|
|
Uwielbiam |
Romantykę |
|
29% |
[ 5 ] |
Intrygę |
|
0% |
[ 0 ] |
Heroikę |
|
0% |
[ 0 ] |
Magię |
|
23% |
[ 4 ] |
Walkę |
|
11% |
[ 2 ] |
Grozę |
|
11% |
[ 2 ] |
Przygodę |
|
17% |
[ 3 ] |
Nie lubię marzyć |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Total Votes : 17 |
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 28, 2007 6:42 pm
W geście RPG (Role Play Game)
Jedna z najstarszych rozrywek na świecie. Wcielanie się w postać rycerza w złotej zbroi wraz ze swym giermkiem u boku maszerować ku przygodzie, na ratunek pięknych niewiastom, zwiedzając lochy, zabijając smoki itp. Każdy to kiedyś robił, zwłaszcza w dzieciństwie, niektórym to zostało do dziś (mnie mrgreen ) a niektórzy pochłonięci rzeczywistością nie mają siły ni chęci pomarzyć sobie o pięknym pełnym przygód życiu bohatera. W sieci przejawiające się głownie w cyberowaniu (zwłaszcza na chatach) lub na nikłych forach RPG. Zagrać w klimacie piratów z karaibów, może w klimatach naruto, albo coś z futurystki, simsonowie to świetny pomysł, ile to przygód czeka cię za sterami wraz z Hanem Solo, może chcesz przeżyć wielki romans, albo przeżyć powstanie ognia, monolit z Odysei 2001 stanie dla ciebie otworem, trochę grozy nigdy za mało, lubicie kryminały? Każdy ma swoje marzenia, może i da się je spełnić? Wystarczy tylko chcieć otworzyć się na ludzi, a szansa ich spełnienia zbliży się na wysiąknięcie ręki, wraz z przyjaciółmi odwiedźcie najdalsze zakątki galaktyki, a wszystko to gratis, jedynym ograniczeniem jest wasza wyobraźnia.
Zatem, w jakie klimaty zawsze chcieliście się zapędzić? Piszcie długie wypowiedzi, krótkie, jakie tylko chcecie, pewnie wokół was czai się gdzieś podstępna duszyczka chętna wyruszyć z wami po kres nicości i zpowrotem. Może dwoje fanów steampunku nie wiedząc o sobie nawzajem trafi na siebie i przetrwają następny dzień będąc świadomi wzajemnego zaangażowania i pewnej przygody.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 5:04 am
brawo za topic : 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 5:05 am
Przygoda. W każdej postaci, NIech to będzie klimat gwiezdnych wojen, muszkieterów czy fantasy.
PRzygoda jest wieczna.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 6:01 am
buff buff
mój chłopak grywa w RPG, takie wiecie, z jajem, w piwnicy, przy świecach, z MG... ostatnio w Neuroshimę i Crystalicum, ale właśnie! jakoś mnie to nie kręci. To nie to, że nie lubię marzyć, bo lubię. Ale może... może jestem... zbyt poważna? Nie wyobrażam sobie, ze oni tam siedzą, mówią do siebie po zmyślonych imionach, per "rycerzu" czy "gnomie", niby się biją i tłuką... nieee, wolę na kompie, czy chociażby na czacie albo karty.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 6:27 am
Ja lubie wchodzic w juz stworzony przez kogos swiat i po prostu go eksplorowaci i odkrywac jego tajemnice. Np. swiat stworzony przez Tolkiena, albo chociazby grecka mitologia mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 7:12 am
To że chcesz wchodzić w stworzony świat nic nie znaczy, są przecież gracze i MG (game master - mistrz gry) jedni lubią tworzyć i dowodzić, inni jedynie uczestniczą i przeżywają mrgreen co innego z grami platformowymi na konsolki.
Kto głosował na romans ? *rozgląda się dookoła* hehe biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 7:17 am
a właśnie, możebyśmy zaczęli grać tutaj, w gildii? od dawna chodzi mi to po głowie, ale nie chcę być MG. btw, krysztaly czasu sa fajne, ale strasznie skomplikowane.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 7:24 am
Nie potrafię dyrygować ludźmi na gai bo mało kto mówi wpros czego oczekuje. Ostatnio jedynie przesiaduje na tawernie rpg, obecnie jestem chyba w 11 sesjach, nigdy dość 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 7:27 am
popieram Ichabota /chyba juz standardowo sweatdrop /
do el_Taro: zeby mozna bylo grac musza byc obydwa rodzaje graczy. chyba dlugo by wszystko nie potrwalo, gdyby kazdy chcial tworzyc, a nie zaglebiac sie w nature stworzenia. matko, zabrzmialo powaznie. przepraszam xp
tak ogolnie: mysle, ze czlowiek nie jest w stanie wymyslic czegos zupelnie nowego - wszystko gdzies juz bylo. z czasem opcje sie koncz i wracamy do poczatku.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 7:42 am
wilkus popieram Ichabota /chyba juz standardowo sweatdrop / do el_Taro: zeby mozna bylo grac musza byc obydwa rodzaje graczy. chyba dlugo by wszystko nie potrwalo, gdyby kazdy chcial tworzyc, a nie zaglebiac sie w nature stworzenia. matko, zabrzmialo powaznie. przepraszam xp tak ogolnie: mysle, ze czlowiek nie jest w stanie wymyslic czegos zupelnie nowego - wszystko gdzies juz bylo. z czasem opcje sie koncz i wracamy do poczatku. A tam, gadanie starego wojaka. Jeśli kończą się pomysły, czas zmienić rolę, książki są niekończącym się źródłem pomysłów, albo gry takie jak Bart Tales mało kto pamięta prygody z tej serii, a zapewniam że każda jest warta sesji. Co z tego że wszystko już było, niektórych połowa omineła i właśnie o to chodzi. Nawet odkurzona przygoda nigdy nie jest za stara na świeże umysły razz PS: może źle uformowałam odpowiedź do komenta Ichabota. Chodziło mi o to co właśnie teraz powiedziałaś. Więc zong rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 10:44 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 29, 2007 11:41 am
racja, racja. spoko, tutaj chyba szczesliwie nikt nie bedzie sie klocil xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 30, 2007 1:05 pm
taros, zle myslisz, ja nigdy czegos takiego nie mialam v_v nie podoba mi sie ten pomysl.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 30, 2007 5:53 pm
shilian90 taros, zle myslisz, ja nigdy czegos takiego nie mialam v_v nie podoba mi sie ten pomysl. Nic się nie zmieniło, nadal nie wiecie czego chcecie. Skasowałam posta.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|