|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:50 am
Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:51 am
Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed *puff* *powaraca* Lilith była pierwszą żoną Adama, potem trafiła do piekła, gdzie urzęduje z :ucyferem...jest demonicą... To tyle.. *puff* *znika*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:51 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:52 am
Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:53 am
Delein Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed *puff* *powaraca* Lilith była pierwszą żoną Adama, potem trafiła do piekła, gdzie urzęduje z :ucyferem...jest demonicą... To tyle.. *puff* *znika* to cala ja xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:55 am
Liilith Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi? Lilith jako pierwsza żona Adama
Pierwszy jasny opis Lilith jako żony Adama zawiera anonimowe dzieło średniowieczne Alfabet Ben-Sira. Według tekstu została stworzona mniej więcej w tym samym czasie, co Adam - lecz nie z żebra. Nie zgodziła się ze służalczą rolą (prawdopodobnie podczas stosunku płciowego) i porzuciła męża. Opuściwszy Raj urodziła Liliny (?) poczęte z Adamem, które również porywały dzieci. Adam błagał Boga o przyprowadzenie Lilith z powrotem. Zostały za nią wysłane trzy anioły: Senoy, Sansenoy i Semangelof. Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.
Historia biblijnej Lilith jest podobna do mezopotamskiego mitu, w którym demon zabijał dzieci. Noszenie amuletów z imionami trzech aniołów stało się powszechnym zwyczajem chronienia dzieci w średniowiecznej tradycji żydowskiej.
definicja z wikipedi....fragment
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:57 am
Liilith Baliaur Liilith Baliaur heyka ja jestem Baliaur xd znosze z bolem jak na mnie mowia Bali or Bali-chan stare witam smile no to pozwolisz ze bede sie zwracac Baliaur xd niop xd a skad pomysl na taki nick?? blaugh chodzi o twoj jakby co xd Rac cio tam w trawie w angli piszczy?? xd xd xd no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink a mi się wydawało, że ta elfka ma na imię Deedlit... xd hejka, jestem Jas blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:58 am
Baliaur Liilith Baliaur Liilith ]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi? Lilith jako pierwsza żona Adama
Pierwszy jasny opis Lilith jako żony Adama zawiera anonimowe dzieło średniowieczne Alfabet Ben-Sira. Według tekstu została stworzona mniej więcej w tym samym czasie, co Adam - lecz nie z żebra. Nie zgodziła się ze służalczą rolą (prawdopodobnie podczas stosunku płciowego) i porzuciła męża. Opuściwszy Raj urodziła Liliny (?) poczęte z Adamem, które również porywały dzieci. Adam błagał Boga o przyprowadzenie Lilith z powrotem. Zostały za nią wysłane trzy anioły: Senoy, Sansenoy i Semangelof. Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.
Historia biblijnej Lilith jest podobna do mezopotamskiego mitu, w którym demon zabijał dzieci. Noszenie amuletów z imionami trzech aniołów stało się powszechnym zwyczajem chronienia dzieci w średniowiecznej tradycji żydowskiej.
definicja z wikipedi....fragment kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:59 am
Baliaur Rac cio tam w trawie w angli piszczy?? xd xd xd hej! hej! noooo, jestem w Manchu w koncu, znalazlem prace, ale mam problem z mieszkaniem/pokojem. Mieszankia za drogie, pokoju nie moge znalezc. Nie mam z kim wynajac czegos wiekszego, bo jeszcze nikogo tu nie znam, a jak sie nie studiuje tutaj albo nie zarabia poteznej kasiory, to trudno cos znalezc samemu. Wszystkie pokoje jakieznajduje sa wolne od maja najwczesniej - a to dopiero za miesiac !!! no zwariowac mozna! gonk stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:59 am
Jaswinder Liilith Baliaur Liilith Baliaur heyka ja jestem Baliaur xd znosze z bolem jak na mnie mowia Bali or Bali-chan stare witam smile no to pozwolisz ze bede sie zwracac Baliaur xd niop xd a skad pomysl na taki nick?? blaugh chodzi o twoj jakby co xd Rac cio tam w trawie w angli piszczy?? xd xd xd no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink a mi się wydawało, że ta elfka ma na imię Deedlit... xd hejka, jestem Jas blaugh czy to wazne- dobra nazywam sie tak i juz xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:00 am
Liilith kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd to do mnie?? przecie ona nie byla elfem crying crying crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:01 am
Baliaur Liilith kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd to do mnie?? przecie ona nie byla elfem crying crying crying dobrze, że nie widziała tej obrzydliwej Lilith z NGE xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:02 am
Baliaur Liilith kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd to do mnie?? przecie ona nie byla elfem crying crying crying no dobrze :zrezygnowana: nie identyfikuj z nikim :wdech:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:02 am
a tam Bali wydziwiasz xDDDD Ja lubie tak czy siak czytac grafielda przed kompem wink Podobnie jak Losuxa, albo komiks Greenka itp wink xD *czyta* *HOLIDAY <3*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:03 am
racqel Baliaur Rac cio tam w trawie w angli piszczy?? xd xd xd hej! hej! noooo, jestem w Manchu w koncu, znalazlem prace, ale mam problem z mieszkaniem/pokojem. Mieszankia za drogie, pokoju nie moge znalezc. Nie mam z kim wynajac czegos wiekszego, bo jeszcze nikogo tu nie znam, a jak sie nie studiuje tutaj albo nie zarabia poteznej kasiory, to trudno cos znalezc samemu. Wszystkie pokoje jakieznajduje sa wolne od maja najwczesniej - a to dopiero za miesiac !!! no zwariowac mozna! gonk stressed biedactwo.... dobrze ze chociaz praca jest 3nodding xd dajcie Lilith spokoj swiety pannice stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|