|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 5:11 am
2013 Halloween Idén Gaia 10. Halloweenje jön el! 3nodding Ismét két oldal közül lehet majd választani, ezúttal Jack és az Easter Bunny közül, bár még azt nem lehet biztosan tudni, hogy konkrét oldalválasztás lesz-e (mint pl. a BOO és a SIN esetében 2009-ben) vagy úgy, mint most húsvétkor, amikor attól függött az "elkötelezettséged", hogy melyik fajta tojásból klikkeltél többre. Lesz itt szó az item szerzési lehetőségekről, az új battle systemről, az achievementekről és a manga updatekről. További változásokon esik majd át ez a téma, ahogy bejön majd a főevent!! wink Kronológia: - október elején: - felkerült a The Real Enemy mini comic a Gaia mangák közé - elindult az elő-halloweeni adakozás, a Jack's Invitation, ez az event elejéig tart - Uncle Kenny feltett egy GYIK-et az adakozásról és az eventről az event promo képével együtt, a magyar fordítást itt olvashatjátok. - október 17. este - elindult a Trick or Treatelés a boltokban, az NPC-k beöltöztek Itt láthatod az összeset, NPC-nként csoportosítva. Kis cukorka jelzi a boltok ikonjainál, hol nem szedted még fel a cukorkát. - október 20 éjjel - felkerült a Switchem minijáték és a hozzá kapcsolódó GYIK (utóbbi a Halloween Fun fórumba) - október 21: - felkerült két, az eventhez köthető Cash item, a Follower of Easter Bunny és a Follower of Jack- vége lett a Jack's Invitation goldsink előeventnek. A Halloween Fun fórumban már van Easter Bunny és Jack alfórum. - halloweeni zene és dekorációk kerültek fel a Towns 2-be, Trick or Treat nélkül - felkerült az event fórum, lehet már oldalt és class-t választani, announcement még nincs. Wing Sticker is kapható már, de grombie potionök még nincsenek. - október 22: - "hivatalosan" is elindult az event, announcement ki lett téve, megváltozott a fejléc is. - bekerültek goldért vehető potion-ök a Barton Boutique-ba és cash-ért vehető potion-ök a La Victoire-ba - október 25: felkerültek a Grombie potionök a Treehouseba biggrin - október 26. - classváltó itemek kerültek a La Victoire-ba 99 cash-ért - október 29. - a World Mapen rakétával felszerelt bomba indult el az E-Corpból. Lassan halad, valószínűleg a Halloweentown az úticélja. - felkerült egy új mangaoldal második oldalként az előzőhöz. Ebben Jack és EB vitáznak és EB beszél a fegyveréről. - november 2. - hétfőig ill. a mi időnk szerint kedd reggelig, az event végéig tripla XP van a battle systemben- november 5. reggel 9 óra: - a bomba becsapódott Halloweentownba, krátert hagyva maga után- felkerült az utolsó mangaoldal, ahol néhány nyertes gaiai is feltűnik vendégszereplőként az utolsó képkockában - november 6. - felkerült egy sál item, kikerültek jövőre utaló infók a mangáról, a battle systemről és a Switchemről és felkerültek az event számadatai egy staff alertben
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 5:12 am
Itemek Event után Easter Bunny's H2k13 TriumphAz eventben való részvételért, csapattól függetlenül Jack's Invitation (Adakozás) Jack's Celebration Hat10,000 gold adakozásért a Jack's invitation előeventbenTrick or Treat boltokban Jack's 2k13 Cane Jack's 2k13 Ribbon Jack's 2k13 Vest Jack's 2k13 Bolero Jack's 2k13 Pants Jack's 2k13 Coat Jack's 2k13 Pumpkin Bustle Jack's 2k13 Top Hat Potion itemek a Barton Boutique-ban H2k13 Minor Health Potion -  1000 gold H2k13 Minor Energy Boost -  1000 gold Treehouse (Wing Stickerért) Grombie 2k13 Potion Stage 3 -  30 Wing Sticker Grombie 2k13 Potion Stage 4 -  40 Wing Sticker Grombie 2k13 Potion Stage 5 -  50 Wing Sticker Event Itemek (Fórum)Easter Bunny H2k13 EB Cleric Tome10 gyógyításért az Easter Bunny csapatban H2k13 EB Rogue Dagger10 támadásért az Easter Bunny csapatban H2k13 EB Magic WandA 3. szint eléréséért az Easter Bunny csapatban H2k13 EB ShieldAz 5. szint eléréséért az Easter Bunny csapatban H2k13 EB Warrior SwordA 7. szint eléréséért az Easter Bunny csapatban Jack H2k13 Jack Cleric Tome10 gyógyításért a Jack csapatban H2k13 Jack Rogue Dagger10 támadásért a Jack csapatban H2k13 Jack Magic WandA 3. szint eléréséért a Jack csapatban Hk213 Jack ShieldAz 5. szint eléréséért a Jack csapatban H2k13 Jack Warrior SwordA 7. szint eléréséért a Jack csapatban Event Itemek (Switchem játék) Jack's 2k13 Ornate CaneLevel 3 elérésekor Jack's 2k13 Ornate RibbonLevel 5 elérésekor Jack's 2k13 Ornate VestLevel 7 elérésekor Jack's 2k13 Ornate BoleroLevel 10 elérésekor Jack's 2k13 Ornate PantsLevel 13 elérésekor Jack's 2k13 Ornate CoatLevel 14 elérésekor Jack's 2k13 Ornate Skull BustleLevel 15 elérésekor Jack's 2k13 Ornate Top HatLevel 16 elérésekor Cashért vehető itemek a La Victoire-ban Follower of Easter Bunny Follower of Jack H2k13 Health Potion H2k13 Large Health Potion H2k13 Mega Health Potion H2k13 Energy Boost H2k13 Large Energy Boost H2k13 Mega Energy BoostÉs naponta felszedhető egy Virtual Piggy Potion az event oldalon, ami a HP-det növeli, meg természetesen Wing Sticker-t is. Achievementek Jack-pot100,000 gold adakozásért a Jack's invitation előeventben100 pontot ér. Címek: Charitable, Hallowed, Tricky, Pumpkin, Bunny, Treater Trick or TreatAkkor kapod, ha megvan egy egész szettnyi (8 db) lila-narancssárga pumpkin item a bolti Trick or Treatből. 100 pontot ér. Címek: Sweet, Connoisseur Battle: CounterstrikeTőled indított, sikeres ellentámadásért kapod. 150 pontot ér. Címek: Agile, Nimble Battle: Level UpAz első szintlépésedért kapod. 200 pontot ér. Titles: Amateur, Newb Battle: KOÜss ki valakit egy támadással! 200 pontot ér. Címek: Vicious, Powerhouse Battle: ClericAkkor kapod, ha a Cleric class-t választod. 100 pontot ér. Címek: Virtuous, Saint, Cleric Battle: MageAkkor kapod, ha a Mage class-t választod. 100 pontot ér. Címek: Intellectual, Sage, Mage Battle: KnightAkkor kapod, ha a Knight class-t választod. 100 pontot ér. Címek: Gallant, Paladin, Knight Battle: DefenderAkkor kapod, ha a Defender class-t választod. 100 pontot ér. Címek: Steadfast, Protector, Defender Battle: RogueAkkor kapod, ha a Rogue class-t választod. 100 pontot ér. Címek: Shadowy, Thieving, Rogue PAAANNNTTTSSSAkkor kapod, ha a 2k5-ös Halloween glitche által tömegesen ontott Jack uniform pants-et felveszed az avatarodra. 150 pontot ér. Címek: Pants, Buggy, Pants, Glitch Tested PractitionerAkkor kapod, ha 500-szor healelsz a Halloween event alatt. 250 pontot ér. Címek: Caring, Medic Seasoned WarriorAkkor kapod, ha 500-szor támadsz a Halloween event alatt. 250 pontot ér. Címek: Destructive, Brawler Battle: Level 10Akkor kapod, ha eléred a 10-es szintet a Halloween event alatt. 250 pontot ér. Címek: Vital, Leader
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 5:15 am
Az event meneteAz event fő része az event fórumában zajlik, itt a tavalyi event óta komplexebbé tett battle systemét (harci rendszerét) tették be alapul a fórumban megtehető dolgokhoz. Az event fóruma itt található. A fórum felső részén található a Jack és Easter Bunny csapatok alfóruma, ahol gyógyulni lehet, plusz a Halloweenes kötetlen beszélgetőhelyként szolgáló Halloween Fun fórum is oda van linkelve. Battle systemUpdate: az event után is aktív marad a Battle System!A következő classok vannak: Knight, Cleric, Defender, Mage, Rogue. Minden classnak más-más az erőssége/gyengéje, a HP a legtöbbjüknél ugyanaz (3 csillagos). A statokHP: az életerőd. A saját csapatod fórumában tudják gyógyítani (vagy HP potionnel is lehet). Energy: a támadásra/gyógyításra használható erőd. Idővel töltődik vissza, de lassan, ezért ajánlott Ian-nál Energy Potion-t venni. Melee (közeli támadás): a karaktered közeli (melee) támadásának nagysága. Csata közben ki van jelezve az avid alatt. Magic: a karaktered mágikus támadásának nagysága. Csata közben ki van jelezve az avid alatt. Luck: a karaktered szerencséje. Classok a harcbanA támadások és a gyógyítások Low, Medium és High szintűek lehetnek. Egy Low cselekvés 5 energy pontot használ el, a Medium 10-et, a High pedig 15-öt. A támadásoknál minél erősebbbet támadsz (pl. High), annál kevésbé pontos. A gyógyításoknál nem számít a pontosság. A különböző classok különböző szintű szinteken tudnak támadni és gyógyítani. Knight: Attack Low, Medium, High, Heal Low, Medium, HighCleric: Attack Low, Medium, High, Heal Low, Medium, HighMage: Attack Low, Medium, High, Heal Low, Medium, HighDefender: Attack Low, Medium, High, Heal Low, Medium, HighRogue: Attack Low, Medium, High, Heal Low, Medium, HighKét classnak van külön bónusza is: Rogue: nagy eséllyel támad vissza rögtön Defender: hatásosabbak a gyógyításai. A szintlépés csak az alapstatjaidat növeli, nem ad semmi újat ezen kívül! A classok melee (közelharc) és mágikus statjai a következőképpen osztályozhatók: Knight: Melee *****, Magic * Cleric: Melee *, Magic *** Mage: Melee *, Magic ***** Defender: Melee **, Magic ** Rogue: Melee ***, Magic *** A kivédésed esélye függ a támadód classától és ebből eredendően a statjaitól. Például egy Knight könnyebben támadhat meg egy Clericet, mint egy Mage, mert a Knight 5 csillagos Melee-vel megy az 1 csillagos melee-vel rendelkező Cleric ellen, de a Cleric és a Mage magic-je között kisebb a különbség (Mage-nek 5, Cleric-nek 3 csillag). Egyéb infókGoldért vehető potionöket a Barton Boutique-ban tudsz venni Ian-tól. Használni úgy lehet őket, hogy az Use Item-re kattintasz az Event Menu-n belül. A fórumban az avatar alatt látszik: az illető class-a, csapatja (Team Jack/Team Easter Bunny) HP-je, energyje és experience-e. Támadni, harcolni a posztolók avija alatti Event Menu gombra kattintva lehet (értelemszerűen ha a másik csapatból való az illető persze). Ha támadtok, számítsatok automatikus visszatámadásra! A megtámadott személy classától függ, hogy mekkora eséllyel kaptok automatikus counterattackot. A Rogue-nál és a Cleric-nél van a legnagyobb esély, a Knight-nál és a Mage-nél közepes és a Defender-nél a legkisebb. Automatikusan kiíródik egy posztba, hogy milyen támadással mentél neki valakinek, elvétetted-e és hogy az ellenfeled mennyit támadt vissza, mennyit veszített, ha veszített. Maximum három szinttel nagyobb/kisebb szintűeket tudsz támadni! Nagyobb szintkülönbség esetén nem lehet.Az event fórumon is lehet healelni, nemcsak az alfórumokban, de ott biztonságosabb, mivel nem látják ott más csapatból a posztjaidat. Az event háttértörténeteMiután Easter Bunny harcba szállt a cukiság ellen idén Húsvétkor, feladta ezen harcot és eszébe jutott Jack, aki miatt annak idején eltorzult az arca és nem volt már cuki többé. A teljes igazság egyébként az, hogy ő és más ünnepi kabalafigurák terrorizálták az akkor még gyerek Mikulást és Jack megvédte, ezért képelte fel jó erősen az Easter Bunny-t. Bunny tekintélyén és önbecsülésén nagy csorba esett azáltal, hogy arca eldeformálódott és egy robot ruházatot kapott ezután. Mindezekért bosszút akar állni Jacken és egy szuper fegyvert készül üzembe helyezni ellene. Itt az egyik halloweeni mini comic magyarul:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 7:32 am
Klassz lett a topic, grat Obi! whee
Amúgy nem értem mi értelme volt a gold-sinknek, ha utána beraknak egy játékot ami fossa az aranyat. :3 Nem mintha panaszkodni akarnék, már így is 20-30e-t összeszedtem alig 1 óra leforgása alatt. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 8:25 am
Ez részben igaz és jogos Molylepke, én is kerestem már Switchem-ben 30.000 gold-ot. De azért azt a sok milliárdot nem lehet visszakeresni egy játékkal, amit már összesen adakoztunk, hisz az rengeteg. Ennyi erővel az event-en ne is lehessen semmivel se gold-ot keresni, még a cuccok eladásaival se, melyből az következik, cuccok se nagyon kellenének. Vagy ha mégis lehet keresni, akkor csak nagyon minimálisan keveset. Bár az tény, hogy a Switchem-ben ezt figyelembe véve lehetne kevesebb gold, ami jár. Nem 1000 és 4000 között/körül, hanem mondjuk 100 és 500 között, vagy 300 és 800 között. Ezek persze csak példák. Na meg azért lehet továbbra is keresni, ez nem azt jelenti, hogy egy ideig nem lehet, ne lehessen. Plusz az is lehet, hogy részben köszönet ez a sok adakozásért. Bár ezt nem tudni biztosan, csak egy tipp.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 9:50 am
Molylepke Klassz lett a topic, grat Obi! whee Amúgy nem értem mi értelme volt a gold-sinknek, ha utána beraknak egy játékot ami fossa az aranyat. :3 Nem mintha panaszkodni akarnék, már így is 20-30e-t összeszedtem alig 1 óra leforgása alatt. biggrin Köszi smile (Már előre összeszerkesztettem, hogy ne az event elején kelljen minden infót összekapni, mert az néha olyan "zúdolós" tud lenni.) Igen, sokan beszélnek erről a GCD-ben is. Én csak néha játszottam vele, nem voltam biztos, hogy mennyit lehet nyerni az ingyenes tournamentből. Volt még pici cashem valahonnan (nem pénzzel) és egyszer próbáltam egy 10 cashest, de pár perc után vesztettem sweatdrop De majd próbálkozok még az ingyenessel.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 20, 2013 9:56 am
Obi Aoi Molylepke Klassz lett a topic, grat Obi! whee Amúgy nem értem mi értelme volt a gold-sinknek, ha utána beraknak egy játékot ami fossa az aranyat. :3 Nem mintha panaszkodni akarnék, már így is 20-30e-t összeszedtem alig 1 óra leforgása alatt. biggrin Köszi smile (Már előre összeszerkesztettem, hogy ne az event elején kelljen minden infót összekapni, mert az néha olyan "zúdolós" tud lenni.) Igen, sokan beszélnek erről a GCD-ben is. Én csak néha játszottam vele, nem voltam biztos, hogy mennyit lehet nyerni az ingyenes tournamentből. Volt még pici cashem valahonnan (nem pénzzel) és egyszer próbáltam egy 10 cashest, de pár perc után vesztettem sweatdrop De majd próbálkozok még az ingyenessel. Én úgy 2 óra alatt összeszedtem 100e-t. biggrin Mókás volt, és így legalább ment a trick or treat is. whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 1:39 am
Eltűnt a tök, Kenny staff alertben "tűnődik", mit jelenthet ez... Ma felkerül az event smile
Edit: még nem került fel egyelőre, de reméljük ma (21-én) fog... Legalább éjjel a mi időnk szerint (volt már rá példa ha jól emlékszem).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 9:02 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 9:53 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 11:11 am
Towns 2-ben kis Halloween dekoráció és a régi Towns-os Trick or Treat zene van biggrin (Trick or Treat egyik Towns-ban sincs viszont.)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 2:04 pm
Azt hiszem már felkerült az event. Írtam a keresőbe hogy Halloween (a Halloween Fun fórumot akartam elérni) és már ott volt egy Halloween H2k13: Vengeance. http://www.gaiaonline.com/event/vengeance - ez az oldal jött be, lehet már oldalt választani (Bunny vagy Jack) és class-t (Knight, Cleric, Defender, Mage, Rogue). Mindegyiknél ott vannak a statok alattuk. HP, Energy, Melee, Magic és Luck. További infókat majd az event menete című rész alá teszek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 2:47 pm
Bővítettem kicsit az Event menete szegmenst és előkerült két achievement is (egy classos és egy Trick or Treatelős), az itemek alá tettem feljebb 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 4:59 pm
Nagyon ajánlom, hogy később lehessen osztályt váltani, mert ha nem lehet és nem tudom megszerezni az összes event achivement-et (Eddig az ÖSSZES megvolt...), akkor végleg betelik a pohár és itt hagyom ezt a pénzéhes, mammonista oldalt...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 21, 2013 5:24 pm
Ettől függetlenül nagyon élvezem az event-et. cat_smile Megjegyzés: A Battle: KO achievement-et ROHADT NEHÉZ volt megszerezni... És persze az event maga egy jó kis goldsink, aminek örülök. Kapható aranyért potion Ian-nél, sok kell belőle, mert az energy iszonyat lassan töltődik vissza...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|