Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 6891 6892 6893 6894 6895 6896 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:03 am

...przepraszam - ktoś tu potrafi ładnie i supa rysować pomieszczenia?
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:03 am

moja ciocia opowiadala, ze w Belgii jezeli nauczyciel widzi, ze uczen jest slaby np. z matmy a dobry w rysowaniu, to traktuje go lagodniej ze swojego przedmiotu, ale motywuje go aby rozwijal talent. Gdyby u nas tak bylo... ehhh sweatdrop *marzy whee *

Eurina Vam

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:05 am

Eurina Vam
moja ciocia opowiadala, ze w Belgii jezeli nauczyciel widzi, ze uczen jest slaby np. z matmy a dobry w rysowaniu, to traktuje go lagodniej ze swojego przedmiotu, ale motywuje go aby rozwijal talent. Gdyby u nas tak bylo... ehhh sweatdrop *marzy whee *

...tia
...to byłby raj...
...Siedziałbym na matmie i czytał Pratchetta albo rysował xd
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:08 am

Eurina Vam
niestety my nie mieszkamy w Belgii... a Polski system edukacji jak wiadomo jest poronionym pomysłem... mamy najtrudniejsze examiny, nasza matura jest najtrudniejszą na świecie, poziom wiedzy jaki musi posiadać licealista jest zdecydowanie wyższy niż w innych krajach, a mimo to nasza matura jest uznawana jedynie w Niemczech, gdzie się już przekonali, że Polska młodzież to dobra inwestycja... amerykanie na examinie kończącym high school [tak jak u nas matura] mają taki poziom jak my na examinach do liceum

Kukus

Eurina Vam

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:08 am

Ja- Yosei

...tia
...to byłby raj...
...Siedziałbym na matmie i czytał Pratchetta albo rysował xd

Np. Nie musialbys rozwijac wzorow i zadan z rozszerzonej matmy. Nie masz wymaganych wszystkich umijetenosci, no i babka znajdowalaby Ci np, zajecia i konkursy plastyczne. Chociaz moja matematyczka z gim widziala tylko zle strony ucznia sad
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:09 am

[ Message temporarily off-line ]

RUFUS.ABBYSINIAN

Kukus

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:12 am

Ja- Yosei
...ale za to to my jesteśmy później Ci inteligentniejsi
...(czasem)
...no w Japonii tez mają hardcorowo
...
a co nam z naszej inteligencji skoro nasze papiery nie są uznawane jako miarodajne? sweatdrop

Japonia to inna bajka, ich stać na najlepszą edukację z wykorzystaniem najlepszej techniki... to jest kraj rozwinięty, a my jesteśmy rozwijającym się... nie ma porównania
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:12 am

A slyszelisci o tej koreanskiej szkole gdzie dzieci spedzaja 12 godzin na lekcjach? eek

Eurina Vam

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:14 am

...no własnie o tym mowie
...w Kraju Kwitnącej Wiśni to dzieciaki siedzą tak długo w szkole czasem, az napiszą poprawnie dany egzamin
...idą spac (w tej szkole często) a na nastepny dzien znowu egzam
...
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:16 am

my tu gadu gadu... a mi wanna rdzewieje blaugh

ide się odmoczyć... będę jak wypłynę wink

Kukus

Eurina Vam

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:17 am

Ja- Yosei
...w Kraju Kwitnącej Wiśni to dzieciaki siedzą tak długo w szkole czasem, az napiszą poprawnie dany egzamin
...

nie lubie kiedy ktos kuje, zakodowuje informacje w glowie jak komputer a potem zgrywa madrego. Jedna dziewczyna w mojej klasie ma dobre checi... sweatdrop Raz zglosila sie do odpowiedzi i zaczela klepac slowo w slowo, przecinek w przecienk z zeszytu az tu nagle..."tratratatatatatatat a a..aa?" zaciela sie. Pan zadal jej takie same pytanie tylko inaczej sformulowane. Padla na miejscu z 2 za odpowiedz. xd
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:21 am

Eurina Vam
Ja- Yosei
...

nie lubie kiedy ktos kuje, zakodowuje informacje w glowie jak komputer a potem zgrywa madrego. Jedna dziewczyna w mojej klasie ma dobre checi... sweatdrop Raz zglosila sie do odpowiedzi i zaczela klepac slowo w slowo, przecinek w przecienk z zeszytu az tu nagle..."tratratatatatatatat a a..aa?" zaciela sie. Pan zadal jej takie same pytanie tylko inaczej sformulowane. Padla na miejscu z 2 za odpowiedz. xd
mój najlepszy przyjaciel z którym odbywałem razem wyrok w jednej ławce w liceum ma fotograficzną pamięć... przed sprawdzianami dawałem mu swoje ściągi, on się na nie gapił ok. minuty a potem przepisywał słowo w słowo... jak ja wpadłem ze ściągami lub nie było możliwości ich użycia to on mi je dyktował siedząc za mną

Kukus

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:23 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:24 am

Kukus
mój najlepszy przyjaciel z którym odbywałem razem wyrok w jednej ławce w liceum ma fotograficzną pamięć... przed sprawdzianami dawałem mu swoje ściągi, on się na nie gapił ok. minuty a potem przepisywał słowo w słowo... jak ja wpadłem ze ściągami lub nie było możliwości ich użycia to on mi je dyktował siedząc za mną

A ja balam sie sprawdzianu z gegry z calego semestru. eek Zrobilam sciagi, lecz piszac j zapamietalam wiekszosc informacji i nie byly mi potrzebne. smile Tez mam fotograficzna pamiec. zapamietuje obrazki, uklad tekstu itp. Jednak jest jedna rzecz: nie naucze sie czegos, czego nie rozumiem. I komputerkiem tez nie jestem rolleyes

Eurina Vam

Delisa

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:27 am

lece papatki 3nodding
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 6891 6892 6893 6894 6895 6896 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games