Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9817 9818 9819 9820 9821 9822 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Baliaur

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:50 am

Liilith
]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink
to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:51 am

Baliaur
Liilith
]no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink
to nie wiesh kim jest w mitologi Lilith sweatdrop xp aha loozik n/c sweatdrop stressed

*puff*
*powaraca*
Lilith była pierwszą żoną Adama, potem trafiła do piekła, gdzie urzęduje z :ucyferem...jest demonicą...
To tyle..
*puff*
*znika*

Delein

YumiTao

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:51 am

Hej wszystkim whee
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:52 am

Baliaur
Liilith
no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi?

Liilith

Liilith

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:53 am

Delein
Baliaur
Liilith

*puff*
*powaraca*
Lilith była pierwszą żoną Adama, potem trafiła do piekła, gdzie urzęduje z :ucyferem...jest demonicą...
To tyle..
*puff*
*znika*
to cala ja xd
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:55 am

Liilith
Baliaur
Liilith
no ja je uslyszalam i spodobalo mi sie nie wiedzialam ze tu trzeba miec imiona i znac jego historie sad a powiesz mi?

Lilith jako pierwsza żona Adama

Pierwszy jasny opis Lilith jako żony Adama zawiera anonimowe dzieło średniowieczne Alfabet Ben-Sira. Według tekstu została stworzona mniej więcej w tym samym czasie, co Adam - lecz nie z żebra. Nie zgodziła się ze służalczą rolą (prawdopodobnie podczas stosunku płciowego) i porzuciła męża. Opuściwszy Raj urodziła Liliny (?) poczęte z Adamem, które również porywały dzieci. Adam błagał Boga o przyprowadzenie Lilith z powrotem. Zostały za nią wysłane trzy anioły: Senoy, Sansenoy i Semangelof. Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.

Historia biblijnej Lilith jest podobna do mezopotamskiego mitu, w którym demon zabijał dzieci. Noszenie amuletów z imionami trzech aniołów stało się powszechnym zwyczajem chronienia dzieci w średniowiecznej tradycji żydowskiej.

definicja z wikipedi....fragment

Baliaur

Jaswinder

Sparkly Hunter

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:57 am

Liilith
Baliaur
Liilith
Baliaur
Liilith
powr�ciłam znow xd
heyka

ja jestem Baliaur xd znosze z bolem jak na mnie mowia Bali or Bali-chan stare
witam smile no to pozwolisz ze bede sie zwracac Baliaur xd
niop xd

a skad pomysl na taki nick?? blaugh chodzi o twoj jakby co xd

Rac cio tam w trawie w angli piszczy?? xd xd xd
no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink
a mi się wydawało, że ta elfka ma na imię Deedlit... xd

hejka, jestem Jas blaugh
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:58 am

Baliaur
Liilith
Baliaur
Liilith

Lilith jako pierwsza żona Adama

Pierwszy jasny opis Lilith jako żony Adama zawiera anonimowe dzieło średniowieczne Alfabet Ben-Sira. Według tekstu została stworzona mniej więcej w tym samym czasie, co Adam - lecz nie z żebra. Nie zgodziła się ze służalczą rolą (prawdopodobnie podczas stosunku płciowego) i porzuciła męża. Opuściwszy Raj urodziła Liliny (?) poczęte z Adamem, które również porywały dzieci. Adam błagał Boga o przyprowadzenie Lilith z powrotem. Zostały za nią wysłane trzy anioły: Senoy, Sansenoy i Semangelof. Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.

Historia biblijnej Lilith jest podobna do mezopotamskiego mitu, w którym demon zabijał dzieci. Noszenie amuletów z imionami trzech aniołów stało się powszechnym zwyczajem chronienia dzieci w średniowiecznej tradycji żydowskiej.

definicja z wikipedi....fragment
kurcze- prosze identyfikuj mnie z ta elfką xd

Liilith

racqel

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:59 am

Baliaur

hej! hej!
noooo, jestem w Manchu w koncu, znalazlem prace, ale mam problem z mieszkaniem/pokojem. Mieszankia za drogie, pokoju nie moge znalezc. Nie mam z kim wynajac czegos wiekszego, bo jeszcze nikogo tu nie znam, a jak sie nie studiuje tutaj albo nie zarabia poteznej kasiory, to trudno cos znalezc samemu. Wszystkie pokoje jakieznajduje sa wolne od maja najwczesniej - a to dopiero za miesiac !!!

no zwariowac mozna!
gonk stressed
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 7:59 am

Jaswinder
Liilith
Baliaur
Liilith
Baliaur
Liilith
powr�ciłam znow xd
heyka

ja jestem Baliaur xd znosze z bolem jak na mnie mowia Bali or Bali-chan stare
witam smile no to pozwolisz ze bede sie zwracac Baliaur xd
niop xd

a skad pomysl na taki nick?? blaugh chodzi o twoj jakby co xd

no imie znalazłam przypadkiem- to z anime Kroniki wojny na..ee..coś tam xd i tam byla jedna elfka tak sie nazywajaca wink
a mi się wydawało, że ta elfka ma na imię Deedlit... xd

hejka, jestem Jas blaugh
czy to wazne- dobra nazywam sie tak i juz xd

Liilith

Baliaur

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 8:00 am

Liilith

to do mnie?? przecie ona nie byla elfem crying crying crying
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 8:01 am

Baliaur
Liilith

dobrze, że nie widziała tej obrzydliwej Lilith z NGE xp

Jaswinder

Sparkly Hunter

Liilith

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 8:02 am

Baliaur
Liilith

no dobrze :zrezygnowana: nie identyfikuj z nikim :wdech:
PostPosted: Fri Apr 01, 2005 8:02 am

a tam Bali wydziwiasz xDDDD Ja lubie tak czy siak czytac grafielda przed kompem wink Podobnie jak Losuxa, albo komiks Greenka itp wink xD *czyta*
*HOLIDAY <3*

M-Teen

Baliaur

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 8:03 am

racqel
Baliaur

hej! hej!
noooo, jestem w Manchu w koncu, znalazlem prace, ale mam problem z mieszkaniem/pokojem. Mieszankia za drogie, pokoju nie moge znalezc. Nie mam z kim wynajac czegos wiekszego, bo jeszcze nikogo tu nie znam, a jak sie nie studiuje tutaj albo nie zarabia poteznej kasiory, to trudno cos znalezc samemu. Wszystkie pokoje jakieznajduje sa wolne od maja najwczesniej - a to dopiero za miesiac !!!

no zwariowac mozna!
gonk stressed
biedactwo....

dobrze ze chociaz praca jest 3nodding xd

dajcie Lilith spokoj swiety pannice stare
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 9817 9818 9819 9820 9821 9822 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games