Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Pomóżcie mi cofnąć czas! Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytać streszczenia?
tak
30%
 30%  [ 6 ]
nie
25%
 25%  [ 5 ]
tak, ale pod warunkiem, że służą przypomnieniu książki
40%
 40%  [ 8 ]
...
5%
 5%  [ 1 ]
Total Votes : 20

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:34 am

Przeczytałem kolejne streszczenie książki, która wydaje mi się teraz być genialna. Przeczytałem streszczenie i już wiem, że nie będę już mógł książki przeczytać z pełnym zaangażowaniem. Kolejna lektura, która okazała się naprawdę fajną książką. Niestety muszę znać treść lektury na jutro i nie miałem wyjścia, ale teraz żałuję. To był "Kordian" emo
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:41 am

fajne?? :/ ja jestem ciut odmiennego zdania ale lepsze to niż Cierpienia Młodego Wenera stare btw... moj brat ma Kordian na imie biggrin

Mroovecka

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:45 am

Mroovecka
fajne?? :/ ja jestem ciut odmiennego zdania ale lepsze to niż Cierpienia Młodego Wenera stare

No mi sie wydaje tak przynajmniej z opisu, który przeczytałem. Biorąc pod uwagę kontekst + będąc na świeżo po przerabianiu "Dziadów" to ta książka naprawdę jest interesująca i musi być zajmująca conajmniej.
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:55 am

cóż, na pewno to lepsze niż "Dziady"

Yumea

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:55 am

ehehehe, to byla jedna z niewielu lektur, jakie przeczytalam w liceum i musze stwierdzic, ze byla byla co najmniej nienormalna [i pewnie dlatego mi sie podobala] zaluj, ozby, zaluj, malo takich ksiazek... [wsrod lektur, normalnie nie wiem xd ]

e, Dziady tez byly fajne sweatdrop [przynajmniej 2 i 3 czesc]
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:02 am

wilkus
ehehehe, to byla jedna z niewielu lektur, jakie przeczytalam w liceum i musze stwierdzic, ze byla byla co najmniej nienormalna [i pewnie dlatego mi sie podobala] zaluj, ozby, zaluj, malo takich ksiazek... [wsrod lektur, normalnie nie wiem xd ]

e, Dziady tez byly fajne sweatdrop [przynajmniej 2 i 3 czesc]

Najbardziej żałuję, że przeczytałem zakończenie crying

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:06 am

*glaszcze po glowie* w tym momencie dobrze jest miec skleroze xd
po prostu nastepne czytaj normalnie 3nodding
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:14 am

*odwzajemnia* Na pewno przeczytam 3nodding
Jednak czasami zmuszanie uczniów do czytania lektur może doprowadzić do odkrycia czegoś naprawdę dobrego smile

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:18 am

eee tam, możesz ją i tak przeczytać. Tak naprawdę nie wierzę, żeby jakiekolwiek streszczenie mogło oddać choćby w ćwierci, czym jest "Kordian". Streszczenie to jedno, książka to drugie. Niewiele mają ze sobą wspólnego, bo w Kordianie naprawdę nie chodzi tak bardzo o fabułę, tylko o inne treści, które są zresztą bardziej od fabuły wyeksponowane. Przeczytaj i się nie przejmuj, że wiesz, czym się to skończy. 3nodding
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:29 am

Dzięki, pocieszyłyście mnie z wilkusem. Nic tylko wypożyczyć książkę i czytać xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Jukatan

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:30 am

ja przez to nie skończyłam "Zbreodni i kary" - przeczytawszy zakonczenie, odechcialo mi sie po omowieniu lektury w szkole konczyc, a chcialam tak zrobic.
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 9:32 am

Jukatan
ja przez to nie skończyłam "Zbreodni i kary" - przeczytawszy zakonczenie, odechcialo mi sie po omowieniu lektury w szkole konczyc, a chcialam tak zrobic.
no tak, omawianie lektur może niejedną książkę obrzydzić...

Carcassandra

Anxious Carpenter

Zimtca

Rainbow Noob

8,500 Points
  • Clambake 200
  • Invisibility 100
  • Prayer Circle 200
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 2:16 pm

Mnie omawianie obrzydzilo wlasnie "Kordiana". "Dziady" przy tej ksiazce byly niczym powiesc przygodowa.
Dzieki naszemu cudownemu systemowi edukacji, odpuscilam sobie tez "Chlopow" (przeczytalam te ksiazke dopiero na 1 roku studiow) oraz "Ogniem i mieczem" (mialam bodajze tydzien na przestudiowanie calosci, oczywiscie inne obowiazki na glowie, a w ostatecznosci na te lekture poswiecilismy moze 3-4 godziny lekcyjne, z czego jedna pochlonal szczegolowy sprawdzian evil ).
PostPosted: Sun Dec 09, 2007 4:07 pm

"Kordian" to w sumie nie ma zakonczenia rofl Moja koleżanka do tej pory to przezywa, az się popłakała - podczas czytania, i oglądania filmu/teatru w tv.
Mi sie ze wszystkich lektur najbardziej "Potop" podobał, ale nie dokonczyłam - zostawiłam na początku 3 tomu, bo juz trzeba było co innego chwytać.
"GraniceI i "Nad Niemnem" były straszne...
A po "Panu Tadeuszu" bardzo fajnie mi się spało whee Choc podczas omawiania w szkole miałam wrazenie, że polonistka zna inną wersje Tadzia xD

Yajo

Hefajstion

PostPosted: Mon Dec 10, 2007 8:47 am

eee??
o.0
mi się Kordian zdecydowanie nie podobał :/

ale i tak najgorsze były Cierpienia Młodego Wertera
*chlust na samo wspomnienie*
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items