Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 77 78 79 80 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Raticiel

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 10:40 am

W sobote przeczytalam krociutka acz ujmujaca "Psychoze" R. Glocha. Niech zyja matriarchat i prysznice.
PostPosted: Mon Sep 21, 2009 4:56 am

Ostatnio oczarowali mnie "Amerykańscy bogowie" Gaimana. Odświeżyłam też sobie serię o straży Pratchett'a(moja ulubiona ze "Świata Dysku") i jakoś tak nie mam co czytać już, chyba trzeba się będzie wybrać do biblioteki 3nodding

Mooniak

4,150 Points
  • Friendly 100
  • Person of Interest 200
  • Autobiographer 200

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Mon Sep 21, 2009 5:46 am

odświeżam sobie "Boga urojonego" Dawkinsa.
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 1:40 am

ZebraDeath
odświeżam sobie "Boga urojonego" Dawkinsa.

Brrr tylko nie Dawkins, katowali mnie nim na etyce gonk
Ciekawy ale z jakiegos powodu mi dziala na nerwy xd

Raticiel

opcy

PostPosted: Tue Sep 22, 2009 4:45 am

"Polactwo" Ziemkiewicza..
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 4:57 am

Dewiacyjne tendencje seksualne - Ślusarski

Baranina

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50

Raticiel

PostPosted: Tue Sep 22, 2009 6:05 am

Wciagnelam sie w thrillery (kryminaly? sensacyjne?) Cobena. Mala rozgrzeweczka burning_eyes
PostPosted: Tue Sep 22, 2009 7:09 am

Ja ostatnio Córkę Krwawych- Anne Bishop

RustyAngel1985

3,000 Points
  • Beta Gaian 0
  • Beta Critic 0
  • Beta Contributor 0

Amadzia

PostPosted: Wed Sep 23, 2009 3:27 pm

Wszystkie książki Jodi Picoult - kobieta jest genialna!
A ostatnio mam chęć wrócić do Zbrodni i Kary oraz Mistrza i Małgorzaty... takie lektury to mi nie przeszkadzały nawet, gdy chodziłam do szkoły smile
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 1:07 pm

Amadzia
Wszystkie książki Jodi Picoult - kobieta jest genialna!
A ostatnio mam chęć wrócić do Zbrodni i Kary oraz Mistrza i Małgorzaty... takie lektury to mi nie przeszkadzały nawet, gdy chodziłam do szkoły smile
Niom, dobre lektury nie sa zle 3nodding ja najlepiej wspominam "Mala Apokalipse" i "Szewcow", te klimaty. O, "Tango" Mrozka, tez znakomite.

Wlasnie skonczylam "Niewinnego" Cobena - bardzo polecam, chocby dla epizodycznej postaci "otaku striptizerek" mrgreen

Raticiel

xRemirya

Ornate Shapeshifter

PostPosted: Fri Sep 25, 2009 1:37 am

Skończyłam "Homo bimbrownikus", kończę tom 1 "Pana lodowego ogrodu", a na stoliku czeka "Malowany człowiek", też tom 1. I chyba wezmę się za "Dymy nad Birkenau" przy okazji. Tak, lubię czytać dwie książki na raz :p
PostPosted: Sat Oct 24, 2009 2:59 am

Don Quichote z Manczy...
Kolejny klasyk o ktorym sie slyszy niby cale zycie, ale dopiero jak czlowiek przeczyta to az sie cisnie, ze wszystko juz bylo... I to jak dawno temu.

Raticiel

Lukoo

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 3:46 pm

Hmm ja teraz czytam "Wiedźmina" Andrzeja Sapkowskiego ,bardzo polecam ta książkę
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 8:55 am

"Mysl starozytna" Reale'go - reaktywacja. Ale tak na serio to swietna pigula jest. 600 stron ale bardzo przyjemnie napisane wiec jakby kogos interesowala filozofia starozytna albo potrzebne bylo cos z tych klimatow do szkoly to polecam. Chociaz w dzisiejszych czasach gdy kroluja sciagi.pl i inne wikipedie to w sumie... rolleyes

Raticiel

niccolo12machiavelli

PostPosted: Sun Nov 01, 2009 10:38 am

Lukoo
Hmm ja teraz czytam "Wiedźmina" Andrzeja Sapkowskiego ,bardzo polecam ta książkę

przeszedłem 4 tomy i stwierdziłem, że mam dość. piątka z tego, co słyszałem była tak pogmatwana, że w ogóle zrezygnowałem.
mam wielki szacunek dla tego faceta za to, jak pisze. ale niestety, nie jestem w stanie przejść przez jego książki. uznaję w pokorze, że są dla mnie za mądre.

ja natomiast męczę w chwili obecnej "Związki miłosne między kobietami od XVI do XX wieku" i jak na razie jedyne co mam książce do zarzucenia to potworny feminizm. zawsze łączą te dwa tematy... w każdym razie książka bardzo dobra.
drugim opracowaniem są "Czerwone żagle czterdziestu mórz" - czyli rzecz piracka. i przyznaję, że jest świetna.
polecam serdecznie ^^
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 77 78 79 80 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas