Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Koniec z nałogiem!

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Palisz?
tak
33%
 33%  [ 4 ]
nie
41%
 41%  [ 5 ]
tylko wirtualnie, na Gai
25%
 25%  [ 3 ]
Total Votes : 12

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Nov 21, 2009 11:13 am

Żesz no kurczę Gaia się robi poprawna politycznie! stare

W jednym z ostatnich ogłoszeń pojawiła się informacja, że w trosce o nasze wirtualne płuca eliminują wszystkie itemy związane z paleniem, a właściciele mogą je odsprzedać tylko Gai, nie na Markecie - i rzeczywiście, moje Kiseru jest teraz soulbound. Czy to nie przegięcie w imię prozdrowotnej edukacji dzieci i młodzieży???

Nie palę, nigdy nie paliłam i palić nie będę, bo dym jak dla mnie śmierdzi - ale nie miałam żadnych dylematów natury etycznej kiedy mój av trzymał sobie w łapce eleganckie kiseru.

A co z butelczynami, które avy też mogą trzymać? Wyeliminują?

A może Alruna też domaga się cenzury? - ciekawe, że akurat z biegiem lat na Gai pojawia się coraz więcej coraz odważniejszych nawiązań seksualnych, których najwyraźniej nie planują usunąć. To tak, jakby zakładać, że 13nastolatek (a akurat wierzę, że młodszych tu nie ma) ma prawo do wyuzdania (z którym jest doskonale zapoznany), ale nigdy w życiu papierosa w użyciu nie widział. Może dla zdrowia fizycznego tytoń jest bardziej szkodliwy, ale co ze zdrowiem psychicznym nieletnich? Jestem przeciwna wszelkim działaniom wspierającym przedwczesną inicjację seksualną, czy chociażby chorobliwe zainteresowanie tematem.

CO IM DO ZDECHŁEJ ŻABY ODBIŁO?! scream
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 11:46 am

No to ładnie, w mordę jeża kopanego... Powiesili mi kłódkę na fajce :<

"Krótko i zwięźle" - poje...chało ich. I to niezdrowo.
...
Tylko teraz trzeba czekać, aż z Gaii usuną wszystkie elementy, które by mogły się kojarzyć z:
- Subkulturami - A jakże! Przeca to zuo wcielone... Jeszcze jakiś nastolatek dołączy do jakiejś subkultury i rozpłacze rodziców. Normalnie 'olaboga'. Emo, Gotyk, Hip-hop, Nazi (o dziwo, do strojów rodem z Wermachtu jeszcze nikt się nie przyczepił) i takich tam innych...
- Używkami - Prócz wyrobów z tytoniem i butelek oznaczonych 'iksem', znikną jeszcze zwykłe kubeczki (co by przypadkiem im się z bimbrem nie kojarzyło), kwiatki (co prawda nie pamiętam, czy mak tu jest... ale od natury też można się uzależnić mrgreen ), czekolada... A właściwie, cała żywność. W końcu trzeba dbać o tuszę użytkowników.
- Seksem i erotyką - Tłumaczyć nie trzeba. Wszystkie gorsety, pończochy, roznegliżowane panie (i panowie) spalić i wyrzucić.
- Przemocą - Ooo... No przecież muszą dbać o psychikę młodzieży. Wszelaka broń, istoty nadprzyrodzone, zniszczone przedmioty, bandaże... Sio.
...
I co nam zostaje?
Mundurki szkolne i książki.
Choć z tymi książkami to bym się jeszcze zastanowił...

Paranoja, psze państwa. I grzybica narastająca w serwisie.

Anzelmo

Durem Borg

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Nov 21, 2009 12:20 pm

Anzelmo
No to ładnie, w mordę jeża kopanego... Powiesili mi kłódkę na fajce :<

"Krótko i zwięźle" - poje...chało ich. I to niezdrowo.
...
Tylko teraz trzeba czekać, aż z Gaii usuną wszystkie elementy, które by mogły się kojarzyć z:
- Subkulturami - A jakże! Przeca to zuo wcielone... Jeszcze jakiś nastolatek dołączy do jakiejś subkultury i rozpłacze rodziców. Normalnie 'olaboga'. Emo, Gotyk, Hip-hop, Nazi (o dziwo, do strojów rodem z Wermachtu jeszcze nikt się nie przyczepił) i takich tam innych...
- Używkami - Prócz wyrobów z tytoniem i butelek oznaczonych 'iksem', znikną jeszcze zwykłe kubeczki (co by przypadkiem im się z bimbrem nie kojarzyło), kwiatki (co prawda nie pamiętam, czy mak tu jest... ale od natury też można się uzależnić mrgreen ), czekolada... A właściwie, cała żywność. W końcu trzeba dbać o tuszę użytkowników.
- Seksem i erotyką - Tłumaczyć nie trzeba. Wszystkie gorsety, pończochy, roznegliżowane panie (i panowie) spalić i wyrzucić.
- Przemocą - Ooo... No przecież muszą dbać o psychikę młodzieży. Wszelaka broń, istoty nadprzyrodzone, zniszczone przedmioty, bandaże... Sio.
...
I co nam zostaje?
Mundurki szkolne i książki.
Choć z tymi książkami to bym się jeszcze zastanowił...

Paranoja, psze państwa. I grzybica narastająca w serwisie.
eek jak się nazywa seria ubranek nazistowskich? Bo to akurat to byłaby już zwykła nieprzyzwoitość zamieszczać takie itemy. Aż mnie zbrzydziło do Gai.
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 12:42 pm

Ogólnie seria tych ubrań ma 'Soldat' w nazwie (ot, nieprzypadkowo... razz )
Szczególnie czapka daje to po sobie poznać - jak by nie było, na niej widnieje coś na kształt niemieckiego orzełka razz

Edit:
Jeszcze czerwona opaska na ramię i wio.
User ImageUser Image

Anzelmo

Durem Borg

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 12:47 pm

Eheehehehehe xD

Dobór itemów do mojego avatara nie jest przypadkowy. twisted

Właśnie! Trzeba się przygotować na prohibicję! Dajcie mi linka do itemów alkoholowych, bo nie wiem jak one się nazywają! xd
PostPosted: Sat Nov 21, 2009 12:56 pm

No ba. Trzeba kupować i natychmiast sprzedawać na licytacji na 12 dni po niebagatelnych cenach. Po upływie tego czasu ponawiać licytację.
Po co?
Sprawdźcie sobie aktualne ceny 'cig'a na markecie. mrgreen

Anzelmo

Durem Borg

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sun Nov 22, 2009 1:53 pm

ichabot
Eheehehehehe xD

Właśnie! Trzeba się przygotować na prohibicję! Dajcie mi linka do itemów alkoholowych, bo nie wiem jak one się nazywają! xd
nie mogę nigdzie znaleźć tej brązowej butelki z trunkiem oznaczonej jako "X" ninja
PostPosted: Sun Nov 22, 2009 1:58 pm

Daedhel
ichabot
Eheehehehehe xD

nie mogę nigdzie znaleźć tej brązowej butelki z trunkiem oznaczonej jako "X" ninja

Już ją znalazłem, nazywa się "moonshine" i sprzedaje się ją w "Global imports". Jeszcze jednym itemem alkoholowym, który znalazłem jest sześciopak browarów w Jock Strap, czy jak to się nazywa. Sześciopak nazywa się po prostu "Six pack" xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Kasmizar
Crew

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 3:49 am

"I wanted to apologize for the frustration and anger caused by the tobacco item removal. We've read through the feedback and concerns from all of you, and we wanted to let you know about some changes:

•Tobacco items are back in shops.
•The items are no longer soulbound.
•If you sold yours to the shops, we're granting them back.

The motivation to ban tobacco items did not come from wanting to take away items, but from a desire to do something positive. Obviously we did a lousy job explaining the motivation, and our decision to act was awfully hasty. The end result was that we did not take the core values of you, the Gaia user, into consideration.

I'm sorry that we messed up, so in return we're undoing this as best we can. In the future we'll be more cautious and open regarding any actions that might impact any of you in a negative way.

-Lanzer "

juz po prohibicji.
PostPosted: Wed Dec 02, 2009 9:23 am

ano ano, prohibicji chyba jeszcze nie było O_o
Ale faje można już kupować biggrin

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150