Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
co teraz czytacie? Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 18 19 20 21 22 23 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

pomozecie?
  pomozemy!
View Results

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Mon May 04, 2009 1:25 pm

Ayah_TheMetalMania
Niunia tu nie chodzi o sławę czy popularność pisarza ... Mnie bardziej chodziło o to że każdy ma indywidualny styl .. a my jako czytelnicy możemy go wielorako interpretować, a jako indywidualiści odbieramy go inaczej .. w skrócie pisząc ... to mam na myśli, że styl ,który podchodzi pode mnie, który dobrze mi się czyta niekoniecznie musi być w odbiorze dla Ciebie taki sam ot co mrgreen i wsio .. mam nadzieje ze nie namieszałam xp
uhmmm... tyle że na ten przykład opisy Sienkiewicza mają mało zwolenników... myślę, że część pisarzy ma po prostu styl powszechnie uznawany za niestrawny... czasami jak się ich czyta to ma się wrażenie, że pisali jakby chcieli a nie mogli. ninja
PostPosted: Tue May 05, 2009 3:38 am

Daedhel
Ayah_TheMetalMania
Niunia tu nie chodzi o sławę czy popularność pisarza ... Mnie bardziej chodziło o to że każdy ma indywidualny styl .. a my jako czytelnicy możemy go wielorako interpretować, a jako indywidualiści odbieramy go inaczej .. w skrócie pisząc ... to mam na myśli, że styl ,który podchodzi pode mnie, który dobrze mi się czyta niekoniecznie musi być w odbiorze dla Ciebie taki sam ot co mrgreen i wsio .. mam nadzieje ze nie namieszałam xp
uhmmm... tyle że na ten przykład opisy Sienkiewicza mają mało zwolenników... myślę, że część pisarzy ma po prostu styl powszechnie uznawany za niestrawny... czasami jak się ich czyta to ma się wrażenie, że pisali jakby chcieli a nie mogli. ninja

o matko. ja niecierpię stylu Sienkiewicza. no i Krzyżacy bolą.

hm.aktualnie czytam: Mario Vargas Llosa - Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki.
osobiście polecam.

Maris274

Chatty Shopper

4,450 Points
  • Forum Dabbler 200
  • Forum Sophomore 300
  • Treasure Hunter 100

Ayah_TheMetalMania

PostPosted: Fri May 08, 2009 7:36 am

Ale prawda jest też, że do niektórych stylów trzeba mieć swoje lata ...Im człowiek starszy tym inaczej wszystko odbiera, inaczej rozumie i trawi ... taka prawda życiowa. 3nodding
PostPosted: Fri May 08, 2009 7:50 am

Ayah_TheMetalMania
Ale prawda jest też, że do niektórych stylów trzeba mieć swoje lata ...Im człowiek starszy tym inaczej wszystko odbiera, inaczej rozumie i trawi ... taka prawda życiowa. 3nodding
z tym się zgodzę. Choć mam wrażenie, że w momencie osiągnięcia pewnej dojrzałości umysłowej i emocjonalnej czas już nie gra roli i przez resztę życia książki odbiera się tak samo (chyba, że starość odbierze część sprawności umysłowej).

Carcassandra

Anxious Carpenter

Dake_Akumu

Hygienic Hunter

PostPosted: Fri May 08, 2009 8:32 am

Ja teraz czytam "Kordiana" J. Słowackiego. Dramaty są czasami nudne... za dużo w nich zbędnej gadaniny xD
PostPosted: Tue May 12, 2009 4:51 am

ale człowiek może się przy tym pocieszyć ze ma lepiej rofl
wertuje czarny pergamin Dębskiego

Ayah_TheMetalMania

Nszo-czi

PostPosted: Tue May 12, 2009 9:33 am

'Mistrz Zagadek z Hed' Patricia A. McKillip

kto mi poleci coś przyjemnego i lekkiego do poczytania? jutro kończę matury i zamierzam się pogrążyć w błogim lenistwie z książką w reku^^
PostPosted: Wed May 13, 2009 3:26 am

Nszo-czi
'Mistrz Zagadek z Hed' Patricia A. McKillip

kto mi poleci coś przyjemnego i lekkiego do poczytania? jutro kończę matury i zamierzam się pogrążyć w błogim lenistwie z książką w reku^^

Jesli ma byc coś lekkiego żeby nie powiedzieć zbyt sztampowego to polecam Żona biznesmena" autorstwa Sujata Massey. Bardzo lekka i przyjemna książka którą szybko sie czyta. Jeśli oczywiście wolimy kryminały w stylu Agata Christie a nie Ludluma.
http://www.biblionetka.pl/ks.asp?id=29780 opis i recenzja

Ayah_TheMetalMania

Dake_Akumu

Hygienic Hunter

PostPosted: Sat May 30, 2009 3:05 pm

Właśnie zaczynam "Dom dzienny, dom nocny" Olgi Tokarczuk i jak na razie jestem zadowolona, chociaż nic w tym dziwnego, bo jest to moja ulubiona pisarka. Z jej dzieł polecam "Prawiek i inne czasy" oraz "Podróż ludzi księgi".
PostPosted: Thu Jun 04, 2009 11:55 am

"Słownik mitologii świata" autorstwa kogoś tam, nie pamietam dramallama

Yajo

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Fri Jun 05, 2009 9:20 am

socjologia, aksjologia i erm... angielski xp
PostPosted: Fri Jun 05, 2009 10:15 am

Wasze posty. Alem dowciapna rolleyes

Yajo

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Fri Jun 05, 2009 3:06 pm

Jakąś taką intrygującą książkę o nawykach w głosie i ich przyczynach - psychologicznych, fizjologicznych, pourazowych, społecznych, kulturowych, klimatycznych... nie miałam pojęcia, że aż tyle rzeczy może w tak znaczący sposób wpływać na ograniczenia w głosie! eek Książka autorstwa Patsy Rodenbyrg, tytuł "The Right to Speak. Working with the voice". Polecam, jest fascynująca.
PostPosted: Tue Jun 16, 2009 10:57 am

FASCYNUJĄCĄ rozprawę kulturoznawczo-antopologiczną profesora Czai, dowodzącą że antropolodzy to ignoranci i hipokryci, gdyż słowo "kultura" jest dla nich pojęciem płytkim, używanym niemal jak przerywnik, prawie tak jak inne popularne słówko na "K".

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Ayah_TheMetalMania

PostPosted: Sat Jun 20, 2009 4:10 am

niunia większość ludzi to ignoranci i hipokryci bez względu na zawód, status społeczny, stan majątkowy itp itd ameryki nie odkryto.

Czytam 11 minut Paulo Coelho
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 18 19 20 21 22 23 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas