Íme a legújabb őrületem: a Quilling.
Egyszerű papírcsíkokból lehet gyönyörű dolgokat létrehozni. Itt is csak a képzelet szab határt.
Eszközök:
-Boltban is megvásárolható, de akár otthon is lekészíthető "tekerő". (így néz ki)
Az enyém például egy zsákvarró tű, aminek a vége ahova a cérnát befűzöd le van csippentve és bele van dolgozva egy kis fa nyélbe.
-Papírcsíkok amiket akár te magad is csinálhatsz otthon, de a Printkerben is vásárolható egy adag, amihez jár a tekerő is. Ha csinálni szeretnéd, akkor ajánlom hogy szerezz be egy olyan felületet ami be van négyzetezve (nem tudom mi a pontos neve ezért leírom hogyan néz ki ^^" ) centinként és szikével lehet rajta vágni anélkül, hogy bármi baja esne. (már láttam boltban, szóval biztosan megvásárolható)
-Papírragasztó mert hát ugye ezzel fogjuk majd össze a műveinket.
Nem feltétlen szükséges, de jó ha van:
-Kisebb méretű fogó
- Egy olyan vonalzó amin kör alakú lukak vannak, hogy a te köreid is egyformák legyenek.
-Parafatábla azért, hogy a darabkákat egyszerűbb legyen összeragasztani, gombostűkkel odaerősítve.
-Rengeteg fantázia!!!!
Alapok:
Ez a kép remekül bemutatja az alapformákat. Innentől kezdve vagy saját ötletek alapján dolgozol, vagy az interneten találta képek alapján (én is így csinálom még őket) lemásolod a figurákat, mintákat.
Példák:
virágsor , ha már karácsony... , állatkák , virágkoszorú , pillangó