|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 6:58 am
Mylenka Ale teraz jestem zmuszona czytać "Potop".... Co za mordęga dla kogoś, kto nie lubi histori Y_Y E tam, marudzisz, fajna książka wink W podstawówce jeszcze to czytałem (tak, jestem nienormalny) razz Co do In Cold Blood - tematyka była ciekawa, zebrane fakty i ich omówienie/przedstawienie też, ale sama książka zabija nudą...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 10:10 am
Gveir Mylenka Ale teraz jestem zmuszona czytać "Potop".... Co za mordęga dla kogoś, kto nie lubi histori Y_Y E tam, marudzisz, fajna książka wink W podstawówce jeszcze to czytałem (tak, jestem nienormalny) razz Niekoniecznie nienormalny.... Mam kolezankę, która od zawsze czyta Sienkiewicza i podobnych dla przyjemności, więc nic mnie juz nie zdziwi... =P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 10:25 am
Mylenka Niekoniecznie nienormalny.... Mam kolezankę, która od zawsze czyta Sienkiewicza i podobnych dla przyjemności, więc nic mnie juz nie zdziwi... =P Wow, jest nas więcej XD Ale serio, dla przyjemności to czytałem, a do Krzyżaków potrafię wrócić do dzisiaj...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 12:12 pm
Ze chcialo ci sie czytac "Potop" w podstawowce. Ja nawet nie chce sie na to patrzec. Nie lubie tego typu ksiazek :3 "Krzyzacy"... Danuska sucks- JAGIENKA rocks ;3 Nigdy nie zrozumiem chlopakow. Tak naprawde i tak wole inne ksiazki.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 12:27 pm
Wiesz, zawsze byłem dziwny wink A jak byłem młody, to czytałem wszystko co mi w łapy wpadło, odbiłem się chyba tylko od dwóch książek złapanych w ten sposób. A książki inne też wolę od tego, ogólnie fantasy i s-f, ale w monotonię popadać nie lza wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 12:32 pm
a ja teraz czytam "Gringo wśród dzikich plemion" i strasznie mi się podoba. Książka jest spisem wspomnień autora (Wojciecha Cejrowskiego) z wyprawy do Ameryki Południowej i środkowej. Jest pisana lekkim i zabawnym językiem, jest w niej wiele ciekawostek podróżniczych. Ogólnie polecam. Można przy tej książce naprawdę odpocząć.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 10:44 am
To w sumie jak nowe "W pustyni i w puszczy" XD Rany.... Sienkiewicz once again... Y_Y A co do Krzyzaków, to akurat mi się ta książka podobała. A najbardziej taka scanka jak jechał Zbyszko z Danuską na saniach i ja pocałował (no co, dziewczyną jestem, to lubie takie sceny =P)
Ale i tak z lektur to rządzi "Kłamczucha" =D
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 12:17 pm
ja wam powiem, z lektur to najlepsza jest "Zbrodnia i Kara". I już. cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 12:25 pm
Yumea ja wam powiem, z lektur to najlepsza jest "Zbrodnia i Kara". I już. cool Jedna z dwóch - trzech lektur jakich nie przeczytałem... Dojmująca nuda książki plus całkowicie niekompatybilne z moim myślenie i przekaz autora... Za to z rosyjskich "Mistrz i Małgorzata" - po prostu cudo :]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 5:14 am
"Zbrodnię i karę" będę przerabiać po Potopie, to się wtedy wypowiem. A "Mistrz i Małgorzata" to jedna z książek w mojej kolejce do obowiązkowego przeczytania =P Podobno świetna =]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 10:55 am
Teraz bylam zmuszona przeczytac "Silaczke". Matko boska... Niby nawet 20. stron nie ma, ale podzielilam to na dwie czesci czytania, bo takie nudne to bylo. Najgorsza ksiazka jaka czytalam jak na razie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 1:06 pm
Sienkiewicza nie lubię, w ogóle książek historycznych. Lektury zazwyczaj czytałam w trakcie ich omawiania wink A jeśli chodzi o dziwność, Gveir nie jesteś jedyny, ja czytam aktualnie (po raz drugi) książkę pt. "Kostnica". Jeżeli ktoś tak jak ja lubi horrory, demony indiańskie, i trzymającą w napięciu akcję to polecam wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Apr 22, 2007 8:00 am
Iladriel A jeśli chodzi o dziwność, Gveir nie jesteś jedyny, ja czytam aktualnie (po raz drugi) książkę pt. "Kostnica". Jeżeli ktoś tak jak ja lubi horrory, demony indiańskie, i trzymającą w napięciu akcję to polecam wink A jaki to ma związek z jego dziwnością? =P Wiecie co, ja naprawdę nie dam rady przeczytac "potopu" do konca Y_Y Zresztą dochodzę do wniosku, że nie warto, bo jak czytam lektury, to z wypracowań z tym durnym beznadziejnym kluczem dostaję ledwo 2+. Jak nie czytam, to dostaję 4+. A kiedyś z "Faraona" w gimnazjum nawet 6.... No to po co się męczyć?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Apr 22, 2007 10:49 am
Chodziło mi raczej o moją dziwność, ale mniejsza z tym.
Za "Potop" wcale się nie zabrałam, stwierdziłam, że nie ma się co przemęczać... Ale my nie musieliśmy pisać testów... Nie czytałam też żadnego z tych opasłych tomów które są wymagane w trakcie edukacji, "Chłopów" , "Faraona" , "Krzyżaków" , "Nad Niemnem" , "Lalki"...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 26, 2007 3:58 am
uuu, daaawno tu nie bylam ;P aktualny temat:lektury? to ja polece cos innego: janice gentle i sex - bardzo fajna ksiazka.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|