Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Zagrajmy w RPG!! ^^ Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Thu Sep 14, 2006 2:34 pm

...Hm. Nie ma to jak spokój i opanowanie. sweatdrop
...
...Dziewczynko:
1) Znam lekarza, który przez wiele lat w swej pracy spotkał tylko 2 prawdziwych dyslektyków. Bo doskonale wiadomo, że ogromny procent ludzi cierpiących rzekomo na dysleksję - udaje.
2) Nie uważam się za bóstwo w sprawach ortografii, ale na pewno nie robię błędów typu "cuż" albo "żut".
3) W związku z tym, moja wypowiedź wskazywała tylko i wyłącznie na to, że sesja w stylu "Cuż, jesteście na polanie w laskó, w kturym rosną głuwnie liściaste drzewa" nie będzie ni cholery klimatyczna. Może i normalnie sesje Kairki są i fajne, ale w formie pisanej uważam, że trzeba się o wiele bardziej postarać i wczuć. I mam nadzieję, że takie osoby zgłosiły się do sesji tutaj - takie, którym zależy, żeby ten topic stał się odpowiednio lasem, grotą czy zamkiem.
4) Dlatego jestem za tym, żeby sesję poprowadził ktoś, kto potrafi ładnie układać zdania i czuje klimat. Jest późno i nie chce mi się myśleć i przypominać (bo z pamięcią u mnie kiepsko), ale takimi osobami wydają mi się być np. Del czy Lava.
5) Pax.
PostPosted: Thu Sep 14, 2006 2:58 pm

Quote:
1) Znam lekarza, który przez wiele lat w swej pracy spotkał tylko 2 prawdziwych dyslektyków. Bo doskonale wiadomo, że ogromny procent ludzi cierpiących rzekomo na dysleksję - udaje.

nie twierdzę, iż to nieprawda ale moge cie zapewnić, że moją dyslekcę odkryto dosyć wcześnie (na poziomie podstawówki) a wtedy tak naprawdę nie miałam pojęcia o co chodzi i nie udawałam. co prawda moge sie zarzekać ale i tak to niewiele da. dokumentacji choroby ci nie pokażę - leży spokojnie u psychologa.

Quote:
2) Nie uważam się za bóstwo w sprawach ortografii, ale na pewno nie robię błędów typu "cuż" albo "żut".

więc się ciesz... nikt ci tego nie wytyka^^.

Quote:
3) W związku z tym, moja wypowiedź wskazywała tylko i wyłącznie na to, że sesja w stylu "Cuż, jesteście na polanie w laskó, w kturym rosną głuwnie liściaste drzewa" nie będzie ni cholery klimatyczna. Może i normalnie sesje Kairki są i fajne, ale w formie pisanej uważam, że trzeba się o wiele bardziej postarać i wczuć. I mam nadzieję, że takie osoby zgłosiły się do sesji tutaj - takie, którym zależy, żeby ten topic stał się odpowiednio lasem, grotą czy zamkiem.

Wiesz, to że nie umiem porawnie pisać nie oznacza, że zatrzymałam się na poziomie przedszkola.. naprawdę umiem ułożyć zdanie złożone, nie tylko "Widżyće dórzoł Ogyniufke. bojiće śę"...

Quote:
4) Dlatego jestem za tym, żeby sesję poprowadził ktoś, kto potrafi ładnie układać zdania i czuje klimat. Jest późno i nie chce mi się myśleć i przypominać (bo z pamięcią u mnie kiepsko), ale takimi osobami wydają mi się być np. Del czy Lava.

Prosze bardzo.. ja się nie upieram - zostałam spytana i powiedziałam że mogę, alejak nie chcecie nie będe się upierać, w końcu to ma być zabawa wink
Quote:

5) Pax.

pax.

kairek

8,550 Points
  • Sausage Fest 200
  • Hygienic 200
  • Nudist Colony 200

Lavagetas_heqetai

600 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 2:42 am

Imię: Lavagetas
płec: mezczyzna
rasa: Człowiek
profesja: Bard

wyposarzenie:
-lekka skórzana zbroja (rekawice, buty, pas, czapka)
-dwa sztylety przy pasie
-kusza + bełty
-plecak (hubka, krzesiwo, bandaż, zestaw do pisania, koc, zestaw jedzenia na 2 dni)
-bukłak
-pieniadze (tyle, ile można)
-lutnia
-kilka kartek z zapisanymi pieśniami (w tym magicznymi)

nie kłócić, się ludzie- ma byc zabawnie ale nie olewatorsko, nie strzelamy z gumki od majtek w harpie itd ale rowniez nie umieramy wyrzucajac kostką 4 a nie 5 ;]
gracze sie sluchaja a MG nie jest szwinja ;P

to mowilem ja- Jarząbek
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 5:07 am

...Denerwuje mnie tylko, jak ktos naskakuje na mnie w obronie kogoś innego (no nie zawsze...ale w tym przypadku tak).
...Poza tym, spoko. Jeśli twierdzisz, że będziesz to robić dobrze, to Ci ufam i wierzę, że tak będzie. Raczej ludzie się nie pchają na MG wiedząc, że im to nie wychodzi. Wieczorem wrzucę kompletną kartę mojej postaci, tak, żebyśmy mogli np. jutro coś już zacząć.
...Pozdrawiam. ninja

RUFUS.ABBYSINIAN

Lavagetas_heqetai

600 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 5:11 am

RUFUS.ABBYSINIAN
...Denerwuje mnie tylko, jak ktos naskakuje na mnie w obronie kogoś innego (no nie zawsze...ale w tym przypadku tak).
...Poza tym, spoko. Jeśli twierdzisz, że będziesz to robić dobrze, to Ci ufam i wierzę, że tak będzie. Raczej ludzie się nie pchają na MG wiedząc, że im to nie wychodzi. Wieczorem wrzucę kompletną kartę mojej postaci, tak, żebyśmy mogli np. jutro coś już zacząć.
...Pozdrawiam. ninja
grejt!
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 10:35 am

User Image

Imię: Abbysinian. Niektórzy ludzie, którym nie chce się wymawiać tego imienia, mówią na niego Rufus.

Rasa: (Upadły?) Drow
Wyrzekł się życia pod ziemią razem z innymi Mrocznymi Elfami; nie potrafił znieść świadomości, że przez całe życie będzie robotnikiem bądź wojownikiem w niewiadomej sprawie, pod wodzą Matki Opienkunki, pff.

Wygląd (ponieważ chcę zaznaczyć coś istotnego): Nie wygląda jak typowy Drow, mianowicie nie ma białych/szarych włosów. Są one bardzo ciemne, lecz jeszcze nie czarne. Nie ma także żółtych oczu, tylko kulturalnie, zielone. Kolor skóry standardowy dla Drowa (mam nadzieję, że te odchyły w wyglądzie nie są zabronione). PS. Moja postać nie wygląda tak jak ta na rysunku, ale ma sporo podobnych cech i jest zbliżona...klimatycznie.

Profesja: Skrytobójca
Wyszkolony w szybkim posługiwaniu się lekką bronią białą (sztylety, krótkie miecze itp.) oraz bronią strzelecką. Zaznajomiony także z tajnikami zakładania i rozbierania pułapek, otwierania tego co powinno zostać zamknięte, kradzieży, skradania się, odnajdywania tajnych przejśc itd...

Ekwipunek:
Zbroja i ubranie (wszystko wygodnie dopasowane i wytłumione, by wydawać jak najmniej dźwięków, wiadomo.):
- Dopasowany, lecz nie krępujący ruchów strój w różnych odcieniach czarnego i szarości (spodnie i koszula (z paroma specjalnymi kieszonkami na sprzęt), tunika, rękawiczki, buty (wytrych w podeszwie lewego buta), przepaska przewiązana przez ramię (w razie czego zakładana oczywiście na głowę)).
- Lekka zbroja skórzana zafarbowana na czarno (naramienniki, napierśnik wyposażony w liczne kieszenie/pochwy na broń, wytrychy, bełty, trucizny, kuszę, linki, druciki itd.).
- Szary płaszcz z kapturem sięgający do kostek.
Uzbrojenie:
- Dwa sztylety
- Krótki miecz
- Mała kusza + bełty (dzięki Del za przypomnienie o tym!)
Inne:
- Plecak: Koc, lina, mała porcja jedzenia, bukłak z wodą, hubka i krzesiwo, zwój czystego papieru.
- Zestaw wytrychów (powkładanych odpowiednio do różnych kieszeni)
- Fiolka eliksiru usypiajacego (jw.)
- Pieniądze (MG mógłby już przydzielić odpowiednie kwoty)

...Chyba tyle.
...Khaless nau uss mztld taga dosstan...  

RUFUS.ABBYSINIAN

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 11:47 am

Co do MG to ja popieram Rufusa.
Tyle.

Opisze wyglad mojej postaci jak wymysle :3
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:19 pm

Delein the Wildest
Co do MG to ja popieram Rufusa.
Tyle.

...Hm.
...A...MG...no tylko nie ma zbytnio chętnych...
...A co do wyglądu. No...to z kasztanowych włosów wyrasta Ci kilka gałęzi.
...Łazisz w jakich podartych driadowych zielonych szmatkach.
...Starczy? Zaczynamy? xd
...
...PS. Lava - Ja w wakacje byłem na obozie i tam z kumplem byliśmy bardami. W sumie to potem ja mistrzowałem, ale ciągle wymyślaliśmy jakieś przyśpiewki a'la "Giń, okropny trollu...od ciebie piękniejszy był nawet Gollum". xd Niezłe rycie było przy tym. No to, że drużyna zabiła już pierwszą napotkaną osobe i ukradła jej wóż wypchany beczkami z kapustą mówi samo za siebie...(ciało schowali w jednej z beczek...)
...A w sumie - to jako bard, też mógłbyć czasem podać jakiś śmieszny sytuacyjny tekst, nie? 3nodding

RUFUS.ABBYSINIAN

Lavagetas_heqetai

600 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:45 pm

RUFUS.ABBYSINIAN

...PS. Lava - Ja w wakacje byłem na obozie i tam z kumplem byliśmy bardami. W sumie to potem ja mistrzowałem, ale ciągle wymyślaliśmy jakieś przyśpiewki a'la "Giń, okropny trollu...od ciebie piękniejszy był nawet Gollum". xd Niezłe rycie było przy tym. No to, że drużyna zabiła już pierwszą napotkaną osobe i ukradła jej wóż wypchany beczkami z kapustą mówi samo za siebie...(ciało schowali w jednej z beczek...)
...A w sumie - to jako bard, też mógłbyć czasem podać jakiś śmieszny sytuacyjny tekst, nie? 3nodding
yy... ale sie wrypalem XD
hmm nie no moge cos zaspiewac tylko karczme czesto musimy odwiedzac ;DDDDD
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:49 pm

dobra- co do MG- Del, Kairek i ja

niech bedzie głosowanie

ja glosuje na Kairka

Lavagetas_heqetai

600 Points
  • Member 100
  • Gaian 50

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:54 pm

...Ja mimo wszystko na Ciebie, Lava.
...PS. Nie masz trzeciej katany na zbyciu? mrgreen
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:56 pm

RUFUS.ABBYSINIAN
nie mam niestety- ale widzialem ze ktos na pogg'u wyprosil od kogos- zadzialaj ;D

Lavagetas_heqetai

600 Points
  • Member 100
  • Gaian 50

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sat Sep 16, 2006 3:00 am

Lavagetas_heqetai
RUFUS.ABBYSINIAN
nie mam niestety- ale widzialem ze ktos na pogg'u wyprosil od kogos- zadzialaj ;D

...Hm. Znaczy niby jak?
...
...I żeby nie było OT, to ... co z tą sesją?
PostPosted: Sat Sep 16, 2006 3:26 am

Delein the Wildest

ja tyz ninja

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
Reply
Poland on Gaia Guild