Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Kozuee

PostPosted: Sun Feb 24, 2008 8:58 am

Hej, czyta/przeczytał/zabiera się ktoś za czytanie tej sagi, którą zaczęła wypuszczać gazeta wyborcza? Tej o wikingach

Jeśli przecztaliście - co myślicie?

Jak dla mnie - narazie spoko, ale bez fajerwerków. Zresztą chyba po tej pierwszej cześci nie ma co oczekiwać zbyt wiele, bo jako 1. część 30 tomowej sagi jest tylko swoistym porologiem smile
PostPosted: Sun Feb 24, 2008 9:14 am

ostatnio przeczytalam hp i insygnia smierci i swiat zofii. obydwie mi sie podobaly

Fuzja

Kozuee

PostPosted: Sun Feb 24, 2008 11:49 am

Hmm... A nie uważasz (-acie), że hp skończył się bardzo... naciąganie?
Ja byłam zawiedziona

No prooooszę, największy czarnoksiężnik wszechczasów został pokonany zaklęciem rozbrajającym... rolleyes

A ten epilog, 30 lat później - naprawdę, Rowling mogła sobie to podarować

Ogólem - uczucia mieszane
PostPosted: Mon Feb 25, 2008 10:25 am

Ja czytam: Frankensteina D.Koontza smile
I Świat według Clarksona... smile

Kotek15_92

r-nga

PostPosted: Mon Feb 25, 2008 11:21 am

To prawda Rowling napisała to tak jakby już jej kompletamentnie pomyslow zabraklo

Ale nie ma się co oszukiwac...skoro piszac 6 tom byla juz zmeczona, to po 7 nie mozna sie bylo spodziewac juz zadnych rewelacji biggrin

Ale strasznie lubie Harry'ego wiec przeczytalam go z przyjemnoscia biggrin
PostPosted: Tue Feb 26, 2008 12:21 am

Kozuee
Hej, czyta/przeczytał/zabiera się ktoś za czytanie tej sagi, którą zaczęła wypuszczać gazeta wyborcza? Tej o wikingach

Jak dla mnie - narazie spoko, ale bez fajerwerków. Zresztą chyba po tej pierwszej cześci nie ma co oczekiwać zbyt wiele, bo jako 1. część 30 tomowej sagi jest tylko swoistym porologiem smile
ja czytałam kiedyś szóstą albo piątą cześć...
całkiem byłoby fajne, gdyby narracja nie krążyła napastliwie wokół seksu... głównąbohaterką była dziewczyna, która nie potrafiła rozgraniczyć miłości do niepełnosprawnego gościa a pożądania pełnosprawnego, straciłą dziewictwo ze świecą i współżyła z kilkoma demonami. istnieje oczywiście możliwość, że akurat ta część byłą taka zboczona, oraz, że po prostu tylko to z opowieści zapamiętałam...
a, jeszcze ksiądz sie do niej dobierał.

EvilYuki
Crew

EvilYuki
Crew

PostPosted: Tue Feb 26, 2008 10:17 am

EvilYuki
Kozuee

całkiem byłoby fajne, gdyby narracja nie krążyła napastliwie wokół seksu... głównąbohaterką była dziewczyna, która nie potrafiła rozgraniczyć miłości do niepełnosprawnego gościa a pożądania pełnosprawnego, straciłą dziewictwo ze świecą i współżyła z kilkoma demonami. istnieje oczywiście możliwość, że akurat ta część byłą taka zboczona, oraz, że po prostu tylko to z opowieści zapamiętałam...
psiamać! głupota moja powalająca jest... nie przyjrzalam sie ksiazce i nie jest ona wcale Sagą o Ludziach Lodu, a tylko przyrównywana jest...
PostPosted: Tue Feb 26, 2008 10:56 am

EvilYuki
EvilYuki
Kozuee

psiamać! głupota moja powalająca jest... nie przyjrzalam sie ksiazce i nie jest ona wcale Sagą o Ludziach Lodu, a tylko przyrównywana jest...

Heh, może i czytałaś coś innego, ale właściwie tematyka podobna - non stop seks ^^ Nie żebym coś miała, nie przeszkadza mi to, ale po pewnym czasie zaczyna to trochę nużyć zapewne

Quote:
Ale strasznie lubie Harry'ego wiec przeczytalam go z przyjemnoscia icon_biggrin.gif

Dla mnie HP to esencja dzieciństwa, więc musiałam przeczytać ^^ ALe faktem pozostaje, że Rowling spsuła zakończenie rolleyes

Kozuee

Fuzja

PostPosted: Tue Feb 26, 2008 12:44 pm

Kozuee
Hmm... A nie uważasz (-acie), że hp skończył się bardzo... naciąganie?
Ja byłam zawiedziona

No prooooszę, największy czarnoksiężnik wszechczasów został pokonany zaklęciem rozbrajającym... rolleyes

A ten epilog, 30 lat później - naprawdę, Rowling mogła sobie to podarować

Ogólem - uczucia mieszane
19 lat pozniej a nie 30
moze i naciagane, ale na ostatnia czesc czekalam 8 lat.
troche mnie wkurzalo to podruzowanie bez celu i efektow z tym namiotem przez kilkaset stron ale pozniej sie jakos rozkrecilo.
faktycznie ten rozdzial 19 lat pozniej byl beznadziejny. jakos trudno mi bylo sobie wyobrazic ich wszystkich jako 30 latkow.
nie ma sie czemu dziwic j.k. rowling ledwo wyskrobala ta ostatnia czesc.
ogolnie mi sie podobala, najbardziej to chyba wzruszyla mnie smierc zgredka i dedykacja ksiazki. az lzy mi w oczach stanely.
PostPosted: Tue Feb 26, 2008 12:51 pm

EvilYuki
EvilYuki
Kozuee

jesteś ambitna jak chcesz czytać całą sagę o ludziach Lodu, to jest tego rozległe dzieło.

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200

EvilYuki
Crew

PostPosted: Tue Feb 26, 2008 11:32 pm

BeeWolf

jesteś ambitna jak chcesz czytać całą sagę o ludziach Lodu, to jest tego rozległe dzieło. nigdzie nie napisałam, że CHCĘ to czytać, bo nie chcę... wink
PostPosted: Wed Feb 27, 2008 2:02 am

EvilYuki
BeeWolf

jesteś ambitna jak chcesz czytać całą sagę o ludziach Lodu, to jest tego rozległe dzieło.
nigdzie nie napisałam, że CHCĘ to czytać, bo nie chcę... wink

Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem iż chcesz.

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200

Aelrienn

5,600 Points
  • V-Day 2011 Event 100
  • Citizen 200
  • Team Jacob 100
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 2:10 pm

A czytał ktoś z was"Cień wiatru" Carlosa Ruiza Zafona? To opowieść o magii książki. Młody bohater wybiera dla siebie jedną, jedyną książkę i jest to przeklęty tytułowy "Cień wiatru". Ta powieść odmieni całe jego do tej pory uporządkowane życie. Jest to historia niezwykła, tak poprzez opisy pięknej Barcelony, jak i niezwykłego bohatera - miłośnika książek, który odkryje siebie poprzez właśnie tą jedną powieść. Także piękne są powieści amerykańskiej autorki Diany Gabaldon.  
PostPosted: Sun Mar 09, 2008 6:57 pm

Rowniez polecam przeczytanie "Oskarżonego Pluszowego M", gdyż każdy z Nas w zasadzie jest po części takim misiem. Również zachęcam do przeczytania książek Dan Browna: Cyfrowa twierdza, Anioły i demony, Zwodniczy punkt, Kod Leonarda da Vinci, no Tolkiena oczywiscie : ), ale po nakreceniu filmu kazdy zna The End : P ... kiedys to byly przezycia : D. Teraz czytam "Cyberiade" Lema, ktora jest dosc ciezka w czytaniu z uwagi na zlozony, czesto abstrakcyjny jezyk. Podzielona jest na szereg historii, z ktorej kazda ma jakis moral i przeslanie : ) Nastepna szykuje sie "Iluzja Skorpiona" Ludluma : )

r4id3n

Arlenevean

PostPosted: Mon Mar 10, 2008 9:48 pm

Ha! A ja skończyłam czytać "Wieszać każdy może" A. Pilipiuka, czyli jak dotąd ostatnią książkę o przygodach Jakuba Wędrowycza i jego zajeżdżającej bimbrem kompanii biggrin
Nie wiem co inni sądzą na ten temat, ale moim zdaniem styl pisania ani sama treść nie jest prostacka ba, można się przy niej wyluzować i pośmiać. wink
Polecam wszystkie części ^^
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas