|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:04 am
Jaswinder Baliaur Liilith kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd to do mnie?? przecie ona nie byla elfem crying crying crying dobrze, że nie widziała tej obrzydliwej Lilith z NGE xp a czemu obrzydliwej...?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:06 am
*zeżarła zupę ogórkową, wpieprza powidła*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:07 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:08 am
*tajniacki przytulas dla Liilith* przytuuul 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:08 am
Liilith Baliaur Liilith Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi? Lilith jako pierwsza żona Adama
Pierwszy jasny opis Lilith jako żony Adama zawiera anonimowe dzieło średniowieczne Alfabet Ben-Sira. Według tekstu została stworzona mniej więcej w tym samym czasie, co Adam - lecz nie z żebra. Nie zgodziła się ze służalczą rolą (prawdopodobnie podczas stosunku płciowego) i porzuciła męża. Opuściwszy Raj urodziła Liliny (?) poczęte z Adamem, które również porywały dzieci. Adam błagał Boga o przyprowadzenie Lilith z powrotem. Zostały za nią wysłane trzy anioły: Senoy, Sansenoy i Semangelof. Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.
Historia biblijnej Lilith jest podobna do mezopotamskiego mitu, w którym demon zabijał dzieci. Noszenie amuletów z imionami trzech aniołów stało się powszechnym zwyczajem chronienia dzieci w średniowiecznej tradycji żydowskiej.
definicja z wikipedi....fragment kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd Ja tez troche sie zawiodlem.. mialem nadzieje, ze nasza blekitna dama ma wspolnego cos z chociaz ksiega NOD... ehh.. no trudno *siada na drewnianym wiktorianskim fotelu*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:10 am
spoko :] mi sie tam to imie bedzie kojarzylo z Tobą ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:11 am
]Goth bless[ Ja tez troche sie zawiodlem.. mialem nadzieje, ze nasza blekitna dama ma wspolnego cos z chociaz ksiega NOD... ehh.. no trudno *siada na drewnianym wiktorianskim fotelu* ach te wapiryczne skojarzenia...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:11 am
Jaswinder *tajniacki przytulas dla Liilith* przytuuul 3nodding dzieki ci surprised ddała przytulasa:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:12 am
racqel ]Goth bless[ Ja tez troche sie zawiodlem.. mialem nadzieje, ze nasza blekitna dama ma wspolnego cos z chociaz ksiega NOD... ehh.. no trudno *siada na drewnianym wiktorianskim fotelu* ach te wapiryczne skojarzenia... O.. *spoglada* Czy Ty tez jestes jednym z nas, bracie?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:12 am
Gosiak spoko :] mi sie tam to imie bedzie kojarzylo z Tobą ;] Gosiak wyjmij to świństwo z buzi... stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:13 am
ide se jakas ksiazke poczytac........ jakby co to gad... zdjecia majtek przesylac na pm...... xd wink xd (to byl zart ) (chyba)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
[quote="]Goth bless[" Ja tez troche sie zawiodlem.. mialem nadzieje, ze nasza blekitna dama ma wspolnego cos z chociaz ksiega NOD... ehh.. no trudno *siada na drewnianym wiktorianskim fotelu* no no- nie mow hop- znasz mnie jeden dzień ja cie jeszcze nie oceniłam blaugh i nie zamierzam
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[quote="Goth bless] Ja tez troche sie zawiodlem.. mialem nadzieje, ze nasza blekitna dama ma wspolnego cos z chociaz ksiega NOD... ehh.. no trudno *siada na drewnianym wiktorianskim fotelu*swietokractwo sweatdrop xp
ja tam osattnio mialam sie za czytanie mitologi slowianskiej wziac jakos mi nie idze
nudne to to whee sweatdrop stressed
ale Lilith jest bahdzo ciekawa postacia xd whee
heyka
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:14 am
Jaswinder Gosiak spoko :] mi sie tam to imie bedzie kojarzylo z Tobą ;] Gosiak wyjmij to świństwo z buzi... stare ale to jest tak fajne ^^ prawie tak samo jak aparat na zabki ^^ tylko bardziej rozbudowany ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|