Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
.mov your body xD

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

W domu mam:
  zimno
  gorąco
  barek pełen whisky...
View Results

Mroovecka

PostPosted: Sun Nov 15, 2009 2:53 pm

Dobra, Dziubaski, poczebuję info.
Czy jest ktoś z Was na tyle uzdolniony i potrafi mi wytłumaczyc, a następnie dac coś wnoszącą radę? Chodzi o to, że jak na złośc, mój aparat nagrywa filmiki jako .mov a ja je potrzebuje np jako .avi
Na tym etapie jest O.K., gdyż mam na tyle zdolności, że potrafię to przekonwertowac filmiki na to nieszczęsne .avi
Tylko że, jest jeden szkopuł. Mój aparat na kartę zapisuje filmik jako dwa pliki. Obraz w postaci pierwszej klatki oraz osobno dźwięk. I kurna na aparacie jest rewelka, mogę sobie oglądac i jest super, tylko popcornu brakuje. Tyle że jak przychodzi do zgrania na kompa to jest kicha. Bo zgrywają się dwa pliki. Mogę sobie podziwiac pierwszą klatkę filmiku sluchając oddzielnie dźwięku. I konwertowac sobie mogę też jedynie każdy oddzielnie, co mi daje tyle, co nic.
Wiecie, co z tym fantem zrobic?
PostPosted: Mon Nov 16, 2009 1:29 pm

Chodzi ci wyłącznie o oglądanie na komputerze, czy po prostu uparłaś się na avi?

To coś pomoże ci odtworzyć twój filmik w formacie .mov
Nie wiem, czy quicktime odtwarza też dźwięk jak oba pliki są w jednym folderze, ale możesz spróbować.

A jak masz już filmik w avi, a dźwięk w innym pliku, to jak chce ci się bawić, to możesz użyć tego programu (tylko nie wiem jaka jakość będzie)

http://www.tylkoprogramy.pl/aviscreen,classic.php

Włącz swój film i dźwięk w odpowiednim momencie i nagraj to. Później jakimś innym programem do obróbki filmów utniesz niepotrzebne fragmenty i voila!!!

Tylko sprawdź czy on przechwytuje też dźwięk, bo nie jestem pewien. Wiem, to durne metody, ale na nic innego nie wpadłem.

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Mroovecka

PostPosted: Mon Nov 16, 2009 1:47 pm

Zawsze coś. Dzięki... smile
Nie uparłam się koniecznie na .avi
Może byc co innego, byle obslugiwane przez Movie Maker'a.
Sęk w tym, że w przekonwertowaniu na cokolwiek, nie koniecznie wspomniane .avi przeszkadza mi fakt dwóch plików.
Poza tym filmik jest tu niestety zbyt szumnie nazwanym, gdyż na karcie aparatu po wepchaniu jej do czytnika kart, czy po zgraniu na kompa 'filmikiem' jest jedynie pierwsza klatka... Only aparat odtwarza to w całości. I tu jest pies pogrzebany.
PostPosted: Tue Nov 17, 2009 2:58 am

I co? Odtwarza quicktime razem z dźwiękiem? Tylko pierwsza klatka jest odtwarzana w formacie avi, czy też w formacie mov? Bo jak mov by się odtwarzał to może spróbuj go odtworzyć i nagrać avisreen'em?

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Mroovecka

PostPosted: Tue Nov 17, 2009 6:06 am

ichabot
I co? Odtwarza quicktime razem z dźwiękiem? Tylko pierwsza klatka jest odtwarzana w formacie avi, czy też w formacie mov? Bo jak mov by się odtwarzał to może spróbuj go odtworzyć i nagrać avisreen'em?

w mov... komp to widzi jako zdjęcie a nie film.
a Twoich sposobów jeszcze nie testowałam, nie miałam głowy do tego na razie smile
Reply
Polish Poll Center

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff