Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Skretching the Samurai Champloo +18

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Lubisz?
tak
53%
 53%  [ 7 ]
nie
7%
 7%  [ 1 ]
nie znam
38%
 38%  [ 5 ]
Total Votes : 13

Jukatan

PostPosted: Tue Nov 13, 2007 10:39 pm

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

wczoraj skończyłam oglądać i powiem jedno:

kurwa.

jestem pod ogromnym wrażeniem. generalnie anime oglądam rzadko - zwykle tylko pierwsze odcinki - ale to od początku wywarło na mnie ogromne wrażenie, tak ogromne, że postanowiłam obejrzeć do końca. Zabrało mi to chyba z tydzień - dawno nie oglądałam po kilka odcinkó dziennie, w sobotę osiem, wczoraj sześć.
Ale warto było.

I nawet nie uważam, aby zakończenie było beznadziejne... SPOJLERY:

wrogowie Mugena nieco wzięci z kosmosu - ale powiedzmy, że mieli nad nim przewagę tylko dlatego, że oddał miecz i był zmęczony, tamten blondyn walcyzł z nim na małej powierzchni, a Mugen potrzebuje miejsca.
Jin... kurde, biszakowato wyglądał, nie powiem, ale mimo wszystko, uważam, że mógł użycna nim tego tricku wcześniej - ale no tak, przed Fuu to o wiele baerdziej efektowne.
Co do samej Fuu - fajnie, że spotkała ojca. Mimo wszystko. Chciałam, żeby dłużej porozmawiali, ale ani ona za bardzo nie miałą chęci, ani stary sił. No nic.
I przykro mi, że się rozeszli. Mój fagas uważa, że oni się jeszcze zejdą, no bo przecież szczęście znaleźli tylko dzięki sobie, będąc razem. Ja jestem bardziej angstowo nastawiona...

szkoda, że znaleźli tego samuraja, ich podroż mogłaby trwać wiecznie. Byłoby lepiej zarówno dla nich, jak i dla mnie...

chcę drugą serię!

KONIEC SPOJLERÓW.

teraz funkcjonuję w trybie samurai_champloo_angst.exe
PostPosted: Tue Nov 13, 2007 10:50 pm

Tytuł Anime to "Samurai champloo" jakby ktoś szukał, a strona Wikipedii o tym:
Samurai_champloo

Hmm warto obejrzeć widocznie.

Nie znam serii, ostatnio wogóle mam zaległości w anime. Ostatnie anime widziałem... w lipcu, ale wyjątkowe. Historia 7samurajów w klimatach steampunka. Odlot.

Kasmizar
Crew

Jukatan

PostPosted: Tue Nov 13, 2007 11:28 pm

Kasmizar
Tytuł Anime to "Samurai champloo" jakby ktoś szukał, a strona Wikipedii o tym:
Samurai_champloo

Hmm warto obejrzeć widocznie.

Nie znam serii, ostatnio wogóle mam zaległości w anime. Ostatnie anime widziałem... w lipcu, ale wyjątkowe. Historia 7samurajów w klimatach steampunka. Odlot.
to też znam, Samurai7 - ale nie oglądałam. prawda, że któryś tam handlował bateriami?

czy warto obejrzeć... to też zależy od człowieka. Może w Samuraiu denerwować fakt, że odcinki generalnie nie łączą się w jedną całość, bohaterowie non stop wędrują i tylko czasami jest wzmianka o tym, gdzie są. Dla mnie to mało przekonujący motyw, że morderca i ronin, przegrawszy z dziewczyną zakład, służą właściwie i chronią, nie znając (na początku). Skoro nie byli na tyle szlachetni, aby utrzymać się na powierzchni, że tak rzeknę, kjulturnych ludzi, to czemu nieli w sobie dobra tyle, by pomóc dziewczynce znaleźć Samuraja Pachnącego Słonecznikami?

o Boże, mam schizę!
PostPosted: Wed Nov 14, 2007 3:00 am

i to chyba ósma osoba z takim podejściem. chyba się wezmę za to anime...

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Wed Nov 14, 2007 7:32 am

ni podoba..
PostPosted: Wed Nov 14, 2007 8:52 am

a ja ogladnelam jak na razie 1 odcinek (na wiecej nie mam czasu crying ) i jak na razie podoba mi sie smile nie uwazam, iz wyrzucilam pieniadze w bloto. warto bylo kupic sobie w slicznym opakowaniu biggrin biggrin biggrin

Kyoko Suomi

Questionable Sex Symbol

Silvery the Alchemist

PostPosted: Wed Nov 14, 2007 10:23 am

MOWILAM ze superziooom biggrin

a mnie sie takie nie-do-konca-slodko-amerykanskie happy endy podobaja biggrin nawet jak lapie potem angsta albo zaskok bo nie kumam konca razz (jak np. bylo w Witch Hunter Robin...)
Reply
Polish Poll Center

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff