Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

novelin

PostPosted: Wed Nov 21, 2007 12:28 pm

Delein the Wildest
Ide na spotkanie autorskie w piatek z Pilipiukiem.

To jest po prostu genialny czlowiek. Inteligentny, z poczuciem humoru. Pamietam, ze pierwszy raz gdy go zobaczylam przypominal mi Pana Kleksa, z wygladu zwlaszcza. ^^
Zazdroszcze w kazdym badz razie.

A co do tematu to obecnie wczytuje sie w 'Imperium Americanum', Kisielewskiego.
Problem światowej dominacji Stanów Zjednoczonych. W wielkim skrócie.
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 1:01 pm

Czytal ktos moze ksiazki Bruczkowskiego? biggrin

Bladone

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Wed Nov 21, 2007 1:25 pm

novelin
Delein the Wildest

To jest po prostu genialny czlowiek. Inteligentny, z poczuciem humoru. Pamietam, ze pierwszy raz gdy go zobaczylam przypominal mi Pana Kleksa, z wygladu zwlaszcza. ^^

...No ba.
...Byłem na takim spotkaniu z panem Pilipiukiem i bardzo mi się podobało. ninja
...Szczególnie opowieść, jak chodzi na spotkania z autorem Wiedźmina i krzyczy "Precz z Sapkowskim!"...jak i wiele, wiele innych. Ciekawa osobowość, a przy tym nie jest taki...że wyżej sra niż dupę ma, rozumiecie. Taki ludzki, normalny... A nie tak jak Sapkowski! (Precz z nim! biggrin ). A, i dostałem taką ładną dedykację, jak już się chwalę. A w ogóle to on pisze tak fikuśnie lewą ręką, że do teraz jestem w szoku...
...No, ale nic.
...Pozdrawiam fanów ojca Wędrowycza. ;]
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 2:28 pm

RUFUS.ABBYSINIAN

...No ba.
...Szczególnie opowieść, jak chodzi na spotkania z autorem Wiedźmina i krzyczy "Precz z Sapkowskim!"...jak i wiele, wiele innych. Ciekawa osobowość, a przy tym nie jest taki...że wyżej sra niż dupę ma, rozumiecie. Taki ludzki, normalny... A nie tak jak Sapkowski! (Precz z nim! biggrin ). A, i dostałem taką ładną dedykację, jak już się chwalę. A w ogóle to on pisze tak fikuśnie lewą ręką, że do teraz jestem w szoku...
...No, ale nic.

Sapkowski jest po prostu cynikiem. Ale to widac nawet po tym w jaki sposob pisze. Ja osobiscie bardzo lubię jego ksiazki, zwłaszcza trylogie 'Narrenturm'.
A to jaki jest na codzien w sumie malo mnie obchodzi.

A wracajac do Wedrowycza, to jest moj idol. Uwielbiam cykle opowiadan z nim w roli glownej.
Pilipiuk to faktycznie najwiekszy piewca wsi polskiej od czasow Reymonta (;

novelin

Haichigo

PostPosted: Wed Dec 26, 2007 5:11 pm

ja ostatnio czytuję.. (poza wzbogaconą listą lektur... i tym co się na niej znajduje) Prattcheciki ;]
PostPosted: Thu Dec 27, 2007 6:39 am

Zdecydowanie jednym z największych pisaży jest S. King smile Jego Mroczna Wieża jest po prostu bossska!

Chamunda

Mu ffinka

PostPosted: Sun Jan 13, 2008 5:42 am

Ja czytam różne np. Harrego Pottera, Serie Niefortunnych Zdarzen, jakies komiksy, czasem mangi biggrin
PostPosted: Sun Jan 13, 2008 5:55 am

ja ostatnio głównie 'Księgę Raportów Pielęgniarskich' i poprawiam piczom błędy ortograficzne.
a z ambitniejszej lektury, tomiki wierszy Tej Pani.
Z bardziej komercyjnej i codziennej lektury to będzie, czasem jakiś twór Jeremy'ego Clarksona, instrukcję obsługi Fiata 500 z 1960-1970 roku (swoją drogą bardzo krótka lektura, ledwie 14 stron, w tym 3 z rysunkami), książki branżowe, kilka komiksów jakie mi wpadły w dłonie ostatnimi czasy, eto będzie chyba tak na stykaniu z tego co pamiętam.

Kukus

nomikyo

PostPosted: Sun Jan 13, 2008 7:33 am

A ja ostatnio przeczytałam "Zmierzch" i "Księżyc w nowiu" Stephanie Meyer. Jeju, te dwie książki są świetne! ><
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 7:45 am

Ja chciałbym polecić teksty Waligórskiego. Bardzo ciekawe wiersze ten pan pisze, najważniejesz że z humorem smile

Chamunda

Melpomene-mel

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 2:04 am

Ostatnio czytałam Johnny'ego Dixona. Średnio mi się podobało, bo to dla dzieci jest. podoba mi się Roger Żelazny.
PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:06 am

shakespeare heart ,

a ostatnio czytałam
fermine maxence, płatek śniegu.

pani psychol

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jan 26, 2008 12:53 am

RUFUS.ABBYSINIAN
novelin
Delein the Wildest

...No ba.
...No, ale nic.
Andżej fajny jest, miałam okazję poznać go osobiście przez znajomych. Na spotkaniach autorskich, podczas rozdawania autografu zawsze z kimś trochę pogada, jednego chłopaka nawet uczyl pisać piórem tak jako on XD Z resztą, jak mu kiedyś napisałam mail z prośbą o podanie jakiś książek o ceramologii, to zamiast napisać, żebym mu dupy nie zawracała, bo kim ja jestem, coby do niego pisać o jakieś książki, on na luzie wymienił mi najpotrzebniejszych autorów eek
PostPosted: Sat Jan 26, 2008 3:26 am

W tej chwili podreczniki do statystyki i zarzadzania, ale poza tym wszystko co w rece wpadnie Pilipiuka tez zwlaszcza Wedrowycza (Dziennik Norweski tez dosyc fajny...)

Inepta

PanPiecia

Skilled Duck

PostPosted: Wed Feb 13, 2008 6:57 pm

Pilipiuk ma w sobie to coś.
Jak by się ktoś wybierał to w czerwcu całą grupą mamy jechać do Wojsławic.
a jeśli nie w czerwcu to na pewno 14 lipca
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas