|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 13, 2007 10:12 am
W takiej sytuacji to nawet animowane produkcje MTV są bajkami rofl dramallama
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 12:37 am
Rety, ależ czepialstwo O.o idąc tą drogą można powiedzieć że wcale nie bo napisałam 'filmów', a produkcje MTV nie są pełnometrażowe, ale dajmy już spokój razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 11:15 am
tak w sumie to wogole w tym watku nie powinno wystepowac poejcie 'bajka'..
Bajka - krótki utwór literacki, wierszowany, żartobliwy, zawierający morał.
rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 3:05 pm
No dobra, to tak w kontekście literackim. A kinematograficznym? rolleyes Skrzydlatek Rety, ależ czepialstwo O.o idąc tą drogą można powiedzieć że wcale nie bo napisałam 'filmów', a produkcje MTV nie są pełnometrażowe, ale dajmy już spokój razz Czyli tylko pełnometrażowe produkcje są filmami, tak?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 10:53 pm
Maatko.. Prooosze, prosze dajmy już spokój. Nie chcę się bawić w przepychanki słowne, lol. Wypisz słownik profesjonalnej terminologii to będę się go trzymać, lepiej? ;P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 17, 2007 8:37 am
Adin - nie przepychanka słowna to jest, ino faktów ustalenie. Dwa - terminologii progesjonalnej nie uzywa się tu, tylko o podstawach o wiedzy w kinie rozmowa jest (*bzium* *przestawianie wajchy* - no nie mów, ze to, czym jest film a czym nie jest to sprawa profesjonalistów rofl *wszuch* *cofanie wajchy*) Tri - trylogie moje dostac wreszcie chcę! scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 23, 2007 11:37 am
...A wyszła final cutowa wersja "Blade Runner'a"... Kto mi kupi...na święta? ...Bo widziałem tylko jedną wersję, a to w przypadku tego filmu troszkę...mało. sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Feb 22, 2008 6:30 am
mhmm
kubricks clockwork orange, 1971 burtons edward scissorhands, 1990
(ogólnie filmy tima burtona są całkiem klawe, jak na mój gust)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 23, 2008 3:18 pm
Ja osobiscie uwazam, że polaczenie Burton + Depp jest swietne. Filmy, ktore rezyseruje pierwszy, a gra w nich ten drugi sa mroczne, lekko niepokojące, ale zarazem zabawne i lekkie.
No i te filmy COS opowiadaja, co sie bardzo ceni wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 23, 2008 4:50 pm
Skrzydlatek Yajo "Anastazja" jest z 20th Century Fox, a tak przynajmniej znalazłam... A "Spirited Away" bardzo odbiega od pojęcia, khem, bajki ninja Fakt, przepraszam, mój błąd ^^" A pojęcia 'bajka' używam po prostu na filmy animowane smile spirited away = anime Anime - Quote: Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji[1]. (...)Anime cechują się dużą rozmaitością artystycznych styli, które zależą od każdego twórcy z osobna. Skierowane są do ogromnego grona odbiorców – kobiet i mężczyzn, dziewczyn i chłopców, osób w każdym wieku, o każdej orientacji seksualnej, biznesmenów i robotników, gospodyń domowych i kobiet robiących karierę itd. /*Cechą charakterystyczną anime jest z pewnością styl rysowania. Postacie anime mają duże oczy. Włosy cieniowane są w charakterystyczny sposób. Poza tym często można zobaczyć karykatury bohaterów anime. Najczęściej kiedy są one zdziwione.*/
The Fountain (pol. Źródło) = heart Widział ktos?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 24, 2008 6:15 am
...Ba, połączenie Burton + Depp jest genialne! ...Byłem na premierze "Sweeney Todd'a"! ...Geniusz! ...Wszyscy, którzy jeszcze nie widzieli: won do kin! ...Dawno żaden film mi się tak nie podobał. ...Oczywiście nie mam zamiaru nikogo przekonywać, jak nie lubi tego rodzaju produkcji, ale... WSZYSCY mają na to iść! I to już! evil
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 24, 2008 11:55 am
Czy ktoś z Was ma zamiar oglądać oskarową galę dzisiaj w nocy? xd
I jak myślicie, czy "Katyń" ma szanse na Oskara? Byłoby świetnie gdyby dostał, ale moim zdaniem amerykanie mogą "nie zrozumieć" tego filmu
A jakie jest wasze zdanie?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 27, 2008 11:42 pm
...Moje zdanie jest takie, że Katyń to gniot, i gdyby dostał Oskara to byłaby chyba jakaś prowokacja. ...Z całym szacunkiem do pana Wajdy, ale ostatnio coś mu nie idzie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 01, 2008 4:33 am
Gniot?
Powiedz coś więcej, jestem ciekawa twojego zdania
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 03, 2008 8:06 am
Jeśli mogę coś dodać w tej sparwie........ Wajda to reżyser wybitny, jego "Człowiek z Żelaza" czy "Kanał" to dzieła sztuki. Jednak macie rację. Po tym jak dostał oscra za całokształt wydaje się, że cały jego artyzm się skończył. Smutne, bo nie ma w tej chwili w Polsce wiekiego, reżyserskiego nazwiska. Jeśli chodzi o "Katyń" to jest to film ważny, ale jedynie ze względu na temat. Wykonanie, scenariusz, gra aktorska to nie jest poziom filmu, który miałby otrzymać statuetkę Akademii. Cała historia oparta na losie kobiet to dobry pomysł, ale wykonanie............ Szkoda, bo wydaje się, że lepszej szansy na oscara za film Wajda już nie będzie miał.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|