Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Fafiq

PostPosted: Thu Feb 14, 2008 3:02 am

Chamunda
Zdecydowanie jednym z największych pisaży jest S. King smile Jego Mroczna Wieża jest po prostu bossska!

Bosssska to mało powiedziane. Koleś pisał serie 7 książek przez 24 lata. I oficjalnie mogę powiedzieć, że cały cykl dorównuje Trylogii Pierścienia autorstwa Tolkiena, bo w końcu King się na niej delikatnie wzorował.

Zakończenie jest genialne, a zdanie powtarzane przez całą książke "Ka jest kołem" jest po prostu powalające patrząc na zakończenie.

Polecam cały cykl biggrin
PostPosted: Fri Feb 15, 2008 7:39 am

Fafiq no i żeś mi obrzydził tą serie Kinga a miałem ją przeczytać, bo i może Tolkien ma wspaniałą trylogie ale tak straszliwie nudną że nie zdobyłem się żeby ją całą drugi raz przeczytać za to przeczytałem wszystko inne Tolkiena co tylko znalazłem a żeby zrozumieć Niedokończone opowieści Numeronu i Śródziemia trzeba na pamięć znać trylogie

PanPiecia

Skilled Duck

Fafiq

PostPosted: Fri Feb 15, 2008 10:07 pm

piecia86
Fafiq no i żeś mi obrzydził tą serie Kinga a miałem ją przeczytać, bo i może Tolkien ma wspaniałą trylogie ale tak straszliwie nudną że nie zdobyłem się żeby ją całą drugi raz przeczytać za to przeczytałem wszystko inne Tolkiena co tylko znalazłem a żeby zrozumieć Niedokończone opowieści Numeronu i Śródziemia trzeba na pamięć znać trylogie

ujme to tak. możesz zaryzykować. według mnie chyba część 1 (Roland) i część bodajże 4 lub 5 (Wilki z Calla) są najnudniejsze.
ale przeczytanie całego cyklu daje naprawde świetne wrażenie. porównując cykl do Trylogii chodziło mi bardziej pod względem doniosłości tej książki. bo jeżeli chodzi o klimat to jest zuuuupełnie inny.
PostPosted: Sat Feb 16, 2008 12:50 pm

kupcie se to: >>> heart <<<

bynajmniej polecam przeczytać wink

Julka

900 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Treasure Hunter 100

PanPiecia

Skilled Duck

PostPosted: Sat Feb 16, 2008 2:02 pm

Może i ciekawy ten miś ale coś mi tu trąci Kubusiem fatalistą choć tamto to bardziej była książka filozoficzna a to jest z opisu co widzę satyra a ja niestety nie trawię takich książek co do tego Kinga to możliwe się skusze zaraz po 2 części Pana lodowego ogrodu
A tak na marginesie kto czyta Murakamiego i co jest podobne do jego Kawki nad morzem
PostPosted: Wed Feb 20, 2008 1:59 am

ja zaraz zabieram sie do czytania Ericha Fromm'a -"Ucieczka od Wolnosci"
musze dzis to skonczyc blee razz

Adai boy

Fafiq

PostPosted: Wed Feb 20, 2008 2:40 am

a ja się dobieram do "Of Mice&Man"
PostPosted: Wed Feb 20, 2008 2:57 am

a czy ktokolwiek z was czytał książkę pod tytułem "Sir Tomasz More odmawia" ?
ja jej jeszcze nie dostam w swoje ręce, ale ciekawa jestem waszych opini.
szczególnie, że jest to lektura i nie wiem, czego się spodziewać wink

niewidzialna

Baliaur

PostPosted: Wed Feb 20, 2008 3:26 pm

Odn mrocznej wiezy to imho czesc pierwsza jest najlepsza i ja pisal najdluzej (13 lat bodajrze), ale wg mnie serie skiepscil jednym motywem przez ktory nie chce mi sie dalej czytac (ze jada by kogos ocalic by... massakra).
PostPosted: Wed Feb 20, 2008 9:50 pm

Baliaur
Odn mrocznej wiezy to imho czesc pierwsza jest najlepsza i ja pisal najdluzej (13 lat bodajrze), ale wg mnie serie skiepscil jednym motywem przez ktory nie chce mi sie dalej czytac (ze jada by kogos ocalic by... massakra).

Według mnie ten motyw był śmieszny, jedyny motyw, który mnie wkurzył jest potem z Mordredem. Ale jeżeli jeszcze tego nie masz, to nie będę Ci mówił o co chodzi.

Fafiq

Meropa1200

PostPosted: Fri Feb 22, 2008 4:50 am

Czytał ktoś "Anioły i Demony" Dana Browna?Świetna książka.
Dobre jest także "Ekwinokcjum"(Michael White).
"Ekwinokcjum" to oczywiście horror biggrin
Z fantasy polecam sagę o wiedźminie Geralcie Andrzeja Sapkowskiego.
Chyba najlepszym z tych tomów jest...hmm...Wieża Jaskółki, ale dla każdego co innego...to już według gustu, bo każda jest inna.
Jeden tom jest brutalny,drugi jest tajemniczy itd.
PostPosted: Fri Feb 22, 2008 6:13 am

Meropa1200
Czytał ktoś "Anioły i Demony" Dana Browna?Świetna książka.
Dobre jest także "Ekwinokcjum"(Michael White).
"Ekwinokcjum" to oczywiście horror biggrin
Z fantasy polecam sagę o wiedźminie Geralcie Andrzeja Sapkowskiego.
Chyba najlepszym z tych tomów jest...hmm...Wieża Jaskółki, ale dla każdego co innego...to już według gustu, bo każda jest inna.
Jeden tom jest brutalny,drugi jest tajemniczy itd.
Anioły i Demony niby nie najgorsze, ale po przeczytaniu Kodu śmierdzą wtórnościa na 5 km.

Wiesz mnie ten motyw zraził, jakby sobie robił jaja z całej serii i zburzył cała atmosfere

Baliaur

pani psychol

PostPosted: Fri Feb 22, 2008 6:28 am

wreszcie przeczytałam ten nieszczęsny kod leonarda da vinci,

a teraz czas się ogarnąć i w przygotowaniach mechaniczna pomarańcza, aczkolwiek mam dylemat, którą wersję przeczytać. chociaż utwierdzam się w przekonaniu, że której bym nie przeczytała to i tak nie będę żałować, c'nie?
PostPosted: Fri Feb 22, 2008 11:23 am

pani psychol

a teraz czas się ogarnąć i w przygotowaniach mechaniczna pomarańcza, aczkolwiek mam dylemat, którą wersję przeczytać. chociaż utwierdzam się w przekonaniu, że której bym nie przeczytała to i tak nie będę żałować, c'nie?

A przynajmniej czytałaś w kolejności? Bo teoretycznie Anioły i Demony powinny być czytanie przed Kodem.

Fafiq

pani psychol

PostPosted: Sat Feb 23, 2008 2:08 am

Fafiq
pani psychol

A przynajmniej czytałaś w kolejności? Bo teoretycznie Anioły i Demony powinny być czytanie przed Kodem.

nie czytałam aniołów i demonów, haha
kod przeczytałam, bo leżał taki samotny na półce, a mi się nudziło...
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces