Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Babcia ROX Goto Page: [] [<] 1 2

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Babcie z autobusów
  są złeeeeeeeee
  są śmiszne :xp:
View Results

Kasmizar
Crew

PostPosted: Mon May 19, 2008 12:37 am

Uwielbiam tego typu tematy z dwóch powodów:
1. Są zabawne
2. Potwierdzają, że nie tylko ja spotykam się z dziwnymi ludkami.

A propo moich przygód:
Przychodzi do mojej pracy babcia i chce zebym jej podpił legitymacje, zeby ona miała znizki na pkp

Mocheruszka chciała, zebym zadzwonił do lekarza, który układał nam OWU czyli ogolne warunki ubezpieczenia. Zostało one wydane 1 listopada 2006 roku, a zajmuje sie typ cały sztab ludzi
PostPosted: Mon May 19, 2008 1:35 am

To ja jeszcze coś dorzucę.

Zima, grudzień 2007. Jakieś dziesięć po siódmej rano, przystanek tramwajowy.
Stoję ja, jakiś chłopek w słuchawkach i starsza kobitka, z laską w ręce. Nadjeżdża dwunastka, wsiadamy wszyscy. W środku pusto, tylko trzy lub cztery miejsca siedzące zajęte. Zmierzam do najbliższego wolnego krzesełka. Za sobą słysze rytmiczne rzężenie - to staruszka z laską usiłoje mi podciąć nogi. Ignoruję to i już mam siadać, gdy nagle ktoś mnie łapie za ramię i ściska tak, że krążenie momentalnie ustaje. Niewiele mysląc (no dobra, kompletnie bez myślenia) obracam się i czynię to samo. Złapałam starsuszkę za ramię a ta oburzonym głosem do mnie:
- Co pani robi?
A ja na to z niezmąconym spokojem: - Nie wiem, pani zaczęła.
Babka się zaczęła drzeć, że mi nie wolno tu siadać, bo to jest miejsce dla inwalidów (akurat nie miała racji, ale mniejsza z tym) to jej grzecznie odpowiadam, żeby sobie klapnęła tylko niech mi przestanie ramię ściskać.
Ten chłopak zdjął słuchawki i powiedział, że owszem, to jest miejsce dla umysłowo chorych. Baba się wkurzyła i natarła na niego z laską, wypuszczając moją biedną łapkę.
Siadłam sobie na innym miejscu i patrzyłam z dziesięć minut jak babsztyl stoi nad tym chłopakiem, robiąc mu wykład o dzisiejszej młodzieży i szacunku dla osób starszych i zchorowanych. Chłopak jej pyskował, aż miło, ale bez przeklinania.
Efekt - babunia wkurzona, bo przejechała przystanek, na sam koniec przeklnęła wszystkich pasażerów (którzy w międzyczasie się dosiadli) wyzywając nas od okrutnych bezbożników.
Potem jeszcze się dziwiła, gdzie zajechała, bo jak się okazało nie czekała wcale na 12 tylko trzynastkę, gdyż chciała jechać prosto...

Wniosek - staruszki atakują o różnych porach, ale zawsze z zaskoczenia.

Careful Knives

Squad Mage

26,665 Points
  • Partygoer 500
  • Novice Mage 100
  • Professional Decorator 250

Mroovecka

PostPosted: Mon May 19, 2008 3:30 am

ichabot
Mroovecka: reakcje jak najbardziej na miejscu, żeby zasłużyć na szacunek, pomimo starszego wieku, trzeba mieć jeszcze chociaż krztynę pokory. 3nodding

Otóż to! Mądze gadasz xp
PostPosted: Mon May 19, 2008 4:07 am

Charatka_nyo
Wniosek - staruszki atakują o różnych porach, ale zawsze z zaskoczenia.
rofl nie znasz dnia ani godziny, gdy babcia się przyczepi! rofl

cziken: nie chcę być perfidna, ale czy ta wielka torba pełna styropianu to nie było przypadkiem akcesorium służące do wyłudzania miejsc siedzących w środkach komunikacji miejskiej? Bo taka torba uczciwie wypchana w łapkach starowinki wygląda jak wielki ciężar, a i po co babci tyle styropianu i papieru? Co prawda, niektórzy starsi ludzie darzą dziwnym sentymentem rzeczy zgoła niepotrzebne, czy wręcz graty, ale mimo wszystko... rolleyes

Carcassandra

Anxious Carpenter

Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<] 1 2

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out