Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Moda na Gaia Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czy jestes za wyborem mody na Gaia?
  Tak
  Nie
  Wisi mi to
View Results

Yassamet

PostPosted: Wed May 07, 2008 7:18 am

Tutaj powstanie temat o modzie. Na razie nie widzę adminów, więc nic nie powiem. Czekam na 1 zgodę od jakiegos moderka albo 10 postow aprobujacych cos takiego. Dopiero wtedy wam wyjawie, o co tu chodzi.
PostPosted: Wed May 07, 2008 2:07 pm

ciekaw kiedy ci skasuja ten temat xd

Owiec

Omega Sun
Captain

PostPosted: Wed May 07, 2008 2:19 pm

Yassamet
Tutaj powstanie temat o modzie. Na razie nie widzę adminów, więc nic nie powiem. Czekam na 1 zgodę od jakiegos moderka albo 10 postow aprobujacych cos takiego. Dopiero wtedy wam wyjawie, o co tu chodzi.

najpierw wyjaw o co chodzi, bo w ciemno zaden moderator nie zaakceptuje topiku.
PostPosted: Thu May 08, 2008 12:28 am

hmmm... nie wiem czemu nasuwa mi się jedynie " mrgreen "

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200

r4id3n

PostPosted: Thu May 08, 2008 12:53 am

Hoh : P topic zostal okrutnie storpedowany w glosowaniu : U

Quote:
Dopiero wtedy wam wyjawie, o co tu chodzi.

Czy doczekamy?: d
PostPosted: Thu May 08, 2008 6:16 am

Doczekamy pewnie zbanowania tematu wink

Mareku88

Yassamet

PostPosted: Thu May 08, 2008 8:52 am

Omega mila temacik potwierdzila (na PW)

A wiec tak:
W tym temacie okreslamy, co jest w danym miesiacu HOT, a co zdecydowanie NOT oczami polaka. Mam na mysli ubrania itp.
Ci, ktorzy chca dyktowac mode na jakis miesiac moga zglaszac sie teraz, do konca maja lub w ostatnim tygodniu miesiaca.
31 (badz 30, jesli bede miec inne plany) ustale, kto w jakim miesiacu bedzie sprawowal "wladze". Ustawienie oparte bedzie na dacie wpisu, chyba, ze dana osoba poda miesiac, w ktorym chce pracowac.

Ja sie nie zapisuje. No chyba, ze bardzo bedziecie chcieli....

O to, co musi sie znalesc w poscie wpisujacym:
Nick,
wiek (mozna przyblizyc, jesli ten ktos ma ponad 30 lat),
Miejsce, ktore chce sie oceniac (min. 2 sklepy lub 1 sklep + dodatki na nowy miesiac - jesli sa),
Miesiac (nieobowiazkowy).

Moze sie zdazyc, ze w jednym miesiacu beda ocenialy max. 3 osoby, np.
Os.1 ocenia dodatki i B-B
Os.2 2 sklepy w Gambino
Os. 3 Prize Joy i Moira'e.

Ocene wyglosic prosze w pierwszych 8 dniach miesiaca. Nastepnie inni u-serzy ja zatwierdzaja lub obalaja. Nie moze w tym brac udzielu 2 osoba, ktora rowniez ocenia!
Na podstawie postow osob, ktore nie braly udzialu w ocenie odziezy wylicze % dobrego wyboru.

Kiedy lista osob zapisanych w tegorocznym maju sie wyczerpie, podam wyniki %-towe. Najlepszy dostanie okreslona ilosc gold'a, policzona na podstawie wielkosci procenta.

Kiedy "majowy" osobnik dostanie swoja nagrode, uloze nastepna liste oceniatorow. Beda to ci, co sie zglaszali w ostatnim tygodniu. Jesli bedzie ich 5 lub mniej, organizuje nastepny miesiac zapisow.

Acha, zwalniam Lipiec i Sierpien z ocen, gdyz nie bedzie mnie i pewnie tez wiekszosci u-serow.
PostPosted: Thu May 08, 2008 10:30 am

Yassamet
Omega mila temacik potwierdzila (na PW)

A wiec tak:
W tym temacie okreslamy, co jest w danym miesiacu HOT, a co zdecydowanie NOT oczami polaka. Mam na mysli ubrania itp.
Ci, ktorzy chca dyktowac mode na jakis miesiac moga zglaszac sie teraz, do konca maja lub w ostatnim tygodniu miesiaca.
31 (badz 30, jesli bede miec inne plany) ustale, kto w jakim miesiacu bedzie sprawowal "wladze". Ustawienie oparte bedzie na dacie wpisu, chyba, ze dana osoba poda miesiac, w ktorym chce pracowac.

Ja sie nie zapisuje. No chyba, ze bardzo bedziecie chcieli....

O to, co musi sie znalesc w poscie wpisujacym:
Nick,
wiek (mozna przyblizyc, jesli ten ktos ma ponad 30 lat),
Miejsce, ktore chce sie oceniac (min. 2 sklepy lub 1 sklep + dodatki na nowy miesiac - jesli sa),
Miesiac (nieobowiazkowy).

Moze sie zdazyc, ze w jednym miesiacu beda ocenialy max. 3 osoby, np.
Os.1 ocenia dodatki i B-B
Os.2 2 sklepy w Gambino
Os. 3 Prize Joy i Moira'e.

Ocene wyglosic prosze w pierwszych 8 dniach miesiaca. Nastepnie inni u-serzy ja zatwierdzaja lub obalaja. Nie moze w tym brac udzielu 2 osoba, ktora rowniez ocenia!
Na podstawie postow osob, ktore nie braly udzialu w ocenie odziezy wylicze % dobrego wyboru.

Kiedy lista osob zapisanych w tegorocznym maju sie wyczerpie, podam wyniki %-towe. Najlepszy dostanie okreslona ilosc gold'a, policzona na podstawie wielkosci procenta.

Kiedy "majowy" osobnik dostanie swoja nagrode, uloze nastepna liste oceniatorow. Beda to ci, co sie zglaszali w ostatnim tygodniu. Jesli bedzie ich 5 lub mniej, organizuje nastepny miesiac zapisow.

Acha, zwalniam Lipiec i Sierpien z ocen, gdyz nie bedzie mnie i pewnie tez wiekszosci u-serow.

Moim zdaniem to się nie sprawdzi bo:
1) Twój system jest zbyt skomplikowany
2) Jest za mało aktywnych użytkowników, a jeżeli już się udzielają to tylko w temacie głównym
3) Aktualizacje ubrań i dodatków nie zawsze są co miesiąc
4) Często aktualizacja dotyczy pojawienia się zaledwie kilku itemków

Nie lepiej byłoby po prostu zrobić topik o modzie i przedstawiać swoje pomysły jak i z czym zestawiać dany item (niekoniecznie nowy)? Np rzucić jakiś temat (dla przykładu: "stroje letnie", "stroje wieczorowe" itd.) i wstawiać swoje propozycje zestawów, albo -jeżeli topik miałby dotyczyć tylko nowości- po prostu użytkownicy wstawiali swoje pomysły jak dany item ciekawie wykorzystać w stylizacji awatarka.
Ale to tylko moje zdanie. Zrobicie jak wam się podoba.

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Thu May 08, 2008 11:43 am

albo zrobic po prostu porady stylistyczne... kupilam sobie jeden ciuszek, ale okazalo sie, ze nie umiem go z niczym zestawic, demyt ;P
PostPosted: Thu May 08, 2008 11:59 am

lol... Moda sucks... Zdecydowanie nie! nie! wink
Ja mam własny styl i o! blaugh

Mareku88

Yassamet

PostPosted: Thu May 08, 2008 1:00 pm

No coz, probowalam.
PostPosted: Thu May 08, 2008 2:19 pm

Plan byl ambitny ... az za bardzo i to go zabilo : u aczkolwiek pomysl nie jest zly =]

r4id3n

Lethiel

Tipsy Lunatic

PostPosted: Thu May 08, 2008 2:48 pm

pomysl nie jest zly, ale serio nie ma co robic konkursow czy jakis dziwnych zapisow, mozemy go zostawic jako zwykly topic o modzie gdzie wszyscy beda mogli sobie pobiadolic na itemy z nowych letterow i ewentualnych upgrejdach do sklepikow na gai smile
PostPosted: Sat May 17, 2008 8:59 am

No dobra, poniewaz temat zostal uzany za "legalny off topic", to trzeba go ozywic. Jest do tego wrecz idealna okazja, bo, jako ze jest 15 dzen miasiaca, nowa kolekcja weszla w zycie. Tym raze zostaly dodane mistyczne oczy i skrzydla.
Zrobilam w paincie obraz przedstawiajacy wszystkie mozliwosci oraz swoja postac domyslna.

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

Jak dla mnie jest malo itemkow fajnych, najwiecej jest srednich i czesci poprostu bym nie wlozyla.
IT, ktore sa zdecydowanie HOT:
- wsciekle oczy
- czarno-krysztalowe oczy
- pary skrzydel

IT, ktore sa srednie:
- oczy malowane
- biale oczy
- fioletowe oczy
- wydlubane oczy
- lewe skrzydla (to jeszcze jako-tako wyglada)

IT, ktore sa zdecydowanie NOT:
- zolte oczy
- czarne oczy
- oko cyklopa
- duze, czerwone oczy
- blagalne i zadumane oczy (daje je razem, bo sa podobne)
- groszki
- tepe oczy
- prawe skrzydla

Obecnie zastanawiam sie na zestawieniami oczu i skrzydel oraz dodatkowych itemkow. Dla dziewczyn obok skrzydel najleprze beda suknie i plaszcze, dla chlopcow - nie zaabardzo wiem, tez chyba jakies plaszcze.

Yassamet

Julka

900 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Treasure Hunter 100
PostPosted: Sun May 18, 2008 10:06 am

a mnie sie podobaja "tepe" oczy

odzwierciedlaja stosunek ludzi na Gai miedzy soba

pisza cos, staraja sie, udowadniaja ze maja osobowosc a oni [reszta] maja ich w du...

rob dalej swoj topic, moge Cie wspomoc, ale moj smak gustu jak widzisz rozni sie nieco do Twojego smile
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces