Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Chciałem miło zakończyć urlop.A Matka Boska jest jedna Goto Page: [] [<] 1 2 3

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Jakie ryby najbardziej lubisz?
  Martwe.
  Na talerzu.
  Pływające sobie w wodzie.
View Results

Insane Lady-sama

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 1:21 am

degenerat
Andareen
Zaproś ją do kościoła w niedzielę, na pewno pójdzie cool
Prawie zgadłaś.Widzimy się dziś na Apelu Jasnogórskim mrgreen

czy dostane z tej okazji nagrodę dramallama ?
PostPosted: Sat Aug 11, 2007 2:51 am

Andareen
degenerat
Andareen
Zaproś ją do kościoła w niedzielę, na pewno pójdzie cool
Prawie zgadłaś.Widzimy się dziś na Apelu Jasnogórskim mrgreen

czy dostane z tej okazji nagrodę dramallama ?
NIE mrgreen

degenerat

degenerat

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 2:52 am

Baranina
Miałam zły dzień, okien nie myłam. Nie chciało mi się nigdzie z domu wychodzić, odbierać tel tym bardziej. stressed
Czuj się że jeszcze kiedyś usiądziesz przy moim komputerze. stare
PostPosted: Thu Aug 16, 2007 12:53 am

Zła pani moderator nie przyszła na msze 15 sierpnia, bo w to miejsce wolała spacerować sobie po cme4ntarzu z Łukaszem Ch.
Miejsce aby wszyscy mogli zrobić Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:
..................................................................................................
..................................................................................................

degenerat

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 5:32 am

ZebraDeath
a ja okna nie myję, bo będę miała wymieniane na nowe whee i nie obchodzę tych durnych świąt bo....

... bo jestem zwisową luteranką cool
to mogłaś sobie darować. stare Rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę 1000 (słownie: tysiąca) lat historii Polski katolickiej, towarzyszących temu tradycji i poczucia patriotyzmu oraz zwykłej uprzejmości, która nakazywałaby powstrzymywać się od wygłaszania podobnych opinii w przypadku, gdy nie ma się pewności, że ktoś inny myśli i czuje inaczej?

To nie jest żadne "durne święto", byłam wtedy w kościele na mszy i przyjęłam Komunię Świętą. Założę się, że nie nazwałabyś "durnym" chińskiego Nowego Roku albo innego święta którejś z kultur Wschodu, tylko dlatego, że darzysz je osobistą sympatią. Szanuj nie wybrane religie, ale wszystkie. Każda religia, o ile tylko nie promuje wartości sprzecznych z prawami naturalnymi, jest godna szacunku, ponieważ są ludzie, którzy uważają ją za prawdę i postępują wedle jej wskazań. Religia wyznacza człowiekowi drogę, którą ma podążać, wskazuje cel w życiu i nadaje mu sens. NIE MASZ PRAWA wypowiadać się w ten sposób o jakiejkolwiek tak pojętej religii lub choćby jej aspekcie. Okazując brak szacunku dla religii, okazujesz brak szacunku dla wyznających ją ludzi i wyznawanych przez nich wartości. Kim jesteś, by mówić im, że praktyka ich religii jest "durna", że to, co nadaje ich życiu sens, jest nic nie warte? Jesteś od nich lepsza, mądrzejsza? Czy może po prostu zbyt niedojrzała, by umieć spojrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy, niż własne lubię - nie lubię?
PostPosted: Thu Aug 16, 2007 5:39 am

Daedhel
ZebraDeath
a ja okna nie myję, bo będę miała wymieniane na nowe whee i nie obchodzę tych durnych świąt bo....

... bo jestem zwisową luteranką cool
to mogłaś sobie darować. stare Rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę 1000 (słownie: tysiąca) lat historii Polski katolickiej, towarzyszących temu tradycji i poczucia patriotyzmu oraz zwykłej uprzejmości, która nakazywałaby powstrzymywać się od wygłaszania podobnych opinii w przypadku, gdy nie ma się pewności, że ktoś inny myśli i czuje inaczej?

To nie jest żadne "durne święto", byłam wtedy w kościele na mszy i przyjęłam Komunię Świętą. Założę się, że nie nazwałabyś "durnym" chińskiego Nowego Roku albo innego święta którejś z kultur Wschodu, tylko dlatego, że darzysz je osobistą sympatią. Szanuj nie wybrane religie, ale wszystkie. Każda religia, o ile tylko nie promuje wartości sprzecznych z prawami naturalnymi, jest godna szacunku, ponieważ są ludzie, którzy uważają ją za prawdę i postępują wedle jej wskazań. Religia wyznacza człowiekowi drogę, którą ma podążać, wskazuje cel w życiu i nadaje mu sens. NIE MASZ PRAWA wypowiadać się w ten sposób o jakiejkolwiek tak pojętej religii lub choćby jej aspekcie. Okazując brak szacunku dla religii, okazujesz brak szacunku dla wyznających ją ludzi i wyznawanych przez nich wartości. Kim jesteś, by mówić im, że praktyka ich religii jest "durna", że to, co nadaje ich życiu sens, jest nic nie warte? Jesteś od nich lepsza, mądrzejsza? Czy może po prostu zbyt niedojrzała, by umieć spojrzeć na te sprawy z szerszej perspektywy, niż własne lubię - nie lubię?

Czuje się nie szanowany crying

degenerat

Gem_ma

PostPosted: Thu Aug 16, 2007 6:06 am

degenerat
Zła pani moderator nie przyszła na msze 15 sierpnia, bo w to miejsce wolała spacerować sobie po cme4ntarzu z Łukaszem Ch.
Miejsce aby wszyscy mogli zrobić Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uu u
PostPosted: Sat Aug 18, 2007 4:51 am

degenerat
Baranina
Miałam zły dzień, okien nie myłam. Nie chciało mi się nigdzie z domu wychodzić, odbierać tel tym bardziej. stressed
Czuj się że jeszcze kiedyś usiądziesz przy moim komputerze. stare
wlasnie siedze mrgreen

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat Aug 18, 2007 4:52 am

degenerat

tak siakos wyszlo xd
PostPosted: Sat Aug 18, 2007 5:30 am

omg do jakiej ja gildi sie zapisalem eek eek eek

harab serapel

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat Aug 18, 2007 5:32 am

xBardielx