Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 24, 2008 7:24 am
ja obecnie zająłem się czytaniem. R. Cooka ( thrillery medyczne ) chyba tak to się pisze lol Następnym dobrym autoren jest G. Masterton, R. Ludlum. Narazie ciekawszych nie znalazłem. Polecam Pozro
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 25, 2008 11:57 am
Taaaa ja też polecam Grahama Mastertona.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Mar 28, 2008 9:31 pm
Masterton...pamiętam nudawe wakacje trzy lata temu i Mannitou wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 6:43 am
ostatnio przeczytałam `na szczytach rozpaczy` emila ciorana, rzecz jasna polecam.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 1:32 am
Ja polecam wszystkie ksiazki bruczkowskiego o zyciu w azji, przede wszystkim Bezsennosc w Tokio smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 3:53 pm
ja teraz czytam bardzo ciekawa ksiazke o powstaniu hiszpanskiej inkwizycji i jej zalozycielu. Autor pisze w dosc specyficzny sposob, dlugimi zdaniami ciagle zbaczajac z tematu, ale ksiazka jest interesujaca i wciagajaca smile
Jerzy Cepik "Torquemada"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 5:46 am
Ja czytam fantasy, thrillery, horrory i kryminały. Moją ulubioną książką jest trylogia Władcy Pierścieni^^ / ogólnie to cześć!^^ bo jestem nowy
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 01, 2008 7:27 am
polikopolik Ja czytam fantasy, thrillery, horrory i kryminały. Moją ulubioną książką jest trylogia Władcy Pierścieni^^ / ogólnie to cześć!^^ bo jestem nowy hehe to czytasz podobne ksiazki jak ja smile chociaz w moim przypadku czytanie jest nałogowe i wiekszosc gatunkow ksiazek mi odpowiada smile byle by były dobre
z innych ciekawych rzeczy moge polecic "mowe ciała" Allana Pease, jest naprawde calkiem niezla w porownaniu do reszty tego typu ksiazek
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 02, 2008 7:17 am
Neil Geiman Amerykańscy Bogowie Świetne fantasy(?), wciąga, bardzo doceniłam prawdziwe wzmianki z pogańskichmitologii. Z drugim dnem także (chyba że widze coś czego nie ma xD) Zaś głównego bohatera można pokochać po 50 stronach.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 04, 2008 9:07 am
a ja ostatnio przeczytałam Autostopem przez Galaktyke, baaardzo wciąga i w sumie mi sie podobała. Facet mnie zaraził tym maniakiem Douglesem, spoko loko. Ale narazie nie mam czasu na czytanie, toteż czytam co mi każą. Chciałbym przeczytac Zbrodnie i Kary, ale niestety facet z polaka tak leci, ze nic nie moge przeczytac od deski do deski... : / wrr a chciałam tak przeczytać Lalke albo właśnie Z&K
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 25, 2008 1:55 pm
Coz moge polecic? Moze...... Bazil Zlamany Ogon autora Christophera Rowleya. Swietna ksiazka o bezskrzydlych smokach i ich giermkach (smokowych). Ja ogolnie czytam sama fantastyke.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 1:21 pm
Obecnie czytam książkę Wojciecha Cejrowskiego: "Rio Anaconda" Podobnie jak poprzednie dzieło tegoż samego Pana czyta się wyśmienicie. U Pana Wojtka widać fascynację Pratchettem i nawet lekkie naśladownictwo jego stylu z bardzo charakterystycznym rysem własnym. Ogólnie rzecz biorąc momentami ciężko się oderwać a na samo wydanie aż miło popatrzeć. Dobrej jakości papier, przepiękne zdjęcia i sporo ciekawostek. Jeżeli ktoś lubi książki przygodowo-podróznicze to polecam. Nie ważne czy lubicie postać samego autora czy nie (w końcu W. Cejrowski to osoba dośc kontrowersyjna) Rio Anconda jest napisana przez człowieka który lubi opowiadać ( a ma co!) i opowiadać umie.
5/6 smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 07, 2008 2:35 pm
polikopolik Ja czytam fantasy, thrillery, horrory i kryminały. Moją ulubioną książką jest trylogia Władcy Pierścieni^^ / ogólnie to cześć!^^ bo jestem nowy ...Z tą różnicą, że jak coś jest "Twoje ulubione" to wypada wiedzieć o tym cokolwiek. "Władca Pierścieni" to nie trylogia. ... ...Ktoś (Bali? wink ) wspomniał "Amerykańskich Bogów". Zachęcam do czytania wszystkiego, co wyszło spod łapek Pana Gaimana.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 08, 2008 4:27 pm
Nocna Straż, T. Pratchett.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 21, 2008 10:19 am
skonczylam "wypychacz zwierząt" wędrowicza.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|