Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
wybor tableta

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Jakiego tableta uzywasz
  wacom bamboo
  wacom intuos
  inne :P
View Results

nox123

PostPosted: Fri Jul 23, 2010 1:16 am

z gory przepraszam jezeli taki temat juz istnieje

mam pytanie do wszystkich którzy znaja sie na tabletach mam zamiar kupic sobie nowy bo stary sie zepsuł miałem ja tableta active-pen xp nic wspaniałego teraz chce kopić wacoma
moje pytanie jest następujące czy kopić
bamboo fun medium(a5) czy intuos4 a6

bamboo jest o polowe gorszy w parametrach ale jest wiekrzy

no i zastanawialem sie jeszcze nad virtuosem pentagramu

sorka zqa bledy ortograficzne
i dzieki za wszelka pomoc w wyboze
PostPosted: Sun Aug 08, 2010 2:26 am

Wedlug mojego osobistego zdania jeżeli intous jest A6 to bardziej bym wybrał bamboo.
Choć nie wiem, A5 juz nie jest AŻ TAK gorsze niż A4. (nawet preferowane bo bardziej poręczne czasami)

Choć według mnie jeżeli nie jesteś profesjonalistą to bamboo ci w zupełności wystarczy, mój kolega który się tym zajmuje ma bamboo i mówi że nie potrzebuje nic innego i napewno by nie wykorzystał wyższego modelu.
Jego deviantart.
http://mkbest.deviantart.com/
(Ja jestem tylko pisażem, to on narysował mój webcomic (teraz ja się ucze rysować bo on stracił motywacje)
(link w signaturze)

Musubi P.

Raticiel

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 1:53 am

Mi styka zupelnie moj bambooszek, poreczny, przyjemny w obsludze i na dodatek nie byl taki drogi 3nodding
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 3:21 pm

jeśli nie rysujesz profesjonalnie bambus to najlepszy wybor.
ja osobiscie mam intuosa i jest zajebisty, no ale cena jest jaka jest, wiec nie zawsze sie oplaca.
jeszcze te nowe intuosy mają tą uroczą cechę ze ta powierzchnia na tablecie strasznie szybko sie sciera i dosłownie po jednym rysunku masz caly porysowany stare oczywiscie można ją wymienić tylko po co.

co do A5 vs. A4 to nie wiem, mi tam na A5 jest ciasno strasznie, ale to chyba kwestia przyzwyczajeń tabletowych.

//damn, niezauważyłam, że stary temat. kolega pewnie już co mial kupić to kupił. stare

lichy_kradziej

4,600 Points
  • Team Edward 100
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100

Martinespl

PostPosted: Thu Aug 02, 2012 10:58 pm

Ja na twoim miejscu kupiłbym małego używanego laptopa z modemem WWAN. np. Dell d430 HP NC4400. Mają 12" ekran, tablety mają 7" 10" więc jest te 5-10 cm większy, ale o wile bardziej funkcjonalny cena na allegro 400-600 zł.
Reply
Poland on Gaia Guild

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff