|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 9:14 am
Lavagetas_heqetai Ja się żale dlaczego nie ma ruchu na forum i gdzie się podziali wszyscy użytkownicy ;x jest taki okres w roku nazywany zwyczajowo wakacjami. ludzie robią wtedy głupie rzeczy, wyjeżdżają na przykład...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 1:13 pm
Purple-eyed Dreamer Lavagetas_heqetai Ja się żale dlaczego nie ma ruchu na forum i gdzie się podziali wszyscy użytkownicy ;x jest taki okres w roku nazywany zwyczajowo wakacjami. ludzie robią wtedy głupie rzeczy, wyjeżdżają na przykład... my mamy paroletnie wakacje..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 1:27 pm
A ja nie rozumiem jednej rzeczy- rozpatruję wiele podań o przyjęcie, gdzie zapisuje się do nas dużo ciekawych (sądząc po treści podań) osób, a potem się nie odzywają na forum.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:10 pm
Omega Sun A ja nie rozumiem jednej rzeczy- rozpatruję wiele podań o przyjęcie, gdzie zapisuje się do nas dużo ciekawych (sądząc po treści podań) osób, a potem się nie odzywają na forum.
Na przykład dlatego, że kiedy ja dołączyłam, Gildia była na tyle rozkręcona, że właściwie nie wiadomo, pomiędzy które drzwi a framugę się wcisnąć... Przedstawiłam się więc i na tym się skończyło...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:30 pm
Olania Omega Sun A ja nie rozumiem jednej rzeczy- rozpatruję wiele podań o przyjęcie, gdzie zapisuje się do nas dużo ciekawych (sądząc po treści podań) osób, a potem się nie odzywają na forum.
Na przykład dlatego, że kiedy ja dołączyłam, Gildia była na tyle rozkręcona, że właściwie nie wiadomo, pomiędzy które drzwi a framugę się wcisnąć... Przedstawiłam się więc i na tym się skończyło...Przedstawianie się niestety często przechodzi niezauważone. Jeżeli mogę coś doradzić nowym osobom: napiszcie parę słów o sobie w topiku głównym, możecie wypowiedzieć się o swoich zainteresowaniach w którymś z topików tematycznych (o filmach, muzyce, kuchni), wtedy na pewno zostaniecie zauważeni i przygarnięci przez starych gildiowiczów smile My naprawdę nie gryziemy. Niereformowalne jednostki obrażające innych są usuwane, więc atmosfera forum jest raczej życzliwa dla nowych.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:35 pm
Omega Sun Olania Omega Sun A ja nie rozumiem jednej rzeczy- rozpatruję wiele podań o przyjęcie, gdzie zapisuje się do nas dużo ciekawych (sądząc po treści podań) osób, a potem się nie odzywają na forum.
Na przykład dlatego, że kiedy ja dołączyłam, Gildia była na tyle rozkręcona, że właściwie nie wiadomo, pomiędzy które drzwi a framugę się wcisnąć... Przedstawiłam się więc i na tym się skończyło...Przedstawianie się niestety często przechodzi niezauważone. Jeżeli mogę coś doradzić nowym osobom: napiszcie parę słów o sobie w topiku głównym, możecie wypowiedzieć się o swoich zainteresowaniach w którymś z topików tematycznych (o filmach, muzyce, kuchni), wtedy na pewno zostaniecie zauważeni i przygarnięci przez starych gildiowiczów smile My naprawdę nie gryziemy. Niereformowalne jednostki obrażające innych są usuwane, więc atmosfera forum jest raczej życzliwa dla nowych.
Właściwie to ja sobie 'lurk around' od co najmniej roku, a na Gai jestem od trzech. Ale przyzwyczaiłam się do tematów o mniejszej ilości postów. Na takiej zasadzie, że wy tu macie "Nocne i dzienne rozmowy" albo "Temat dla dziewczyn" i pisze się w nich dziesiątki tysięcy postów. I żadko zakłada się nowe tematy.
Na LD jest zupełnie inaczej.
Edit: A propos tej rady do nowych osób - świetnie sobie radzicie z uświadamianiem polskich Gaian, co w trawie piszczy. Szczerze mówiąc, nie każdy jest orłem w angielskim, ale nikt nie chce być zhackowany.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:44 pm
Olania
Właściwie to ja sobie 'lurk around' od co najmniej roku, a na Gai jestem od trzech. Ale przyzwyczaiłam się do tematów o mniejszej ilości postów. Na takiej zasadzie, że wy tu macie "Nocne i dzienne rozmowy" albo "Temat dla dziewczyn" i pisze się w nich dziesiątki tysięcy postów. I żadko zakłada się nowe tematy.
Edit: A propos tej rady do nowych osób - świetnie sobie radzicie z uświadamianiem polskich Gaian, co w trawie piszczy. Szczerze mówiąc, nie każdy jest orłem w angielskim, ale nikt nie chce być zhackowany.U nas jest trochę inaczej niż w innych gildiach, bo wynika to z historii naszej gildii. Byliśmy tu prawie od początku istnienia Gai i na początku byliśmy topikiem (nie było systemu gildiowego). Gdy powstał system gildiowy właściwie nic się nie zmieniło- nadal rozmawialiśmy w jednym miejscu, ale powstały też małe topiki tematyczne - galeria, spis ludności, przewodnik. Jak pojawiał się ktoś nowy to przywykliśmy do tego, że przychodził do nas do HP. Próbowaliśmy wprowadzić subfora do swobodnych rozmów i krótkich topików, ale nasi gildiowicze jakoś nie podchwycili tego pomysłu i nie korzystają z nich. Tu jest po prostu inny klimat i nie każdemu on pasuje smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:52 pm
Omega Sun Olania
Edit: A propos tej rady do nowych osób - świetnie sobie radzicie z uświadamianiem polskich Gaian, co w trawie piszczy. Szczerze mówiąc, nie każdy jest orłem w angielskim, ale nikt nie chce być zhackowany.U nas jest trochę inaczej niż w innych gildiach, bo wynika to z historii naszej gildii. Byliśmy tu prawie od początku istnienia Gai i na początku byliśmy topikiem (nie było systemu gildiowego). Gdy powstał system gildiowy właściwie nic się nie zmieniło- nadal rozmawialiśmy w jednym miejscu, ale powstały też małe topiki tematyczne - galeria, spis ludności, przewodnik. Jak pojawiał się ktoś nowy to przywykliśmy do tego, że przychodził do nas do HP. Próbowaliśmy wprowadzić subfora do swobodnych rozmów i krótkich topików, ale nasi gildiowicze jakoś nie podchwycili tego pomysłu i nie korzystają z nich. Tu jest po prostu inny klimat i nie każdemu on pasuje smile
Aha, więc to wina użytkowników! No, przynajmniej znalazłam winnego. (Muszę trochę ponarzekać, żeby to się nadawało do "Skarg i zażaleń"). Dziwnie się pisze na Gai po polsku...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 2:58 pm
Olania color=grey]
Aha, więc to wina użytkowników! No, przynajmniej znalazłam winnego. (Muszę trochę ponarzekać, żeby to się nadawało do "Skarg i zażaleń"). Dziwnie się pisze na Gai po polsku...Niczego takiego nie powiedziałam. Są działy gdzie można zakładać topiki, ale nie mogę zagwarantować, że ktoś będzie chciał w nich pisać.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 3:02 pm
Omega Sun Olania color=grey]
Aha, więc to wina użytkowników! No, przynajmniej znalazłam winnego. (Muszę trochę ponarzekać, żeby to się nadawało do "Skarg i zażaleń"). Dziwnie się pisze na Gai po polsku...Niczego takiego nie powiedziałam. Są działy gdzie można zakładać topiki, ale nie mogę zagwarantować, że ktoś będzie chciał w nich pisać.
Właśnie to powiedziałam, tylko w dowcipny sposób. To miało znaczyć, że rzeczywiście wszystko zależy do przyzwyczajeń stałych użytkowników.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 20, 2009 3:52 pm
Olania Właśnie to powiedziałam, tylko w dowcipny sposób. To miało znaczyć, że rzeczywiście wszystko zależy do przyzwyczajeń stałych użytkowników. Zapraszam na topik główny, może akurat spodobają Ci się nasze stare przyzwyczajenia wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 18, 2010 6:33 am
Ja zgłaszam zażalenie że na mój topik UL.ŻEBRAKÓW nikt nie odpowiada sad Czyżby nikt nie potrzebował DONATE ??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 18, 2010 1:13 pm
Nemaethor Ja zgłaszam zażalenie że na mój topik UL.ŻEBRAKÓW nikt nie odpowiada sad Czyżby nikt nie potrzebował DONATE ?? Pewnie dlatego, że istnieje już topik "Centrum pomocy rodakom", albo dlatego, że żebranie raczej nie spotyka się z dobrym przyjęciem ze strony gildiowiczów..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|