|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:07 am
racqel wiesz, to troche trudno okreslic, bo nie ma takiego drugiego zespolu jak oni. ale postarajmy sie: Podstawa niech bedzie rock, bo z tego wychodza, doloz do tego glos wokalisty wchodzacy na operowe skale (a koles jest chudy jak szczapa wink ), plus kocmiczne gitary, apokaliptyczny nastroj - tak jakby ta piosenka ktorej sluchasz byla ostatnia przed koncem swiata. No i niesamowity profesjonalizm, wrecz perfekcyjne opanowanie dzwieku, niesamowite koncerty na zywo (lepsze niz plyty, jeszcze lepsze!), no i to, ze goscie sa z jakiegos malego miasteczka w UK. najlepiej zobacz sobie ich na www.allmusic.com lub recenzje na www.amazon.co.uk ufff. jak chcesz wiecej to tylko powiedz, i tak staralem sie ograniczyc xp whaa, dzieki za postaranie sie ^^ brzmi ciekawie XD (albo sa dobrzy albo masz talent do reklamowania) glos operowy mnie zachecil, muwaha, sprobuje cos sciagnac. jak ja juz dawno nie sluchalam zadnych "mroczniejszych" kawalkow...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:10 am
witam wszytkich ...........
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:12 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:12 am
To znowu ja. twisted Widze nowe osoby ^_^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:15 am
Hey Eurina, Vykk & Falcone ^^ *rozsiada sie w fotelu z Silmarillionem*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:16 am
Falcone witam wszytkich ........... hejka 4laugh co slychac? ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:19 am
Tylko ze oni nie sa mroczni. naprawde, moze tematy, moze muzyka, no moze sa w pewnym sensie wink
ale nie naleza do nurtu "tych" mrocznych, sa zaangazowani emocjonalnie, a ich muzyke klasyfikuje sie raczej jako rock progresywny, alternatywny, ewentualnie daleka odnoge brit-popu (ale raczej nie)
paranoja, zal, nienawisc, strach przed nieznanym, milosc - ale taka pokrecona - to wlasnie MUSE
sprawdz tez www.microcuts.net
jak bedziesz sciagac to najpierw "Origins of symmetry", pozniej "Absolution" i dopiero "Showbiz"
jak sluchalas j-rocka i ci sie podobaly wokale, to raczej MUSe ci sie tez spodoba
Ich mozna tylko nienawidzic, albo uwielbiac, ew. nie znac smile
acha, wszystkie pisma w Anglii oglosily ich teraz zespolem ktory znajduje sie na czele muzyki w 2004/05
A o wokaliscie mowia "man who fell on earth"
ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:20 am
hejka nowoprzybylym 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:21 am
siemanko Vykk, Vam, Falcone!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:24 am
Racqel, ja bardzo lubie J-music, a jeszcze bardziej progressive rock (szczegolnie w "starszym" wydaniu, jestem oddana dinozaurom XD) i lubie, gdy wielowatkowosc w kawalach, czyli takie utwory, gdzie nie ma tylko schematu 'zwrotka-refren-zwrotka-solo-refren' ^^ *odpala "sciagacza" i szuka*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:25 am
Delisa hejka nowoprzybylym 4laugh hejka Del... Racel a o czym gadalisice do tej pory??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:26 am
"Newcomers to the band should expect killer guitars reminiscent of jackhammers and chainsaws, bloodcurdling choruses, and, of course, tender passages of falsetto. A recurring motif of racing samplers suggests nothing less than a rock opera " "and then there are the occasional spooky moments where funky rhythms mingle with heavy metal guitars" "Many listeners will probably prefer to tackle the album in small doses, and only the most headstrong won't require a breather. Muse continue to make unrelenting hardcore art rock; Absolution is a tad cheesy, a bit too grandiose in its ambitions, bursting at the seams with too many ideas, and thus exactly what any Muse fan craves." http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10 surprised rozefuk3gf8~T1
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:28 am
Vykk sprawdz 3 poprzednie strony, ja musze na chwile odejsc. papa
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:30 am
bye bye ^^
Vykk ;P tu sie gada o wszystkim i o niczym.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 21, 2005 6:33 am
Ibris bye bye ^^ Vykk ;P tu sie gada o wszystkim i o niczym. idziesz? sad szkoda papatki 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|