewanie krwi - nawet jest ze wszystkich sil bedzie staral sie tego uniknac. Na jego oczach beda umierac najblizsi i wrogowie. Smierc bedzie szla za nim krok w krok, patrzac mu zza ramienia. On jednak nigdy sie nie obejrzy.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 10:14 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 10:49 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 11:04 am
Moja uproszczona karta postaci
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 12:43 pm
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 12:51 pm
Tez hce grac ale nie wiem jak sweatdrop nie gralem nigdy w takiego rpg sweatdrop tylko konsolówki sweatdrop ale to hyba fajne skoro tak duzo tego w sieci 3nodding to co??? powie mi ktos???
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 17, 2005 1:31 pm
Ha ha ha ha ha ha xd
Moi milusińscy heart Echhh...przypominają sie stare czasy ;] Powodzenia! domokun heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|