|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 13, 2007 3:13 am
Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 17, 2007 5:55 am
kamilka3d Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart Manga jest genialna- zaczelam od serii tv, ale Hellsing w wydaniu papierowym jest znacznie bardziej wciagajacy. Teraz tylko czekac na kolejny tom i 3 czesc Hellsing OVA biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 17, 2007 7:08 am
kamilka3d Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart ja przeczytalem calego ogolnie dostepnego. Moja opinia: MIERNE ale na ten temat juz tu chyba byly dyskusje. mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 17, 2007 8:11 am
Vixen_of_Vines kamilka3d Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart Manga jest genialna- zaczelam od serii tv, ale Hellsing w wydaniu papierowym jest znacznie bardziej wciagajacy. Teraz tylko czekac na kolejny tom i 3 czesc Hellsing OVA biggrin To podobnie jak ja - najpierw seria TV, potem 1-wszy odcinek serii OAV, a na końcu manga.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 17, 2007 2:46 pm
opcy kamilka3d Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart ja przeczytalem calego ogolnie dostepnego. Moja opinia: MIERNE ale na ten temat juz tu chyba byly dyskusje. mrgreen przede wszystkim - mega porabane, przynajmniej jak dla mnie rolleyes Powtórka z historii - Niemcy rozwalają Londyn. Wampiry jakieś dziwne... Fabuła prostsza jak konstrukcja cepa... ale jednak cos w sobie, cos co wciąga, oburza i zachwyca... Pewnie chodzi o to krwio0żercze chrześcijaństwo xd A IV rzesza i ojciec dyrektor w świetle tego, co sie ostatnio u nas dzieją nabieraja zupełnie nowego, symbolicznego znaczenia. Ale ja natchniona jestem... mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 17, 2007 11:33 pm
Yajo opcy kamilka3d Niedawno przeczytałam całego dostępnego w Polsce Hellsinga. Moja opinia: BOSKIE heart heart heart heart heart heart ja przeczytalem calego ogolnie dostepnego. Moja opinia: MIERNE ale na ten temat juz tu chyba byly dyskusje. mrgreen przede wszystkim - mega porabane, przynajmniej jak dla mnie rolleyes Powtórka z historii - Niemcy rozwalają Londyn. Wampiry jakieś dziwne... Fabuła prostsza jak konstrukcja cepa... ale jednak cos w sobie, cos co wciąga, oburza i zachwyca... Pewnie chodzi o to krwio0żercze chrześcijaństwo xd A IV rzesza i ojciec dyrektor w świetle tego, co sie ostatnio u nas dzieją nabieraja zupełnie nowego, symbolicznego znaczenia. Ale ja natchniona jestem... mrgreen Hellsing to nie fabula, bo akurat pod tym wzgledem sa setki lepszych mang. Hellsing to klimat, humor, postacie i dziwaczna kreska, w ktorej sie zakochalam :] Nie szokuje- bardziej dobitna parodia wszelkich swiętosci jest raczej South Park, a nie manga na temat wojujacych chrzescijan i protestantow.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 18, 2007 2:13 am
Szok szokiem, zależy kogo, mnie tam SP nie szokuje, juz bardziej obrzydza, ale i tak lubię xd Chociaz może w tym przypadku szok nie jest takim typowym szokiem... bo w jakis sposób "Hellsing" potrafi ogłupić podczas czytania.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 18, 2007 2:24 am
Yajo Szok szokiem, zależy kogo, mnie tam SP nie szokuje, juz bardziej obrzydza, ale i tak lubię xd Chociaz może w tym przypadku szok nie jest takim typowym szokiem... bo w jakis sposób "Hellsing" potrafi ogłupić podczas czytania. zaczynam się baaaać... x3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 18, 2007 4:48 am
Nom, w sumie racja. Jeden sie zgorszy na SP, inny obruszy na widok morderczego ksiedza xd . W kazdym razie- Hellsing ma w sobie sporo "uroku", który nie każdego przekona. Zgadzam sie w 100% ze watki sa oklepane ,a fabula mierna, ale ja sie przy nim swietnie bawie i podziwiam kreske, wiec jest ok xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 18, 2007 10:25 am
osz, kreska to juz wogóle jest kosmos. Nie chce wiedziec ile tuszu autor zużywa chocby na kilka stron rolleyes Ja na "Hellsinga" patrze zawsze w calosci, obojetnie jaki kadr czy ilustracja, bo jak się skupiam na szczegołach to mnie szlag trafia bo tak koszmarnie to wygląda xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 21, 2007 2:53 am
...Hellsing i Hellsing... ...Ja tam sobie przeczytałem 3 i 4 tom komiksu "Muminki" - które to dostałem na osiemnastkę. mrgreen ...Ale to jest schiz! ...Muminek jest romantykiem, który chce się utopić, potem ktoś myli jego dupę z bombą, a Tatuś stwierdza, że musi pić mniej whisky. ...I to wszystko autorstwa pani Tove Jansson, a jakże. ...Polecam. mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 21, 2007 9:47 am
Hm, nie pamiętam takich odjazdów z film xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 26, 2007 5:53 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 06, 2007 7:04 am
Yajo Ale ja bym chciała jeszcze "Bebopa" i "Saiyuki" crying (a FF i tak mam pirata, na trzech płytach kurde, jeszcze nie widziałam .avi TAKIEJ jakości eek ). Poza tym juz kupiłam sobie jakis film i na nastepny za ze 40 pare zeta nieprędko będzie mnie stać talk2hand emo kurcyngiel, tez chce FF w takiej jakosci... whee ja mam 1-plytowa... swoja droga kawal za mocnego filmu, ale pod warunkiem, ze gralo sie w gre... ale najlepiej oceniam FF7: Last Order. Genialne, szkoda, ze takie krociutkie crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 06, 2007 7:05 am
Vixen_of_Vines Nom, w sumie racja. Jeden sie zgorszy na SP, inny obruszy na widok morderczego ksiedza xd . W kazdym razie- Hellsing ma w sobie sporo "uroku", który nie każdego przekona. Zgadzam sie w 100% ze watki sa oklepane ,a fabula mierna, ale ja sie przy nim swietnie bawie i podziwiam kreske, wiec jest ok xD yeah, Hellsing wymiata mrgreen jak dla mnie nawet bardziej manga niz anime (mozna sie posmiac), ale jedno i drugie rzadzi. pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|