|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 11, 2007 1:21 am
degenerat Andareen Zaproś ją do kościoła w niedzielę, na pewno pójdzie cool Prawie zgadłaś.Widzimy się dziś na Apelu Jasnogórskim mrgreen czy dostane z tej okazji nagrodę dramallama ?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 11, 2007 2:51 am
Andareen degenerat Andareen Zaproś ją do kościoła w niedzielę, na pewno pójdzie cool Prawie zgadłaś.Widzimy się dziś na Apelu Jasnogórskim mrgreen czy dostane z tej okazji nagrodę dramallama ? NIE mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 11, 2007 2:52 am
Baranina Miałam zły dzień, okien nie myłam. Nie chciało mi się nigdzie z domu wychodzić, odbierać tel tym bardziej. stressed Czuj się że jeszcze kiedyś usiądziesz przy moim komputerze. stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 16, 2007 12:53 am
Zła pani moderator nie przyszła na msze 15 sierpnia, bo w to miejsce wolała spacerować sobie po cme4ntarzu z Łukaszem Ch. Miejsce aby wszyscy mogli zrobić Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: .................................................................................................. .................................................................................................. ..................................................................................................
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 16, 2007 5:32 am
ZebraDeath a ja okna nie myję, bo będę miała wymieniane na nowe whee i nie obchodzę tych durnych świąt bo.... ... bo jestem zwisową luteranką cool to mogłaś sobie darować. stare Rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę 1000 (słownie: tysiąca) lat historii Polski katolickiej, towarzyszących temu tradycji i poczucia patriotyzmu oraz zwykłej uprzejmości, która nakazywałaby powstrzymywać się od wygłaszania podobnych opinii w przypadku, gdy nie ma się pewności, że ktoś inny myśli i czuje inaczej? To nie jest żadne "durne święto", byłam wtedy w kościele na mszy i przyjęłam Komunię Świętą. Założę się, że nie nazwałabyś "durnym" chińskiego Nowego Roku albo innego święta którejś z kultur Wschodu, tylko dlatego, że darzysz je osobistą sympatią. Szanuj nie wybrane religie, ale wszystkie. Każda religia, o ile tylko nie promuje wartości sprzecznych z prawami naturalnymi, jest godna szacunku, ponieważ są ludzie, którzy uważają ją za prawdę i postępują wedle jej wskazań. Religia wyznacza człowiekowi drogę, którą ma podążać, wskazuje cel w życiu i nadaje mu sens. NIE MASZ PRAWA wypowiadać się w ten sposób o jakiejkolwiek tak pojętej religii lub choćby jej aspekcie. Okazując brak szacunku dla religii, okazujesz brak szacunku dla wyznających ją ludzi i wyznawanych przez nich wartości. Kim jesteś, by mówić im, że praktyka ich religii jest "durna", że to, co nadaje ich życiu sens, jest nic nie warte? Jesteś od nich lepsza, mądrzejsza? Czy może po prostu zbyt niedojrzała, by umieć spojrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy, niż własne lubię - nie lubię?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 16, 2007 5:39 am
Daedhel ZebraDeath a ja okna nie myję, bo będę miała wymieniane na nowe whee i nie obchodzę tych durnych świąt bo.... ... bo jestem zwisową luteranką cool to mogłaś sobie darować. stare Rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę 1000 (słownie: tysiąca) lat historii Polski katolickiej, towarzyszących temu tradycji i poczucia patriotyzmu oraz zwykłej uprzejmości, która nakazywałaby powstrzymywać się od wygłaszania podobnych opinii w przypadku, gdy nie ma się pewności, że ktoś inny myśli i czuje inaczej? To nie jest żadne "durne święto", byłam wtedy w kościele na mszy i przyjęłam Komunię Świętą. Założę się, że nie nazwałabyś "durnym" chińskiego Nowego Roku albo innego święta którejś z kultur Wschodu, tylko dlatego, że darzysz je osobistą sympatią. Szanuj nie wybrane religie, ale wszystkie. Każda religia, o ile tylko nie promuje wartości sprzecznych z prawami naturalnymi, jest godna szacunku, ponieważ są ludzie, którzy uważają ją za prawdę i postępują wedle jej wskazań. Religia wyznacza człowiekowi drogę, którą ma podążać, wskazuje cel w życiu i nadaje mu sens. NIE MASZ PRAWA wypowiadać się w ten sposób o jakiejkolwiek tak pojętej religii lub choćby jej aspekcie. Okazując brak szacunku dla religii, okazujesz brak szacunku dla wyznających ją ludzi i wyznawanych przez nich wartości. Kim jesteś, by mówić im, że praktyka ich religii jest "durna", że to, co nadaje ich życiu sens, jest nic nie warte? Jesteś od nich lepsza, mądrzejsza? Czy może po prostu zbyt niedojrzała, by umieć spojrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy, niż własne lubię - nie lubię? Czuje się nie szanowany crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 16, 2007 6:06 am
degenerat Zła pani moderator nie przyszła na msze 15 sierpnia, bo w to miejsce wolała spacerować sobie po cme4ntarzu z Łukaszem Ch. Miejsce aby wszyscy mogli zrobić Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: .................................................................................................. .................................................................................................. .................................................................................................. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu u
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 18, 2007 4:51 am
degenerat Baranina Miałam zły dzień, okien nie myłam. Nie chciało mi się nigdzie z domu wychodzić, odbierać tel tym bardziej. stressed Czuj się że jeszcze kiedyś usiądziesz przy moim komputerze. stare wlasnie siedze mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 18, 2007 4:52 am
degenerat Zła pani moderator nie przyszła na msze 15 sierpnia, bo w to miejsce wolała spacerować sobie po cme4ntarzu z Łukaszem Ch. tak siakos wyszlo xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 18, 2007 5:30 am
omg do jakiej ja gildi sie zapisalem eek eek eek
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 18, 2007 5:32 am
xBardielx omg do jakiej ja gildi sie zapisalem eek eek eek do calkiem normalnej mrgreen a czym tak sie wystraszyles? xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Aug 18, 2007 5:38 am
Baranina xBardielx omg do jakiej ja gildi sie zapisalem eek eek eek do calkiem normalnej mrgreen a czym tak sie wystraszyles? xp jakies mocherowe i/lub wszechpolskie ugrupowanie w moich oczach tu rosnie xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Aug 19, 2007 2:20 am
xBardielx Baranina xBardielx omg do jakiej ja gildi sie zapisalem eek eek eek do calkiem normalnej mrgreen a czym tak sie wystraszyles? xp jakies mocherowe i/lub wszechpolskie ugrupowanie w moich oczach tu rosnie xd nieprawda crying twisted polska dla polaków twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|