wilkus
mam chytry paln z okazji, ze duzo wolnego czasu przede mna, zaczac grac w maple story.
sek w tym, ze moj twardy dysk podzielony jest na 3:
- c, o pojemnosci 8GB /tak, zabije za to mojego brat, jak sie tylko pojawi/
- g, 37GB,
- f, 100GB
/wszystko tak mniej wiecej/
i teraz... nie wiem jak przekierowac instalator z c na f /nie, nie ma mozliwosci przegladaj ni nic takiego/
pomocy...
jeśli program chce sie zainstalować na c .. to mu na to pozwól ...
bajer jest w tym .. że możesz podmienić litery( nazwy ) dysków
rofl a po instalacji radze zpowrotem zamienić tak jak trza .. bo niektóre programy mają tzw. twarde odnośniki ( tyczy sie tych programów które instalujesz na np. d .. a i tak kawałek z nich ląduje np. do c/dok.&set./nazwa użytkownika/app. data
sweatdrop )
oczywiście nie gwarantuje 100%-owej skuteczności tego pomysłu.
drugie rozwiązanie to po prostu przesunąć rozmiar partycji.
świetnym programem do tego typu zadań jest "paragon Hard Disk Manager 8 SE" dzięki niemu bez straty i obawy o dane możesz dowolnie krztałtować wielkość partycji i nawet zmienić sposób zapisu z fat na ntfs i to na partycji z działającym systemem.
program możesz znaleść w ostatnim Pc Wordzie ( dvd - 6/2007 )
trzecim najbardziej lamerskim sposobem jest ... pójście do kolegi i zainstalowanie u niego tej gry ... po czym twardo skopiować katalog z zainstalowaną grą.
gra powinna działać ... chociaż nie zdziw sie jak czasem wyskoczy parę błędów z powodu braków w rejestrze . ( w sumie to mugł byś skopiować klucze rejestru ... ale poco ;p )
życzę miłej zabawy ... mam nadzieje że któryś z tych pomysłów ci sie przyda.
rofl