|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 17, 2007 1:11 am
ka kocham the axis trilogy ale jest po angielsku.... i musisz umiec duzo zeby zrozumiec ale jest bardzo dobra serial jak lubisz czytacz fantasie to tobie ta seria sie spodoba biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 01, 2007 9:50 am
Pies który jezdził koleją i buszujący w zborzu sa the best! sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 01, 2007 10:09 am
co czytam? mangi, czasopisma [typu teraz rock xp ], książki fantastyczne i przygodowe. proste.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 03, 2007 4:04 pm
Ja koncze "Ostatnie promienie slonca" G.Kaya...fantasy w realiach poganizmu/nawrocenia na wiare w jedynego slonecznego boga...wciagnelo mnie, nie powiem.
Teraz chca mi wcisnac Gre O Tron...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 04, 2007 5:10 am
Kocham wszelkiego rodzaju książki a szczegulnie Fantasty
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 06, 2007 2:26 am
a ja zmierze sie ze zbrodnia i Kara trza wrescie siegnac po lektury na prezentacje maturalna...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 07, 2007 3:17 am
Nie jest źle, Zbrodnia i Kara to ciekawa książka...jak na lekturę X3
Powiedzcie, w której klasie powinno się przerabiać buszującego w zbożu?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 07, 2007 4:35 am
Ok, Ga O Tron zaczeta..
A Zbrodnia i Kara to jedna z niewielu szkolnych lektur, ktora przeczytalam z wielka przyjemnoscia.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 09, 2007 10:54 am
ja ubóstwiam Stephena Kinga.. ostatnio połknęłam 'Komórkę'
poza tym oczywiście fantastyka.. Tolkien, Pratchett, Sapkowski..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 10, 2007 3:50 pm
zastanawiam sie, czy ktos zna takiego autora jak robert a. heinlein? bo jego "friday" to moja lektura na angielski... i jest... hmm... dziwna, pokrecona i zastanawiam sie jakie beda pytania na tescie z lektury (z iloma osobami spala glowna bohaterka? podziel na kobiety i mezczyzn.) a podobno to mialo byc science-fiction =__=
ogolnie, to czytam gaimana i pratchetta i to, co mi sie nawinie (aktualnie irving).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 12, 2007 1:18 pm
Lubię "Za kresoborem" i "Łowcy burz"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 13, 2007 11:58 am
To ja polecam wszystkie ksiazki pana Pilipiuka, min trylogie o Monice i Kruszewskich, albo przygody Kuby Wedrowycza. Te ostatnie maja swoj swojski klimat. Wesola ksiazka ;]
A ksiazka, ktora mnie cholernie denerwuje i ktora czytac moge bez znudzenia to Cierpienia Mlodego Wertera. Lektura, ktora nie do konca zgodna jest z moim pogladem ;3
A ksiazki ktore mi nie pochodza to tez O swiecie Dysku. Przeczytalam trzy i jakos do mnie nie przemowily. No poza jedna, kolory magii byly dobre :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 13, 2007 1:14 pm
tk_hermes To ja polecam wszystkie ksiazki pana Pilipiuka, min trylogie o Monice i Kruszewskich, albo przygody Kuby Wedrowycza. Te ostatnie maja swoj swojski klimat. Wesola ksiazka ;] A ksiazka, ktora mnie cholernie denerwuje i ktora czytac moge bez znudzenia to Cierpienia Mlodego Wertera. Lektura, ktora nie do konca zgodna jest z moim pogladem ;3 A ksiazki ktore mi nie pochodza to tez O swiecie Dysku. Przeczytalam trzy i jakos do mnie nie przemowily. No poza jedna, kolory magii byly dobre :3 Ide na spotkanie autorskie w piatek z Pilipiukiem. W Pratcheta trza sie wczuc, niektorym nie pasuje ten styl. Dla mnie bomba.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 13, 2007 1:59 pm
Delein the Wildest tk_hermes To ja polecam wszystkie ksiazki pana Pilipiuka, min trylogie o Monice i Kruszewskich, albo przygody Kuby Wedrowycza. Te ostatnie maja swoj swojski klimat. Wesola ksiazka ;] A ksiazka, ktora mnie cholernie denerwuje i ktora czytac moge bez znudzenia to Cierpienia Mlodego Wertera. Lektura, ktora nie do konca zgodna jest z moim pogladem ;3 A ksiazki ktore mi nie pochodza to tez O swiecie Dysku. Przeczytalam trzy i jakos do mnie nie przemowily. No poza jedna, kolory magii byly dobre :3 Ide na spotkanie autorskie w piatek z Pilipiukiem. W Pratcheta trza sie wczuc, niektorym nie pasuje ten styl. Dla mnie bomba. zazdroszczę spotkania. pilipiuk był moim mistrzem, dopóki nie czytałam gaimana. ale trochę mi się już jego maniera pisarska nudzi, więc jak przeczytałam trylogię o kruszewskich jakiś rok temu, tak nic do teraz... jakoś nie dopadłam czerwonej gorączki po prostu. a co do pratchetta - nie wszystkie książki ma genialne, jak się czyta bardzo nie po kolei... to znaczy nie wszystkim się to spodoba. ale ja, jako dziewczę po matfizie byłam skazana na czytanie tegoż pana. i wcale nie żałuję. a teraz mam going posal w lekturach z angola.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 14, 2007 10:07 am
anitka Pies który jezdził koleją i buszujący w zborzu sa the best! sweatdrop obydwie miałam jako lektury szkolne blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|