Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 62 63 64 65 66 67 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Lopmottin

PostPosted: Wed Apr 04, 2007 12:17 pm

Czytałam wszystkie polskie części Artemisa (4), a w te wakacje udało mi się w Anglii przeczytać piątą... Pierwsza na pewno zrobiła wrażenie największe jako pierwsza ale reszta nie była gorsza. Uwielbiam fantasy i SF , polecam dragon lance. biggrin
PostPosted: Thu Apr 05, 2007 2:48 am

Tetralogia Ziemiomorze.

Jak dla mnie cudowna książka, można kupować w tomach (4) lub w całości ale wtedy to max cegła jest. Mimo wszystko łatwo wchodzi. Nie jest bardzo ambitnie ale w klimatach fantastycznych, wspaniała żeby się zrelaksować. Polecam smile

rolleyes

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100

Yumea

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 2:08 am

Marcinka
Tetralogia Ziemiomorze.

Jak dla mnie cudowna książka, można kupować w tomach (4) lub w całości ale wtedy to max cegła jest. Mimo wszystko łatwo wchodzi. Nie jest bardzo ambitnie ale w klimatach fantastycznych, wspaniała żeby się zrelaksować. Polecam smile

rolleyes

To właśnie fajnie. Jest takie bardziej filozoficzno-refleksyjne. Opowiadania Le Guin też są świetne, polecam.
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 4:59 am

Czyje to Ziemiomorze? Bo z chęcią bym sobie poczytała =3

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

EvilYuki
Crew

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 9:26 am

Mylenka
Czyje to Ziemiomorze? Bo z chęcią bym sobie poczytała =3
bodaj Ursula K. Le Guin, jeśli nie pomyliłam pisowni nazwiska ;< teraz Miyazaki toto sfilmował :3

Artemis Fowl... dobrze mi się to czytało whee
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 10:32 am

Miyazaki to sfilmował? Trzeba bedzie obejrzeć =3 Ale dopiero jak przeczytam książkę.

A Artemisa jakoś mi się nigdy nie chciało czytać. Kiedyś, hen daleko, kiedy dopiero sie pojawił, to owszem. I może kiedyś tam jeszcze przeczytam, ale tymczasowo mam uraz do takich rzeczy. Bardzo to przypomina Pottera?

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

EvilYuki
Crew

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 11:18 am

Mylenka
Miyazaki to sfilmował? Trzeba bedzie obejrzeć =3 Ale dopiero jak przeczytam książkę.

A Artemisa jakoś mi się nigdy nie chciało czytać. Kiedyś, hen daleko, kiedy dopiero sie pojawił, to owszem. I może kiedyś tam jeszcze przeczytam, ale tymczasowo mam uraz do takich rzeczy. Bardzo to przypomina Pottera?
w moim odczuciu nie. Artek to obleśnie bogaty, szalenie inteligentny koleś który ma aspiracje do rządzenia światem, chyba, niestety nie wszystko pamiętam, dawno to było .___.

to, że to dugi Harry to raczej chłyt maketingowy
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 11:27 am

Artemis w ogóle mi nie przypominał Pottera. To jakby dwa przeciwieństwa.

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100

EvilYuki
Crew

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 11:29 am

Marcinka
ano właśnie. I klimat inny, i glówny bohater...
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 11:45 am

EvilYuki
Marcinka
ano właśnie. I klimat inny, i glówny bohater...

i zupełnie inaczej przedstawiona magia.
tak jak w ziemiomorzu.
każdy ma inne wyobrażenia i to jest fajne.

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100

amalath

9,050 Points
  • Invisibility 100
  • Forum Regular 100
  • Piepitcher 100
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 3:07 pm

Lopmottin
Czytałam wszystkie polskie części Artemisa (4), a w te wakacje udało mi się w Anglii przeczytać piątą... Pierwsza na pewno zrobiła wrażenie największe jako pierwsza ale reszta nie była gorsza. Uwielbiam fantasy i SF , polecam dragon lance. biggrin

Hm.. ja w tej chwili poluję na czwartą ale moje wrazenia były raczej odwrotne. Pierwsza średnio mi się podobała i nie byłam pewna czy powinnam czytac dalej ale druga i trzecia strasznie mnie wciągneły.

A aktualnie czytam pierwszy zbiór opowiadań z serii książek o wiedźminie.
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 3:16 pm

ja sie żadna oryginalnością nie wykażę.... czytam Dżumę, i na poczatku mi sie to podobało a juz z każda kartka to taka nuda troche.... ale przede mna jeszcze z jakies 100 stron!

Terrorystka Frania

k4trink4

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 3:39 am

Lopmottin

To jest aż tyle części?! Wstyd się pryznać, ale wiziałam i czytałam tylko 2 razz
PostPosted: Sat Apr 07, 2007 4:31 am

Terrorystka Frania
ja sie żadna oryginalnością nie wykażę.... czytam Dżumę, i na poczatku mi sie to podobało a juz z każda kartka to taka nuda troche.... ale przede mna jeszcze z jakies 100 stron!
przerabialiśmy dżumę >.<
ledwo ją przetrawiłam, przerzucałam kartki z opisami miejsc i ludzi bo to nuda.

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100

pani psychol

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Ostatnio czytalam "Weronika postanawia umrzec" Paula Coelho. Jak dla mnie ciekawa ksiazka, moze nie jest "wybitna",
ale ciekawa. Nigdy w ten sposob nie wyobrazalam sobie psychiatryka :3
Teraz planuje wypozyczyc "11 minut" albo "Alchemik" tego samego autora. Podobno ciekawe ksiazki...
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 62 63 64 65 66 67 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games