Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9850 9851 9852 9853 9854 9855 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Kimagure-chan

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:40 pm

sad smutno cry
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:41 pm

madchild
Nie wiem, czy to jest właściwe miejsce, żeby się witać, ale ekhm, witajcie ^__^
Nie wiem, czy ktoś mnie pamięta jeszcze, bo przybywam z głębokiego paleozoiku (z czasów, kiedy gildia ta to był jeden topic xd )
Podsumując, nie było mnie pół roku na gai smile

Witaj skamielinko.

dgn897as343

Sayokun

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:41 pm

Omega Sun

Ja tez nie chodze, ale jestem bardzo wierzaca. Mialam w zyciu przejsciowe okresy "ateizmu", ale im bardziej chcialam uciec od wiary tym bardziej zawsze cos mnie do niej przekonywalo na nowo. Po prostu zawsze zdarzalo sie cos co tylko mnie w niej umacnialo.
Caly czas wmawiam sobie, ze moze On jednak nie umrze- ale z drugiej strony czy chec zatrzymania go na Ziemi nie jest tylko wyrazem naszego egoizmu? Przeciez On bardzo cierpi przez swoja chorobe sad

i dlatego ludzie go tak kochaja i teraz odla sie za nim
watpie zeby w najblizszym czasie pojawila sie druga osoba ktora potrafilaby zrobic tyle dla ludzi mimo powarznej choroby i cierpienia
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:42 pm

[ Message temporarily off-line ]

M-Teen

Kimagure-chan

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:42 pm

Kitty ShadowCat
sad smutno cry
nasz kochany Papież.... sad
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:43 pm

Sayokun

Kimagure-chan

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:44 pm

Sayokun
Omega Sun

Ja tez nie chodze, ale jestem bardzo wierzaca. Mialam w zyciu przejsciowe okresy "ateizmu", ale im bardziej chcialam uciec od wiary tym bardziej zawsze cos mnie do niej przekonywalo na nowo. Po prostu zawsze zdarzalo sie cos co tylko mnie w niej umacnialo.
Caly czas wmawiam sobie, ze moze On jednak nie umrze- ale z drugiej strony czy chec zatrzymania go na Ziemi nie jest tylko wyrazem naszego egoizmu? Przeciez On bardzo cierpi przez swoja chorobe sad

watpie zeby w najblizszym czasie pojawila sie druga osoba ktora potrafilaby zrobic tyle dla ludzi mimo powarznej choroby i cierpienia
on akceptuje wyznawc󷠫ażdej wiary....przebaczył komuś kto chciał go zabić sad
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:45 pm

Kitty ShadowCat
Kitty ShadowCat
sad smutno cry
nasz kochany Papież.... sad

Poczekajcie z tymi smutkami do końca. Nie żałujcie kogoś kto jeszcze ponoć żyje. Chociaż rozumiem was. (to nie jest ałośliwe ani cyniczne, na ten wieczór powstrzymuję się przed moją prawdziwą naturą)

dgn897as343

madchild

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:45 pm

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:46 pm

Kitty ShadowCat
on akceptuje wyznawc�w każdej wiary....

Szkoda tylko że on nie był głosem kościoła w tej sprawie, bo ten drugi uznal tylko jedną słuszną religię :/

dgn897as343

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:49 pm

Malkavik

Ja uważam się raczej za agnostyka. Jakkolwiek rozumiem siłę wiary, i jaką pozytywną moc ma ona na całe społeczności to sam nigdy nie zatknąłem się z jej bardziej namacalną emanacją. Wierzę w to że Bóg, czy inny byt stwórzczy może istnieć ale jako racjonalista potrzebuję czegoś co mnie do tego przekona.

Co do sily wiary to troche smutne jest to, ze wiekszosc praktykujacych katolikow jest taka pelna nienawisci dla siebie nawzajem i nie ma jakiegos poczucia uczciwosci czy tez tolerancji dla innych religii czy ateizmu, co jest widocznie niestety nawet wsrod niektorych duchownych xp . Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan i nie ma sensu kogos na sile nawracac, bo to jest kwestia osobistego wyboru.
A tak na marginesie uwazam, ze sily wiary nie poznaje sie po czestotliwosci np. uczeszczania do kosciola.
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:51 pm

Sayokun
Omega Sun

I wlasnie dlatego tak bardzo zaluje, ze odchodzi sad Zrobil bardzo wiele dla ludzi na calym swiecie cry

Omega Sun
Captain

madchild

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:51 pm

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:53 pm

Omega Sun

Co do sily wiary to troche smutne jest to, ze wiekszosc praktykujacych katolikow jest taka pelna nienawisci dla siebie nawzajem i nie ma jakiegos poczucia uczciwosci czy tez tolerancji dla innych religii czy ateizmu, co jest widocznie niestety nawet wsrod niektorych duchownych xp . Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan i nie ma sensu kogos na sile nawracac, bo to jest kwestia osobistego wyboru.
A tak na marginesie uwazam, ze sily wiary nie poznaje sie po czestotliwosci np. uczeszczania do kosciola.

Jestem zdania że do wiary trzeba dorosnąć, odnaleźć samemu dla siebie.
A co do ludzi 'wierzących' to dzisiejsze czasy przyniosły chyba największe wypaczenie i zepsucie ideałów jakie kierowały temu ruchowi u jego genezy.

dgn897as343

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 1:54 pm

Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9850 9851 9852 9853 9854 9855 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games