Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Alucard vs SonGoku - czyli WSZELAKIE ROZMOWY O M&amp;A ^^ Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 72 73 74 75 76 77 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Tue Sep 11, 2007 10:06 am

Mylenka
Ja ostatnio wzięłam się za Lost Universe. Lezało to na półeczce, czekało, aż się doczekało. Nie będę udawać, że nie --> oglądam tylko dlatego, że to dzieło ma ogromnie wiele wspólnego z moimi kochanymi Slayers (ba, to w końcu ten sam świat, ta sama mitologia.....), no i ten głos Raila ^^ Chyba ściągnę wszystkie anime, w których udzielał się Midorikawa Hikaru ^^ To jest dopiero pomysł ^^

Lost Universe... Znam widziałam parę odcinków... Przyjemna seria, choć nie tak jak slayersi... Ale nie powiedziałabym, że to ten sam świat... Jakby nie patrzył, to w Slayersach nie było statków kosmicznych i pistoletów tylko magia i potwory....
PostPosted: Tue Sep 11, 2007 10:08 am

a ja ostatnio siedze w Bible Black rofl

Kyoko Suomi

Questionable Sex Symbol

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Tue Sep 11, 2007 10:23 am

Kyoko Suomi

A o czym to??

Ja ostatnio z koleji zaczęłam Full Metal Panic! Boooooooskie!
PostPosted: Wed Sep 12, 2007 2:27 am

kamilka3d
Lost Universe... Znam widziałam parę odcinków... Przyjemna seria, choć nie tak jak slayersi... Ale nie powiedziałabym, że to ten sam świat... Jakby nie patrzył, to w Slayersach nie było statków kosmicznych i pistoletów tylko magia i potwory....

Bo widzisz, cała rzecz w tym, że na poczatku był Chaos X3 A nawet Morze Chaosu X3 Z tego morza wyłoniła się Pani Koszmarów, którą moglismy oglądać w ostatnim tomie mangi Slayers (nie pamiętam, czy była w anime), a za nią szereg innych bogów jak Shabranigdo (ten to był na pewno), Dark Star, bogowie Smoki i inne, dokładnie przecież nie pamiętam X3 I wyłonił się z morza również świat. Z tym jednak, że świat ten nie jest żadną kulą czy geoidą, a ma postac 4 filarów. A te są płaskie blah blah blah. I każdy z nich wygląda inaczej. Świat przedstawiony w Slayers i Lost Universe rózni się, OK, jednak to ten sam swiat, a róznice biorą się z tego, ze akcja toczy się na róznych filarach. Zresztą jak sie ktoś przypatrzy, to zarówno w openingu, jak i w endingu można zobaczyć symbol Dark Star...

Zreszta to tak samo jak z Afryką i USA, tam jedni chodzą, zabijają się o garść kolorowych paciorków i oddają cześć bogom tygrysom, a drudzy zastanawiają się nad nowymi technologiami i czy pójsć na obiad do KFC czy McDonalda. A oba światy leżą na tej samej planecie, heh....

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Wed Sep 12, 2007 8:27 am

Mylenka
kamilka3d

Bo widzisz, cała rzecz w tym, że na poczatku był Chaos X3 A nawet Morze Chaosu X3 Z tego morza wyłoniła się Pani Koszmarów, którą moglismy oglądać w ostatnim tomie mangi Slayers (nie pamiętam, czy była w anime), a za nią szereg innych bogów jak Shabranigdo (ten to był na pewno), Dark Star, bogowie Smoki i inne, dokładnie przecież nie pamiętam X3 I wyłonił się z morza również świat. Z tym jednak, że świat ten nie jest żadną kulą czy geoidą, a ma postac 4 filarów. A te są płaskie blah blah blah. I każdy z nich wygląda inaczej. Świat przedstawiony w Slayers i Lost Universe rózni się, OK, jednak to ten sam swiat, a róznice biorą się z tego, ze akcja toczy się na róznych filarach. Zresztą jak sie ktoś przypatrzy, to zarówno w openingu, jak i w endingu można zobaczyć symbol Dark Star...

Zreszta to tak samo jak z Afryką i USA, tam jedni chodzą, zabijają się o garść kolorowych paciorków i oddają cześć bogom tygrysom, a drudzy zastanawiają się nad nowymi technologiami i czy pójsć na obiad do KFC czy McDonalda. A oba światy leżą na tej samej planecie, heh....

Ja nie znam mangi Slayeeeeeers!!!!!!! crying crying crying crying crying crying crying crying crying crying crying
PostPosted: Wed Sep 12, 2007 9:18 am

kamilka3d
Kyoko Suomi

A o czym to??

Ja ostatnio z koleji zaczęłam Full Metal Panic! Boooooooskie!
exclaim HENTAII exclaim
Kyoko, zboczku Ty rofl

Yajo

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Thu Sep 13, 2007 2:51 am

kamilka3d
Ja nie znam mangi Slayeeeeeers!!!!!!! crying crying crying crying crying crying crying crying crying crying crying

Ułała..... To żałuj wielce, choc ostatnie dwa tomy były rysowane inaczej, jkaby przez kogos innego, a to się odbiło na Zelgadisie najbardziej evil No ale nvm. Nie trzeba znać mangi, żeby wiedzieć cokolwiek o tej mitologii. Jest o niej wspomniane dokładnie tyle samo co w którymś z pierwszych odcinków anime, czyli jedynie podstawy. Wszystko dokładnie było swego czasu opisane na Wszechbiblii.....O cholera, własnie włączyłam tę stronę, żeby się linkiem rzucić.... Nie wierzę w to, co się z tą stroną stało crying

A dobry hentai nie jest zły =P Popotana weźmy na przykład =P
PostPosted: Thu Sep 13, 2007 7:10 am

Przepraszam, moja wina, wpisywałam stary adres Wszechbiblii! A tymczasem pod nowyma adresem jest wszystko co było i więcej. wejdźcie po prostu na wszechbiblia.net bez zadnych prv czy www Zapraszam na forum, zamierzam rozkręcać offtopic ^^ (Przynajmniej jedna rzecz, która mi idealnie wychodzi =D)

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Thu Sep 13, 2007 10:17 am

Mylenka
Przepraszam, moja wina, wpisywałam stary adres Wszechbiblii! A tymczasem pod nowyma adresem jest wszystko co było i więcej. wejdźcie po prostu na wszechbiblia.net bez zadnych prv czy www Zapraszam na forum, zamierzam rozkręcać offtopic ^^ (Przynajmniej jedna rzecz, która mi idealnie wychodzi =D)

*wymawia propozycję łaskawym głosem*
Jak chesz, to mogę ci pomóc...

Ja widziałam Slayersów tylko (nietesty!!!) w RTL 7... I zawsze mi pierwsze odcinki jakoś umykały....
PostPosted: Fri Sep 14, 2007 12:27 pm

kamilka3d
Ja widziałam Slayersów tylko (nietesty!!!) w RTL 7... I zawsze mi pierwsze odcinki jakoś umykały....

CHA! W fansubach siłaaaaaaa!!!!! =D (To wejdź na slayers.wszechbiblia.net okazało się, że są stare działy i nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ^^)

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 4:01 am

Mylenka
kamilka3d

CHA! W fansubach siłaaaaaaa!!!!! =D (To wejdź na slayers.wszechbiblia.net okazało się, że są stare działy i nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ^^)

Wiem. Już wczoraj to zauwarzyłam. Ale chyba poszukam sobie torrenta... Albo na Necie i na Necie obejrzę....
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 4:41 am

Mnie to szlag trafia przez torrenty.... Całą wieczność będzie trwało zanim sobie ściągnę całą serię Kamikaze Kaito Jeanne, choc to tylko 44 odcinki... Smutne lecz prawdziwe ='(

A w necie to nie wiem czy coś znajdziesz... Co najwyżej opening na youtube. Ja swoje płyty na szczęście dostałam w prezencie, kiedy jeszcze nie miałam połaczenia z Internetem, o ^^ A wszystko dzięki Kawaii X3

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 5:58 am

Mylenka
Mnie to szlag trafia przez torrenty.... Całą wieczność będzie trwało zanim sobie ściągnę całą serię Kamikaze Kaito Jeanne, choc to tylko 44 odcinki... Smutne lecz prawdziwe ='(

A w necie to nie wiem czy coś znajdziesz... Co najwyżej opening na youtube. Ja swoje płyty na szczęście dostałam w prezencie, kiedy jeszcze nie miałam połaczenia z Internetem, o ^^ A wszystko dzięki Kawaii X3

A jaką masz prędkość?????? Ja Neta mam dopiero od miesiąca.....
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 7:11 am

Mylenka
A dobry hentai nie jest zły =P Popotana weźmy na przykład =P
Ale to tylko gra, bo anime już jest bardzo grzeczne. Zresztą bardzo dużo gier hentaii przerabia się na grzeczne anime w których często nawet golizny nie ma. Takie "Fate/stay night", czy jak się zwie toto, tez jest zrobione z hentaja ;d

Yajo

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Mon Sep 17, 2007 3:46 am

O kurczę, szkoda, bo ja właśnie ściągam Popotana X3

(A internet mam dośc wolny, tylko 256. Ale da się z tym żyć =P A szybkość ściągania z torrentów nie ma wiele wspólnego z moją szybkością netu, tylko gospodarzy =P)
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 72 73 74 75 76 77 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces