|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:25 pm
Malkavik Omega Sun Malkavik Teraz specjaliści liczą już która stacja ma większą oglądalność, TVP? TVN? Kto podał lepsze danie, kto ma lepsze przystawki. "A teraz przerwa na reklamę." Jak na Małyszu. I pokazują tych biednych ludzi którzy czekają na ponurego żniwiarza. A kiedy już umrze? To co? Napisy, szampan i podziękowania? "Mieliśmy 5 milionów telewidzów!"? Dlatego wole radio- zadnych glupich reklam, zbednego gadania. Jak cos waznego sie dzieje to po prostu przerywaja program, a tak to same spokojne, refleksyjne piosenki dzis ida (tzn przynajmniej w Trojce tak jest, nie wiem jak w innych stacjach). Obok gra sobie telewizor, a ja sobie słucham tego gadania niepotrzebnego. Tylko czekam aż w końcu to ogłoszą. Myślę że on już nie zyje, tylko zwlekają z tym co powiedzieć. powiadasz? nawet gdyby zapadł w śpiączkę, to mielibyśmy tą świadomość, że jeszcze nie odszedł zupełnie... ale to trochę egoistyczne spojrzenie...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:25 pm
Malkavik Może teraz polacy przsestaną myśleć że są narodem wybranym bo papież jest polakiem. Może teraz naprawde zaczniemy pracować na to żeby na świecie Polska kojażyła się z czymś więcej niż z papieżem i Wałęsą. Tylko, ze nasz kraj nie ma wielu ludzi, ani rzeczy dzieki ktorym moze byc dumny i szanowany w swiecie xp Polacy sie przeciez nawet nie szanuja nawzajem. Wystarczy poczytac komentarze na jakimkolwiek forum w ktoryms z glownych portali- zawsze przynajmniej polowa jest zlosliwa czegokolwiek dotyczylby artykul
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:26 pm
Malkavik opcy Portishead - [Roseland NYC Live #01] Humming [6:37] Moja ulubiona płyta. zgadzam sie plyta jest wielka...... byc na ich koncercie to musi byc chyba progowe przezycie.... btw. zauwazyles ze w wersji DVD grali jeszcze dwa kawalki ktorych nie ma na CD....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:28 pm
Omega Sun Malkavik Może teraz polacy przsestaną myśleć że są narodem wybranym bo papież jest polakiem. Może teraz naprawde zaczniemy pracować na to żeby na świecie Polska kojażyła się z czymś więcej niż z papieżem i Wałęsą. Tylko, ze nasz kraj nie ma wielu ludzi, ani rzeczy dzieki ktorym moze byc dumny i szanowany w swiecie xp Polacy sie przeciez nawet nie szanuja nawzajem. Wystarczy poczytac komentarze na jakimkolwiek forum w ktoryms z glownych portali- zawsze przynajmniej polowa jest zlosliwa czegokolwiek dotyczylby artykul taa... nawet Skłodowską nam francuzi zabrali... stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:30 pm
Jaswinder Omega Sun Malkavik Może teraz polacy przsestaną myśleć że są narodem wybranym bo papież jest polakiem. Może teraz naprawde zaczniemy pracować na to żeby na świecie Polska kojażyła się z czymś więcej niż z papieżem i Wałęsą. Tylko, ze nasz kraj nie ma wielu ludzi, ani rzeczy dzieki ktorym moze byc dumny i szanowany w swiecie xp Polacy sie przeciez nawet nie szanuja nawzajem. Wystarczy poczytac komentarze na jakimkolwiek forum w ktoryms z glownych portali- zawsze przynajmniej polowa jest zlosliwa czegokolwiek dotyczylby artykul taa... nawet Skłodowską nam francuzi zabrali... stare a niedouczona część świata myśli, że to POLACY BUDOWALI OBOZY KONCENTRACYJNE!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:31 pm
Omega Sun Malkavik Może teraz polacy przsestaną myśleć że są narodem wybranym bo papież jest polakiem. Może teraz naprawde zaczniemy pracować na to żeby na świecie Polska kojażyła się z czymś więcej niż z papieżem i Wałęsą. Tylko, ze nasz kraj nie ma wielu ludzi, ani rzeczy dzieki ktorym moze byc dumny i szanowany w swiecie xp Polacy sie przeciez nawet nie szanuja nawzajem. Wystarczy poczytac komentarze na jakimkolwiek forum w ktoryms z glownych portali- zawsze przynajmniej polowa jest zlosliwa czegokolwiek dotyczylby artykul Mam to samo wrażenie. Czasem jak przeglądam onet (którego nie lubie ale to inna historia) to się dziwię czy te komentarze to ludzie pisali (a jeśli tak to jacy) czy redakcja portalu aby wywołać dyskusję.. niestety doszedłem do wniosku że kretyni. Dlatego też mówię o jakimś otrzeźwieniu. Może ludziom trochę się poukłada w głowie, bo to już nie będzie 'nasz papież polak'. Nie krytykuję tu samej postaci JP bo szanuje go mimo że mam negatywne zdanie na temat instytucji kościoła i samego papiestwa. Mówię o zacofaniu i zaślepieniu jakie toważyszy pontyfikatowi JP od czasów solidarności.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:31 pm
Jaswinder powiadasz? nawet gdyby zapadł w śpiączkę, to mielibyśmy tą świadomość, że jeszcze nie odszedł zupełnie... ale to trochę egoistyczne spojrzenie... To by było w stylu działania kościoła. Enigmatyczny i tajemniczy, zarazem nieomylny w swych sądach.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:32 pm
M-Teen a niedouczona część świata myśli, że to POLACY BUDOWALI OBOZY KONCENTRACYJNE!! tak a rosjanie byli wybawicielami polski robili wszystko na jej kozysc a lagry sowieckie to bajki zeby postraszyc dzieci xp witam sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:33 pm
opcy Malkavik opcy Portishead - [Roseland NYC Live #01] Humming [6:37] Moja ulubiona płyta. zgadzam sie plyta jest wielka...... byc na ich koncercie to musi byc chyba progowe przezycie.... btw. zauwazyles ze w wersji DVD grali jeszcze dwa kawalki ktorych nie ma na CD.... Ściągnąłem sobie ten koncert, niestety na CD a nie DVD sad Ale jest piękny. Aż człowiek żałuje że nie może się przenieść w czasie i miejscu.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:35 pm
Sayokun M-Teen a niedouczona część świata myśli, że to POLACY BUDOWALI OBOZY KONCENTRACYJNE!! tak a rosjanie byli wybawicielami polski robili wszystko na jej kozysc a lagry sowieckie to bajki zeby postraszyc dzieci xp witam sad Najlepsza jest definicja 'ludobójstwa" autorstwa Putina - "Ludobójstwo to jest kiedy się wyniszczy cały naród, a Katyń to było tylko morderstwo." Szkoda że to 'morderstwo' zabrało nam całą inteligencję i cofnęło 50 lat do tyłu :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:36 pm
M-Teen Omega Sun Wlasciwie moze to i lepiej jesli juz przestanie cierpiec, ale mimo to trudno mi sie z tym pogodzic cry . Na ziemi tacy ludzie bardziej sa potrzebni crying Cakowicie sie z Toba zgadzam, mimo, ze nie chodze do kosciola, mam swoje zdanie na temat kosciola itp, ale wierzyc w Boga wierze.. i naparwde okropnie sie czuje z mysla o nadchodzacej smierci K.W. yyh.. Ja tez nie chodze, ale jestem bardzo wierzaca. Mialam w zyciu przejsciowe okresy "ateizmu", ale im bardziej chcialam uciec od wiary tym bardziej zawsze cos mnie do niej przekonywalo na nowo. Po prostu zawsze zdarzalo sie cos co tylko mnie w niej umacnialo. Caly czas wmawiam sobie, ze moze On jednak nie umrze- ale z drugiej strony czy chec zatrzymania go na Ziemi nie jest tylko wyrazem naszego egoizmu? Przeciez On bardzo cierpi przez swoja chorobe sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:38 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:39 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 1:39 pm
Omega Sun Ja tez nie chodze, ale jestem bardzo wierzaca. Mialam w zyciu przejsciowe okresy "ateizmu", ale im bardziej chcialam uciec od wiary tym bardziej zawsze cos mnie do niej przekonywalo na nowo. Po prostu zawsze zdarzalo sie cos co tylko mnie w niej umacnialo. Caly czas wmawiam sobie, ze moze On jednak nie umrze- ale z drugiej strony czy chec zatrzymania go na Ziemi nie jest tylko wyrazem naszego egoizmu? Przeciez On bardzo cierpi przez swoja chorobe sad Ja uważam się raczej za agnostyka. Jakkolwiek rozumiem siłę wiary, i jaką pozytywną moc ma ona na całe społeczności to sam nigdy nie zatknąłem się z jej bardziej namacalną emanacją. Wierzę w to że Bóg, czy inny byt stwórzczy może istnieć ale jako racjonalista potrzebuję czegoś co mnie do tego przekona.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|