Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 65 66 67 68 69 70 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Outenkun

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 3:59 am

a co do lektur, to tez malo co zaliczylam.. ech domokun
PostPosted: Thu Apr 26, 2007 4:16 am

Mylenka
"Zbrodnię i karę" będę przerabiać po Potopie, to się wtedy wypowiem. A "Mistrz i Małgorzata" to jedna z książek w mojej kolejce do obowiązkowego przeczytania =P Podobno świetna =]

chyba najlepsza ze szkolnych lektur zaraz po zbrodni i karze...ruscy to umieli...

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150

EvilYuki
Crew

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 5:01 am

Delein the Wildest
Mylenka
"Zbrodnię i karę" będę przerabiać po Potopie, to się wtedy wypowiem. A "Mistrz i Małgorzata" to jedna z książek w mojej kolejce do obowiązkowego przeczytania =P Podobno świetna =]

chyba najlepsza ze szkolnych lektur zaraz po zbrodni i karze...ruscy to umieli...
niestety nie miałam przyjemności omawiać w liceum... ale czytałam, gówniara miałam 13 albo 14 lat i omijałam rozdziały z Lewitą rofl

skończyłam "Wieszać każdy może" Pilipiuka i powiem, że dość miłe. Łatwo się czyta, a to ,ze Jakub umył się domestosem mnie powaliło mrgreen
PostPosted: Thu Apr 26, 2007 10:20 am

Widać nie tylko ruscy, ale przede wszystkim Jakub Wędrowycz potrafi =P Zobaczymy, jeszcze tego nie czytałam, do tej pory najbardziej lubię bajeczkę dla wnuczka o Czerwonym Kapturku =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

racqel

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 11:30 am

Mylenka
Widać nie tylko ruscy, ale przede wszystkim Jakub Wędrowycz potrafi =P Zobaczymy, jeszcze tego nie czytałam, do tej pory najbardziej lubię bajeczkę dla wnuczka o Czerwonym Kapturku =P
Charles Perrault chyba nigdy nie wyjdzie już z mody... ale jego oryginalne wersje bajek były o wiele straszniejsze.

"Dziewczynko zdejmij ubranka i połóż się w łóżku z babcią"

brrr....
PostPosted: Sat Apr 28, 2007 5:58 am

Za takie cos to by u nas go zlustrowali =P Ja jednak wolę wersję o katach i tym podobnych czerwonych kapturach =P

...jutro zaczynam czytać "Zbrodnię i karę" =P Wy też jak byliscie młodsi, mysleliście, że ten tytuł to "Zbrodnia Ikara"? =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Terrorystka Frania

PostPosted: Wed May 02, 2007 5:27 pm

co do mistrza i Małgorzaty tutaj macie całość: http://jezyk-polski.eza.pl/materialy/lektury/mistrz/mistrz.htm

i jest to genialne, cudowne i wspaniałe, mimo, że nie kazali mi czytac przeczytałam. och! kocham bułhakova, kocham czechowa, dostojewskiego i tołstoja! ach! kocham literatture rosyjską! :3

a mój ulubiony tekst: na litość boską królowo! czy ośmieliłbym się nalać damie wódki!? To czysty spirytus.

mraf mraf Behemocie heart xd
PostPosted: Sat May 12, 2007 5:49 am

a czytał tu ktoś "Wilka stepowego"?

Yumea

Krejzolka

PostPosted: Tue May 22, 2007 11:39 am

Nie wiem jak Wy, ale moja ulubiona lektura byl "Ten obcy" z podstawowki xD
PostPosted: Tue May 22, 2007 11:58 am

Jezu... Zbrodnia i Kara... co za nudny i bezsensowny względem światopoglądowo-przesłaniowym-i-każdym-innym gniot -_-" Jedyna lektura której w liceum nie skończyłem. Nie dlatego że się czytać nie chciało. Po prostu była tak drażniąca, że patrzeć na to nie mogłem.

Gveir

Pajmps

PostPosted: Tue May 22, 2007 12:04 pm

a ja mam 2 tyg na przeczytanie zbrodni i kary xD
moze ktos stresci w kilku slowach xDD
PostPosted: Tue May 22, 2007 1:57 pm

Debil nie wie co z życiem zrobić. Debil zabija babkę i jej 'służącą' z paniki dla kasy. Debil umiera na wyrzuty sumienia, coraz bardziej zakochując się w pannie lekkich obyczajów. Debil się przyznaje do zbrodni bo musi się z niej oczyścić duchowo karą i leci na Syberię za karę. Panna lekkich obyczajów z nim. Koniec książki ;]

Gveir

Pajmps

PostPosted: Tue May 22, 2007 11:19 pm

Gveir
Debil nie wie co z życiem zrobić. Debil zabija babkę i jej 'służącą' z paniki dla kasy. Debil umiera na wyrzuty sumienia, coraz bardziej zakochując się w pannie lekkich obyczajów. Debil się przyznaje do zbrodni bo musi się z niej oczyścić duchowo karą i leci na Syberię za karę. Panna lekkich obyczajów z nim. Koniec książki ;]

Noo to teraz cos czuje ze nie ,usze juz tego czytac pirate
PostPosted: Wed May 23, 2007 7:02 am

Ekhem. Ostatnio znowu Paula Coehlo, tylko "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam". Ciekawa książka.
Lektury... uhh. Teraz mam przeczytać "Z pamiętnika poznańskiego nauczyciela". Pewnie znowu jakiś badziew stare

pani psychol

Yumea

PostPosted: Thu May 24, 2007 4:49 am

Gveir
Jezu... Zbrodnia i Kara... co za nudny i bezsensowny względem światopoglądowo-przesłaniowym-i-każdym-innym gniot -_-" Jedyna lektura której w liceum nie skończyłem. Nie dlatego że się czytać nie chciało. Po prostu była tak drażniąca, że patrzeć na to nie mogłem.

confused evil jak mozesz...to najlepsza lektura w liceum!!! W takim razie jaka lektura najbardziej Ci się podobała?
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 65 66 67 68 69 70 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games