|
|
Czytać streszczenia? |
tak |
|
30% |
[ 6 ] |
nie |
|
25% |
[ 5 ] |
tak, ale pod warunkiem, że służą przypomnieniu książki |
|
40% |
[ 8 ] |
... |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Total Votes : 20 |
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 8:34 am
Przeczytałem kolejne streszczenie książki, która wydaje mi się teraz być genialna. Przeczytałem streszczenie i już wiem, że nie będę już mógł książki przeczytać z pełnym zaangażowaniem. Kolejna lektura, która okazała się naprawdę fajną książką. Niestety muszę znać treść lektury na jutro i nie miałem wyjścia, ale teraz żałuję. To był "Kordian" emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 8:41 am
fajne?? :/ ja jestem ciut odmiennego zdania ale lepsze to niż Cierpienia Młodego Wenera stare btw... moj brat ma Kordian na imie biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 8:45 am
Mroovecka fajne?? :/ ja jestem ciut odmiennego zdania ale lepsze to niż Cierpienia Młodego Wenera stare No mi sie wydaje tak przynajmniej z opisu, który przeczytałem. Biorąc pod uwagę kontekst + będąc na świeżo po przerabianiu "Dziadów" to ta książka naprawdę jest interesująca i musi być zajmująca conajmniej.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 8:55 am
cóż, na pewno to lepsze niż "Dziady"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 8:55 am
ehehehe, to byla jedna z niewielu lektur, jakie przeczytalam w liceum i musze stwierdzic, ze byla byla co najmniej nienormalna [i pewnie dlatego mi sie podobala] zaluj, ozby, zaluj, malo takich ksiazek... [wsrod lektur, normalnie nie wiem xd ]
e, Dziady tez byly fajne sweatdrop [przynajmniej 2 i 3 czesc]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:02 am
wilkus ehehehe, to byla jedna z niewielu lektur, jakie przeczytalam w liceum i musze stwierdzic, ze byla byla co najmniej nienormalna [i pewnie dlatego mi sie podobala] zaluj, ozby, zaluj, malo takich ksiazek... [wsrod lektur, normalnie nie wiem xd ] e, Dziady tez byly fajne sweatdrop [przynajmniej 2 i 3 czesc] Najbardziej żałuję, że przeczytałem zakończenie crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:06 am
*glaszcze po glowie* w tym momencie dobrze jest miec skleroze xd po prostu nastepne czytaj normalnie 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:14 am
*odwzajemnia* Na pewno przeczytam 3nodding Jednak czasami zmuszanie uczniów do czytania lektur może doprowadzić do odkrycia czegoś naprawdę dobrego smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:18 am
eee tam, możesz ją i tak przeczytać. Tak naprawdę nie wierzę, żeby jakiekolwiek streszczenie mogło oddać choćby w ćwierci, czym jest "Kordian". Streszczenie to jedno, książka to drugie. Niewiele mają ze sobą wspólnego, bo w Kordianie naprawdę nie chodzi tak bardzo o fabułę, tylko o inne treści, które są zresztą bardziej od fabuły wyeksponowane. Przeczytaj i się nie przejmuj, że wiesz, czym się to skończy. 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:29 am
Dzięki, pocieszyłyście mnie z wilkusem. Nic tylko wypożyczyć książkę i czytać xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:30 am
ja przez to nie skończyłam "Zbreodni i kary" - przeczytawszy zakonczenie, odechcialo mi sie po omowieniu lektury w szkole konczyc, a chcialam tak zrobic.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 9:32 am
Jukatan ja przez to nie skończyłam "Zbreodni i kary" - przeczytawszy zakonczenie, odechcialo mi sie po omowieniu lektury w szkole konczyc, a chcialam tak zrobic. no tak, omawianie lektur może niejedną książkę obrzydzić...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 2:16 pm
Mnie omawianie obrzydzilo wlasnie "Kordiana". "Dziady" przy tej ksiazce byly niczym powiesc przygodowa. Dzieki naszemu cudownemu systemowi edukacji, odpuscilam sobie tez "Chlopow" (przeczytalam te ksiazke dopiero na 1 roku studiow) oraz "Ogniem i mieczem" (mialam bodajze tydzien na przestudiowanie calosci, oczywiscie inne obowiazki na glowie, a w ostatecznosci na te lekture poswiecilismy moze 3-4 godziny lekcyjne, z czego jedna pochlonal szczegolowy sprawdzian evil ).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 4:07 pm
"Kordian" to w sumie nie ma zakonczenia rofl Moja koleżanka do tej pory to przezywa, az się popłakała - podczas czytania, i oglądania filmu/teatru w tv. Mi sie ze wszystkich lektur najbardziej "Potop" podobał, ale nie dokonczyłam - zostawiłam na początku 3 tomu, bo juz trzeba było co innego chwytać. "GraniceI i "Nad Niemnem" były straszne... A po "Panu Tadeuszu" bardzo fajnie mi się spało whee Choc podczas omawiania w szkole miałam wrazenie, że polonistka zna inną wersje Tadzia xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 10, 2007 8:47 am
eee?? o.0 mi się Kordian zdecydowanie nie podobał :/
ale i tak najgorsze były Cierpienia Młodego Wertera *chlust na samo wspomnienie*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|