|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 28, 2008 9:51 am
Poszukuję informacji o tym .. ma ktoś może coś na podorędziu ?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 02, 2009 3:11 am
Chodzi o takie ekologiczne, czy coś?
Słyszałem o takich, których nie trzeba dodatkowo ogrzewać. Niestety nie wiem o tym zbyt wiele sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 04, 2009 2:10 pm
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 05, 2009 10:49 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 05, 2009 12:55 pm
To może chociaż powiedz co to są za domy xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 05, 2009 1:06 pm
dostępne dane: greenhouse = szklarnia container = zbiornik house = dom zomg = gaiowy morpg dah, doh i duh = ???
przetwarzanie: greenhouse + container + house + zomg + dah, doh i duh = informacja zwrotna: brak_wystarczających_danych pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 06, 2009 10:23 am
Moje ty skarby smile Tak się stara whee
A więc potrzebuje info na temat architektury w stylu green house czyli takiej która nawiązuję do ekologicznego podejścia do projektowania budynków zarówno z zewnętrznej sferze jaki i wewnętrznej. przykładowo : http://www.bryla.pl/bryla/1,85298,6089377,MVRDV_zielone_miasto.html
container house czyli po prostu dom w kontenerze
http://www.inhabitat.com/2008/02/08/prefab-friday-container-house-by-leger-wanaselja-architecture/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 06, 2009 11:20 am
to mi coś przypomina... w jakiejś starej wiedzy i życiu czytałam o takim budynku biurowym w Hiszpanii, który jest hiperekologiczny, nie używa klimatyzacji tylko ma profilowane sufity a w nocy robią się tam przeciągi do wentylacji, ma drewniane panele, które można ustawiać pod kątem do słońca, zbiornik z wodą w piwnicy, który jest używany do chłodzenia, a na dachu ogród... cholewka, tylko w jakim to było artykule... coś nie mogę tego znaleźć, sorry. sad Może to, co Ci napisałam, w jakiś sposób naprowadzi Cię na trop?
Było jeszcze o projekcie wielopiętrowych budynków, w których prowadziłoby się uprawy zboża i czego tam i hodowlę zwierząt domowych. Miałyby rozwiązać problem zaopatrzenia wielkich miast. Okna byłyby powleczone tytanem, czyli same by się myły, wszystko byłoby kontrolowane komputerowo (warunki, podlewanie, wilgotność), woda byłaby we wewnętrznym obiegu oczyszczana (jakoś tak...) i ogólnie cuda na patyku, a wszystko wykonywalne i piekielnie drogie. xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 06, 2009 11:25 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 07, 2009 1:57 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 08, 2009 3:12 am
nie ma sprawy. Mnie tam to zawsze interesowało. Zapuść linkami do swoich innych znalezisk, bo chętnie poczytam. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|