|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:25 am
Night_Lady witam smile ale zaraz spadam, bo pisze polski, czy ktos sprawdzi mi to potem?? prosze... Ale mowisz o ortach??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:26 am
Wodzu Night_Lady witam smile ale zaraz spadam, bo pisze polski, czy ktos sprawdzi mi to potem?? prosze... Ale mowisz o ortach?? o tresci tez bo temat jest dosc dziwny - jak to moja prof. okresliła, typowo maturalny
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:28 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:28 am
Night_Lady Wodzu Night_Lady witam smile ale zaraz spadam, bo pisze polski, czy ktos sprawdzi mi to potem?? prosze... Ale mowisz o ortach?? o tresci tez bo temat jest dosc dziwny - jak to moja prof. okresliła, typowo maturalnyA jaki?? Bo moje wypracowania sa dosc chaotyczne.. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:29 am
Matka boska w polskiej liryce średniowiecznej. Dokonaj porównania wizerunków zawartych w „Bogurodzicy” i „Żalach Matki Boskiej pod krzyżem”.
a zaczełam tak: Nazwa "średniowiecze" pochodzi od łacińskich słów media aetas, medium aevum, oznaczającym wieki, czasy pośrednie między starożytnością a renesansem. Wstępną datę na początek średniowiecza uważa się upadek cesarstwa Rzymskiego – 476 r. n.e. natomiast koniec określa parę dat m.in. 1942 (odkrycie Ameryki przez Kolumba) 1453 (zdobycie Konstantynopola) czy też 1517 (wystąpienie Marcina Lutra).Okres ten
moze byc??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:32 am
Night_Lady Matka boska w polskiej liryce średniowiecznej. Dokonaj porównania wizerunków zawartych w „Bogurodzicy” i „Żalach Matki Boskiej pod krzyżem”.
a zaczełam tak: Nazwa "średniowiecze" pochodzi od łacińskich słów media aetas, medium aevum, oznaczającym wieki, czasy pośrednie między starożytnością a renesansem. Wstępną datę na początek średniowiecza uważa się upadek cesarstwa Rzymskiego – 476 r. n.e. natomiast koniec określa parę dat m.in. 1942 (odkrycie Ameryki przez Kolumba) 1453 (zdobycie Konstantynopola) czy też 1517 (wystąpienie Marcina Lutra).Okres ten
moze byc?? Temat sux razz A teszta zapowiada sie calkiem ciekawie..XD[ o ile z takim tematem to moze byc ciekawe.. razz ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:38 am
grrr.. avki mi nie widac...;(
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:39 am
Wodzu grrr.. avki mi nie widac...;( no nie widac, co zrobiłes?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:39 am
Wodzu grrr.. avki mi nie widac...;( *glaszcze po głowce* biedny ...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:40 am
Night_Lady Wodzu grrr.. avki mi nie widac...;( no nie widac, co zrobiłes?pewnie prubowałes zmienic wygląd co? XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:40 am
wywlok666 Wodzu grrr.. avki mi nie widac...;( *glaszcze po głowce* biedny ... Ale najbardziej mnie wpiennia, ze nie chcce mi sie zmienic sign Arghhhh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:41 am
ja spadam pisac, bede wieczorkiem, i dam Wam do sprawdzenia całe biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:41 am
Night_Lady Matka boska w polskiej liryce średniowiecznej. Dokonaj porównania wizerunków zawartych w „Bogurodzicy” i „Żalach Matki Boskiej pod krzyżem”.
moze byc?? hmmmm a moze zaczniesz od powiedzenia o tematyce maryjnej i jej kulcie w sredniowieczu ?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:42 am
wywlok666 Night_Lady Matka boska w polskiej liryce średniowiecznej. Dokonaj porównania wizerunków zawartych w „Bogurodzicy” i „Żalach Matki Boskiej pod krzyżem”.
moze byc?? hmmmm a moze zaczniesz od powiedzenia o tematyce maryjnej i jej kulcie w sredniowieczu ? własnie chciałam teraz zacząc, ale nie wiem jak to dalej rozwinąć crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 29, 2004 7:43 am
Night_Lady ja spadam pisac, bede wieczorkiem, i dam Wam do sprawdzenia całe biggrin papa
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|