Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )
Gags Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 7 8 9 10

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

przecietny

PostPosted: Wed May 30, 2007 4:55 pm

Gveir
Hmm... ale wiesz że radiowy to bardzo łatwo kontrolować i logi ściągania i połączeń to tylko zależy od firmy czy udostępni? ;] I my też w małych miejscowościach (u mnie to wręcz zadupie całkowite), ale strach i prawdopodobieństwo jest ;]

Firma nie ma nic do gadania jak dotaje wykaz od policji to musi udostepnic dane do konkretnych adresow ip i nie ma ze boli.
PostPosted: Thu May 31, 2007 10:23 am

Jaaasne, na pewno się przyczepią =P Tak samo jak do wielu innych rzeczy mieli się przyczepić, ale im się chyba zapomniało =P Jakby co, to policjanci znajomi, sami swoi, to co tam za problem =P Raczej InterPol mnie ścigał nie będzie. No a tym bardziej, że ściągam tak jakby legalnie, nie przez miśki czy aresy, tylko ze stron w necie =P [jakby to akurat miało znaczenie =P]

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Omega Sun
Captain

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 12:29 pm

Mylenka
Jaaasne, na pewno się przyczepią =P Tak samo jak do wielu innych rzeczy mieli się przyczepić, ale im się chyba zapomniało =P Jakby co, to policjanci znajomi, sami swoi, to co tam za problem =P Raczej InterPol mnie ścigał nie będzie. No a tym bardziej, że ściągam tak jakby legalnie, nie przez miśki czy aresy, tylko ze stron w necie =P [jakby to akurat miało znaczenie =P]

akurat ma znaczenie. Wg polskiego prawa zakazane jest tylko udostepnianie i rozpowszechnianie plikow bez wiedzy i zgody autora. Jezeli sciagnelas ze strony internetowej, to nie moga nic Ci zrobic, tak samo jezeli skopiowalas sobie plyte od kolezanki (ale jezeli ona Ci udostepnila, to juz lamie prawo). Inaczej sytuacja wyglada z programami p2p, pliki z nich sa nielegalne, bo dzialaja na zasadzie- Ty sciagasz kawaleczek od kogos, a ktos od Ciebie wiec juz udostepniasz i juz jestes przestepca.
Jest jedno "ale" przy posiadaniu nielegalnych piosenek- wystarczy jeden nielegalny plik aby licencja windowsa stracila waznosc (czyli jezeli masz legalny windows i chociaz jeden nielegalny plik albo program to Twoj windows tez automatycznie traci licencje) i dowalili Ci okolo 5 000zl kary....
Prawo polskie jest dziurawe, prawo autorskie jest traktowane po macoszemu i z tych luk mozna korzystac.
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 5:17 am

Przecież to jest kompletnie bez sensu Y_Y Mogę miecv tysiące płyt, na których są rzeczy pościagane z Internetu i nikt mi nic nie zrobi? A co, gdyby przy linku do filmu było napisane "Własność ...., jeżeli nie nalezysz do .... prosimy nie ściagać pliku"? Wtedy juz ja jestem nie fair i to mnie mogą zamknąć? ... Ja już tyle razy się zastanawiałam, dlaczego wszyscy wiedzą, że to bez sensu, a nikt z tym nic nie robi...
To dokładnie tak samo jak te genialne zabezpieczenia przed dostępem nieletnich do strony dla dorosłych. "Ta strona zawiera treści niedozwolone dla osób poniżej 18 lat: Wchodzę, jestem pełnoletni/Nie wchodzę".... Nic, tylko usiąć i się rozpłakać...

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gveir

PostPosted: Fri Jun 08, 2007 1:41 pm

Mylenko, mieszkam mniej więcej w Kujawsko-Pomorskim, jakieś 50 km od Torunia, a przeciętny jakieś 7 km obok ;] Wpadaj kiedyś na herbatkę, z przecietnym urządzimy ^^ ;]

I Omi ma rację. Dlatego - wypalam wsio na DVD, zakopuję w bunkrze na polu (serio), nabywam Windę i jadę na freeware...
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 4:57 am

No to może w wakacje jak będę przejazdem, to wpadnę =P A potem będziesz załował, że mnie zapraszałeś =P

Ale Ty zdajesz sobie sprawę, ze są ludzie, którzy Ci z kompa, nawet, jak pliki usuniesz, mogą je odzyskac? =P I wtedy to nawet nagrywanie na DVD Ci nie pomoże, nic się przed policja nie ukryje CHA CHA CHA! Tylko, że im się pewnie nie będzie chciało, no ale to już inna sprawa =P Ja bym chowała wszystko w domku na drzewie. I tez inna sprawa, ze takiego domku nie mam =P Ale jak będę miała własny dom, to sobie taki domek na drzewie zaraz obok wybuduje =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gveir

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 5:35 am

A wpadaj, najwyżej sama będziesz żałować że psychopatę zobaczyłaś razz

Wiem, wiem... Ale tak po prawdzie i na to są sposoby. Płaskie formatowania, wymiana dysku a stary pod młotek... nie doceniasz pomysłowości i determinacji razz I raczej by im się nie chciało, bo to nie ten kaliber, żeby przez kilka miechów ślęczeli nad dyskiem i odzyskiwali, ale strach zawsze jest ;] To ja prędzej sobie domek pod ziemią wybuduję, a najpierw jaskinię wykopię XD
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 10:11 am

No faktyczniem determinacja może tu zadziałać... To ja już się boję co Ty jeszcze możesz wymyśleć =P Ale raczej faktycznie nie będzie się chciało ludziom komputera przeszukiwać, bo też i po co? Więcej by ich to kosztowało, niż to warte =P

Kolejny psychopata do kolekcji =P Miło =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gveir

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 5:27 am

Wymyślić mogę jeszcze dużo XP W sumie... przekopać go mogą jak tylko chcą, ale jak się uprę, to nic nie zrobią ;] Chyba że z zaskoczenia wezmą, a to jest najbardziej prawdopodobne sad

Dzia ^^
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 7:17 am

No włąśnie najgorzej będzie jak Ty się bedziesz chciał wycwanić "Bez nakazu nikogo nie wpuszczę!", a oni Ci ten nakaz pokażą.... Bo to wtedy będzie problem. Ale jak nie będą go mieli, to Ci da trochę czasu =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
Reply
O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 7 8 9 10

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games