|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:54 pm
ide spac bo jutro wczesnie wstaje dobranoc
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:54 pm
Omega Sun Malkavik Ja uważam się raczej za agnostyka. Jakkolwiek rozumiem siłę wiary, i jaką pozytywną moc ma ona na całe społeczności to sam nigdy nie zatknąłem się z jej bardziej namacalną emanacją. Wierzę w to że Bóg, czy inny byt stwórzczy może istnieć ale jako racjonalista potrzebuję czegoś co mnie do tego przekona. Co do sily wiary to troche smutne jest to, ze wiekszosc praktykujacych katolikow jest taka pelna nienawisci dla siebie nawzajem i nie ma jakiegos poczucia uczciwosci czy tez tolerancji dla innych religii czy ateizmu, co jest widocznie niestety nawet wsrod niektorych duchownych xp . Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan i nie ma sensu kogos na sile nawracac, bo to jest kwestia osobistego wyboru. A tak na marginesie uwazam, ze sily wiary nie poznaje sie po czestotliwosci np. uczeszczania do kosciola. Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:55 pm
madchild Widzę, że z moim zmartwychwstaniem niefortunnie wstrzeliłam się w dyskusję o Ojcu Świętym sad Moim zdaniem powinni dać mu spok�j.. dziennikarze, biskupi i w og�le wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad Trudno nie dyskutować o czymś co się dzieje w okół nas. Swoją drogą zgadzam się z tobą jak najbardziej.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:57 pm
Sayokun ide spac bo jutro wczesnie wstaje dobranoc dobranoc 3nodding ^^'
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:57 pm
M-Teen Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin Najlepszy jest moment gdy zaczniesz sama kreować swój światopoglą wyrywając swój umysł z okowów rodziny i znajomych.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:58 pm
madchild Widzę, że z moim zmartwychwstaniem niefortunnie wstrzeliłam się w dyskusję o Ojcu Świętym sad Moim zdaniem powinni dać mu spok dziennikarze, biskupi i w ogwszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad Szkoda, ze nie moze ostatnich dni swojego zycia spedzic w Polsce. Napewno milo byloby mu pobyc w ojczystym kraju i spedzic ten czas w gorach, ktore tak bardzo kochal sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayokun ide spac bo jutro wczesnie wstaje dobranoc Branoc.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madchild Moim zdaniem powinni dać mu spokój.. dziennikarze, biskupi i w ogóle wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad zgadzam sie w 100%...... a te hieny dziennikarskie to wyszczelac po mordach.....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:59 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 2:00 pm
Gosiak madchild Widzę, że z moim zmartwychwstaniem niefortunnie wstrzeliłam się w dyskusję o Ojcu Świętym sad Moim zdaniem powinni dać mu spok�j.. dziennikarze, biskupi i w og�le wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad on nie jest zwykla osoba ludzie nie dadza mu spokoju bo to nie jest czlowiek ktorego smierc nikogo nie ruszy dawno temu oddal swoje zycie innym smierc tez nalezy do innych mysle ze jest szczesliwy ^^ Ilu jest takich ludzi, o których nie słyszałaś. To nadal człowiek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 2:01 pm
opcy madchild Moim zdaniem powinni dać mu spokój.. dziennikarze, biskupi i w ogóle wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad zgadzam sie w 100%...... a te hieny dziennikarskie to wyszczelac po mordzie zgadzam się.... przecież wystarczą nam tylko te najważniejsze komunikaty, jak np ciężki stan zdrowia papieża. nie muszą komentować tego 24 godz. na dobę scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malkavik M-Teen Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin Najlepszy jest moment gdy zaczniesz sama kreować swój światopoglą wyrywając swój umysł z okowów rodziny i znajomych. taaak.. ale narazie jestem no wiesz.. 'za mała' sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
M-Teen Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin Mi tez juz lepiej. Juz sie powoli godze z tym faktem sweatdrop Nie ma to jak grupowe, duchowe wsparcie whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 2:03 pm
Ale chodzi o to, że .. jak widzę, że superexpress czy jakiś tam inny fakt zamieszcza tytuł na całą stronę "Ojcze! Jesteśmy z Tobą!", a telewizja zamiast rzetelnie informować tylko podkręca tę całą atmosferę... a z dezinformacji robi się sensację (vide: "Papież umarł!", "Nie, papież żyje!") i t d. Mnie to pachnie czystą komersą =___=
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|