|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 14, 2009 6:16 am
Mmm, temat, którego nie lubię, ale mimo wszystko zawsze piszę choć kilka słów o sobie. Mogę powiedzieć, że jestem z Wrocławia, bo za jakieś 2-3 tygodnie tam się wyprowadzam. Mam lat 20, zaczynam studia na dziennikarstwie i mam niewielką obsesję na punkcie poprawnej polszczyzny. Na geji jestem nowa, zawsze mnie to wszystko odstręczało jako siedlisko zła i totalnej głupoty, ale jakoś koleżanka mnie namówiła, twierdząc, że nie jest tu tak źle - i jestem, ba, mogę powiedzieć, że nawet się w to wszystko wciągnęłam. Co prawda nie spamuję wszędzie, by nabijać golda (co widać po avatarze, ekhm), bo jeszcze próbuję to wszystko ogarnąć. Co by tu więcej... Lubię czytać, od czasu do czasu rysować, albo coś napisać, jeżdżę konno raz na ruski rok. A, i jestem posiadaczką pięknego rudego maine coon'a, którym chwalę się wszędzie, bo to moja mała, paskudna chluba.
No, pisałam z zamiarem zamieszczenia krótkiego info, a tu wyszło tyle zdań. W każdym razie - heloł.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 20, 2009 5:09 am
Hejka. Cóż, również należę do tego irytującego gatunku "nawracających na poprawną polszczyznę", toteż witam tym bardziej serdecznie. XD Ale jeśli mam być szczera, to na pytanie "Skąd jesteś?" odpowiedziałabym, gdzie się urodziłam, bo jak dla mnie to jest poprawna interpretacja tego pytania. xd I nie, nie napisałam tego po to, aby dowiedzieć się, gdzie dotąd mieszkałaś. XD' Bo sama trzeci rok okupuję Wrocław. Życzę powodzenia na dziennikarstwie. whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 20, 2009 6:43 pm
Dziennikarstwo swietna sprawa!! Tez swego czasu o tym myslalam ale teraz mi odbilo w przeciwna strone i chce sie dostac na fizyke xd "Gaja jako siedlisko totalnej glupoty" - dobre. Na dodatek uzaleznia. Nie wchodzilam tu od roku 2007 ( wtedy juz i tak tylko sporadycznie ) i nagle pach, wystarczylo lekkie przeziebienie i brzydki dzien za oknem, zaczelo mi sie nudzic i weszlam tu znowu... To byl blad smile normalnie facet nie dowierza, ale tlumacze mu "bo wiesz, ja te mangowe lalki rysuje i tu takich starych znajomych mam... itp. itd." xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 25, 2009 1:42 am
@Raticiel Dziennikarstwo to takie moje "z braku laku", bo odkąd wyrosłam z dinozaurów, to nie mam kompletnie pojęcia co bym chciała robić. Więc została ta alternatywa, ale nie wygląda tak źle, jak patrzyłam na spis przedmiotów :p Tia, gaia uzależnia. W dodatku jak się olewa większość for i nie czyta bzdur tam powypisywanych, to da się to wszystko znieść. W sumie jedynym atutem gaii jest dla mnie zabawa z avatarem, jakby tego nie było, to wątpię by mi się chciało tutaj siedzieć xd
@Meditta "Skąd jesteś" to raczej tyczy się teraźniejszości, bo jeśli ktoś wyprowadził się z miejsca urodzenia, to powinno być "skąd byłeś/-aś" :p Albo proste "gdzie się urodziłeś/-aś". "Skąd jesteś", czyli aktualne miejsce zamieszkania.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 25, 2009 4:37 am
Hej witam Cie witam mrgreen Co prawda to prawda, nieraz można tu trafić na jakiegoś kretyna, ale to nie tylko na Gai, a w całym internecie... Stanisław Lem ładnie się wyraził: "Dopóki nie zajrzałem do internetu, nie miałem pojęcia, że na świecie jest tylu idiotów" mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 25, 2009 9:00 am
A według mnie i tak istotą pytania "Skąd jesteś?" jest miejsce, w którym ktoś się urodził. whee Ponieważ nie ważne, gdzie człowiek się wyprowadzi - choćby i na drugi koniec świata - jego korzenie i tak będą znajdować się w tym jednym miejscu, w którym się urodził i/lub wychował. whee I nic to nie zmieni. Zresztą forma "Skąd byłeś?" jest taka trochę bez sensu, bo wskazuje na to, że Ciebie już nie ma w ogóle. rofl Ale na temat haczyków języka polskiego można dłuuugo dyskutować. xD Sam szacowny prof. Miodek czasami stwierdza, że niektóre przypadki wymagają kompromisu. whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 25, 2009 9:03 am
Remi, hah, ja też z Wrocławia D: xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 25, 2009 4:27 pm
@Meditta, jaki babol D: "nieważne" pisze się razem xD No i fakt - czasem trzeba kompromisu, zależy jak kto rozumie daną rzecz. Mniejsza o to. @hermesku, wiem biggrin Gdzieś tam widziałam, żeś Wrocławianka. Od 5 października też będę :d
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 26, 2009 12:37 am
Yay, ale fajnie. Coraz więcej osób z Wrocławia [teoretycznie xD, ale się cieszę C:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 26, 2009 1:04 am
To co, robimy kiedyś zlot gajowiczów? Każdy z laptopem w ręce i po symbolicznym piwku/drinku będziemy nerdzić na gaii xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 26, 2009 1:11 am
Bahahahaha, to teraz mnie rozwaliłaś, Nie ma to jak zlot, żeby się zabawić z laptopem xD Ja bym proponowała jakiś aktywny wypoczynek, np na świeżym powietrzu, że obgadać gajowiczów xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 26, 2009 4:29 am
eek O kurde, to się teraz zbłaźniłam. XD" Gomene...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 26, 2009 10:44 am
@hermesku, po prostu przeżyłam trochę imprez, które dość szybko zmieniały nazwę na "youtube party" xD @Meditta, zdarza się xD"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 18, 2009 2:04 am
Someday... Someday you will understand...
Kyaaaa masz Main Coona D:> Oddaj mi! Nie bedę się nawet Twojego wampira czepiać, tylko oddaj mi kotka X3
the reason you were born with wings...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |