Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9851 9852 9853 9854 9855 9856 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Sayokun

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:54 pm

ide spac bo jutro wczesnie wstaje
dobranoc
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:54 pm

Omega Sun
Malkavik

Ja uważam się raczej za agnostyka. Jakkolwiek rozumiem siłę wiary, i jaką pozytywną moc ma ona na całe społeczności to sam nigdy nie zatknąłem się z jej bardziej namacalną emanacją. Wierzę w to że Bóg, czy inny byt stwórzczy może istnieć ale jako racjonalista potrzebuję czegoś co mnie do tego przekona.

Co do sily wiary to troche smutne jest to, ze wiekszosc praktykujacych katolikow jest taka pelna nienawisci dla siebie nawzajem i nie ma jakiegos poczucia uczciwosci czy tez tolerancji dla innych religii czy ateizmu, co jest widocznie niestety nawet wsrod niektorych duchownych xp . Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan i nie ma sensu kogos na sile nawracac, bo to jest kwestia osobistego wyboru.
A tak na marginesie uwazam, ze sily wiary nie poznaje sie po czestotliwosci np. uczeszczania do kosciola.
Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin

M-Teen

dgn897as343

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:55 pm

madchild
Widzę, że z moim zmartwychwstaniem niefortunnie wstrzeliłam się w dyskusję o Ojcu Świętym sad

Moim zdaniem powinni dać mu spok�j.. dziennikarze, biskupi i w og�le wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad

Trudno nie dyskutować o czymś co się dzieje w okół nas. Swoją drogą zgadzam się z tobą jak najbardziej.
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:57 pm

Sayokun
dobranoc
dobranoc 3nodding ^^'

M-Teen

dgn897as343

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:57 pm

M-Teen
Mojamam tak samo uważą, a skoro mnie wychowuje.. utrzymuje przy tym... więc yślimy podobnie.. eee.. tak xD wink Dobra skończmy ten smutny temat mNie juz sie lepiej zrobiło! Baźmy optymistami 3nodding biggrin

Najlepszy jest moment gdy zaczniesz sama kreować swój światopoglą wyrywając swój umysł z okowów rodziny i znajomych.
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:58 pm

madchild
Widzę, że z moim zmartwychwstaniem niefortunnie wstrzeliłam się w dyskusję o Ojcu Świętym sad

Moim zdaniem powinni dać mu spok󪮮 dziennikarze, biskupi i w og󬥠wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad

Szkoda, ze nie moze ostatnich dni swojego zycia spedzic w Polsce. Napewno milo byloby mu pobyc w ojczystym kraju i spedzic ten czas w gorach, ktore tak bardzo kochal sad

Omega Sun
Captain

madchild

[ Message temporarily off-line ]

Sayokun
dobranoc

Branoc.

dgn897as343

opcy

madchild
Moim zdaniem powinni dać mu spokój.. dziennikarze, biskupi i w ogóle wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad
zgadzam sie w 100%......
a te hieny dziennikarskie to wyszczelac po mordach.....
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:59 pm

[ Message temporarily off-line ]

Gosiak

dgn897as343

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 2:00 pm

Gosiak
madchild

Moim zdaniem powinni dać mu spok�j.. dziennikarze, biskupi i w og�le wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad

on nie jest zwykla osoba ludzie nie dadza mu spokoju bo to nie jest czlowiek ktorego smierc nikogo nie ruszy
dawno temu oddal swoje zycie innym smierc tez nalezy do innych mysle ze jest szczesliwy ^^

Ilu jest takich ludzi, o których nie słyszałaś. To nadal człowiek.
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 2:01 pm

opcy
madchild
Moim zdaniem powinni dać mu spokój.. dziennikarze, biskupi i w ogóle wszyscy. Nie może stary człowiek umrzeć w spokoju, jeśli juz nie na swojej ojczystej ziemi? sad
zgadzam sie w 100%......
a te hieny dziennikarskie to wyszczelac po mordzie
zgadzam się.... przecież wystarczą nam tylko te najważniejsze komunikaty, jak np ciężki stan zdrowia papieża. nie muszą komentować tego 24 godz. na dobę scream

Kimagure-chan

M-Teen

Malkavik
M-Teen

Najlepszy jest moment gdy zaczniesz sama kreować swój światopoglą wyrywając swój umysł z okowów rodziny i znajomych.
taaak.. ale narazie jestem no wiesz.. 'za mała' sweatdrop

M-Teen

Mi tez juz lepiej. Juz sie powoli godze z tym faktem sweatdrop Nie ma to jak grupowe, duchowe wsparcie whee

Omega Sun
Captain

madchild

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 2:03 pm

Ale chodzi o to, że .. jak widzę, że superexpress czy jakiś tam inny fakt zamieszcza tytuł na całą stronę "Ojcze! Jesteśmy z Tobą!", a telewizja zamiast rzetelnie informować tylko podkręca tę całą atmosferę... a z dezinformacji robi się sensację (vide: "Papież umarł!", "Nie, papież żyje!") i t d. Mnie to pachnie czystą komersą =___=
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9851 9852 9853 9854 9855 9856 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games