|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 21, 2008 11:27 am
obecnie 4 tom wiedźmina (po raz drugi) a niedawno sporo SF gra Endera Orsona Scotta(wszystkie części), Odyseja kosmiczna 2001, Spotkanie z ramą(i 2 część)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 22, 2008 12:46 am
Uwielbiam ksiażki Simon'a Beckett'a szczególnie powiązane ze sobą ,Chemia Smierci' i ,Zapisane w kościach'.. bardzo inrteresuje mnie antropologia sądowa to też czytam ksiażki o tej tematyce smile Z polskich pisarzy powalił mnie Marcin Szczygielski książką ,Nasturcje i Ćwoki', czasem bardziej jechł po swojej płci niż najbardziej zażarte feministki xP
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 3:23 am
Czytam cos wspaniałego smile Rzecz dzieje się w Genui a póxniej w róznych innych zakątkach świata, lata 10, 20 XXw, historia o kobiecie, która utraciła swoje dziecko z własnego powodu a teraz go próbuje znaleźć. W każdym rozdziale nowy wątek, nieoczekiwane zdarzenia i w życiu bym sie nie domyśliła, że tak potoczy sie ta historia, gdyz na początku tej historii wszytsko wskazuje na chore romansidło.
tytuł: NOC ŚW. WAWRZYŃCA AUTORKA: FLAVIA STENO
wydanie ksiązki mam z roku 1935 i nigdzie w necie nie potrafię znaleźć nic ani o Flavii (po polsku, jest tylko wzmianka na włoskiej wikipedii a ja po włosku nie umiem) no i w zasadzie nigdzie nie ma takiej ksiązki o takiej tematyce pod takim tytułem, będę musiała poszperać w bibliotekach. Ksiązke mam od dziadka a jest naparwdę urokliwa i wciągająca : )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 07, 2008 12:02 pm
Fantasty... Coś takiego- żeby płakać- żeby śmiać się - żeby były emocje. Nienawidzę książek w których opisywana jest ta sama przygoda. To się tak ciągnie jak makaron... fu. Ma być poważnie i żartobliwie, śmiesznie i smutno. Nr.1 Eragon [wraz z Najstarszym i wiem, że Brisingir też będzie hitem]. - Za klimat. I za to, że nie wstawili tam idioty który cały czas robiłby coś głupiego [jak w każdej pospolitej książce]. Oczywiście także za dużo bitew, dobra i zła. Nr.2 Felix Net i Nika[wszystkie tomy]. Podobna klinga, jednak bardziej rzeczywiste. No z tym, iż brakuje odrobiny więcej mrocznego klimatu. Trzecie miejsce ma wiele książek, a ja w tej chwili muszę się pakować na wyjazd ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 22, 2008 10:26 am
Well... Lubie fantastyke. Powiesci Anne Rice i J.R.R.Tolkien, G.R.R. Martin i J.K.Rowling. Czytam rowniez komedie sensacyjne i opowiadania fanow.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 24, 2008 4:26 am
Tez uwielbiam fantastyke i troche jej przejzalem ... ale glownie zagranicznych autorow
osobisice polecam np. Rapsodia autor: Elizabeth Haydon Legenda kroczącej śmierci autor: Gemmell David Druss Legenda - Pierwsze Kroniki rowniez tego autora biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 24, 2008 5:26 am
aktualnie to czytam "catch me if you can" smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 29, 2008 4:17 am
a o czym to jest jesli mozna wiedziec? glownei gatunek ^^ no i autor by sie przydal
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 03, 2008 3:04 am
Terakowska ^^"Tam gdzie spadają anioły" polecam
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 17, 2008 1:19 pm
A ja Kłamce, Jakuba Ćwieka polecam. A teraz czytam Rudą Sforę Kossakowskiej.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 19, 2008 2:59 pm
ja w ogóle polecam kosmiczną, wspaniałą, jedną z najlepszych książek jakie czytałam, a mianowicie: Łuk Triumfalny Remarque'a
a obecnie czytam lektury, czyli przenudną Cudzoziemkę, w której nic się nie dzieje i ilekroć zabieram się do niej zasypiam.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 21, 2008 1:47 pm
polecam "chemie śmierci" biggrin oraz "ręka mistrza" S.Kinga biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 22, 2008 11:07 am
taaa ja też biggrin a do tego "zapisane w kościach"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 01, 2008 5:16 pm
żulczyk - radio armageddon
wgniata w fotel i psuje umysł. ********. i to świetnie napisany. i nie bójcie się "grubości", dobrze się łyka.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 25, 2009 11:47 am
Siergiej Łukjanienko - "Nocny Patrol", "Dzienny Patrol", "Patrol Zmierzchu" i "Ostatni Patrol".
Też bardzo polecam. Fantasy, którego akcja toczy się w czasach współczesnych, głównie w Moskwie. Sporo akcji i nie nudzi się aż tak szybko.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|