Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 04, 2007 12:17 pm
Czytałam wszystkie polskie części Artemisa (4), a w te wakacje udało mi się w Anglii przeczytać piątą... Pierwsza na pewno zrobiła wrażenie największe jako pierwsza ale reszta nie była gorsza. Uwielbiam fantasy i SF , polecam dragon lance. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:48 am
Tetralogia Ziemiomorze.
Jak dla mnie cudowna książka, można kupować w tomach (4) lub w całości ale wtedy to max cegła jest. Mimo wszystko łatwo wchodzi. Nie jest bardzo ambitnie ale w klimatach fantastycznych, wspaniała żeby się zrelaksować. Polecam smile
rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 2:08 am
Marcinka Tetralogia Ziemiomorze. Jak dla mnie cudowna książka, można kupować w tomach (4) lub w całości ale wtedy to max cegła jest. Mimo wszystko łatwo wchodzi. Nie jest bardzo ambitnie ale w klimatach fantastycznych, wspaniała żeby się zrelaksować. Polecam smile rolleyes To właśnie fajnie. Jest takie bardziej filozoficzno-refleksyjne. Opowiadania Le Guin też są świetne, polecam.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 4:59 am
Czyje to Ziemiomorze? Bo z chęcią bym sobie poczytała =3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 9:26 am
Mylenka Czyje to Ziemiomorze? Bo z chęcią bym sobie poczytała =3 bodaj Ursula K. Le Guin, jeśli nie pomyliłam pisowni nazwiska ;< teraz Miyazaki toto sfilmował :3 Artemis Fowl... dobrze mi się to czytało whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 10:32 am
Miyazaki to sfilmował? Trzeba bedzie obejrzeć =3 Ale dopiero jak przeczytam książkę.
A Artemisa jakoś mi się nigdy nie chciało czytać. Kiedyś, hen daleko, kiedy dopiero sie pojawił, to owszem. I może kiedyś tam jeszcze przeczytam, ale tymczasowo mam uraz do takich rzeczy. Bardzo to przypomina Pottera?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:18 am
Mylenka Miyazaki to sfilmował? Trzeba bedzie obejrzeć =3 Ale dopiero jak przeczytam książkę. A Artemisa jakoś mi się nigdy nie chciało czytać. Kiedyś, hen daleko, kiedy dopiero sie pojawił, to owszem. I może kiedyś tam jeszcze przeczytam, ale tymczasowo mam uraz do takich rzeczy. Bardzo to przypomina Pottera? w moim odczuciu nie. Artek to obleśnie bogaty, szalenie inteligentny koleś który ma aspiracje do rządzenia światem, chyba, niestety nie wszystko pamiętam, dawno to było .___. to, że to dugi Harry to raczej chłyt maketingowy
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:27 am
Artemis w ogóle mi nie przypominał Pottera. To jakby dwa przeciwieństwa.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:29 am
Marcinka Artemis w ogóle mi nie przypominał Pottera. To jakby dwa przeciwieństwa. ano właśnie. I klimat inny, i glówny bohater...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 11:45 am
EvilYuki Marcinka Artemis w ogóle mi nie przypominał Pottera. To jakby dwa przeciwieństwa. ano właśnie. I klimat inny, i glówny bohater... i zupełnie inaczej przedstawiona magia. tak jak w ziemiomorzu. każdy ma inne wyobrażenia i to jest fajne.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 3:07 pm
Lopmottin Czytałam wszystkie polskie części Artemisa (4), a w te wakacje udało mi się w Anglii przeczytać piątą... Pierwsza na pewno zrobiła wrażenie największe jako pierwsza ale reszta nie była gorsza. Uwielbiam fantasy i SF , polecam dragon lance. biggrin Hm.. ja w tej chwili poluję na czwartą ale moje wrazenia były raczej odwrotne. Pierwsza średnio mi się podobała i nie byłam pewna czy powinnam czytac dalej ale druga i trzecia strasznie mnie wciągneły. A aktualnie czytam pierwszy zbiór opowiadań z serii książek o wiedźminie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 3:16 pm
ja sie żadna oryginalnością nie wykażę.... czytam Dżumę, i na poczatku mi sie to podobało a juz z każda kartka to taka nuda troche.... ale przede mna jeszcze z jakies 100 stron!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 07, 2007 3:39 am
Lopmottin Czytałam wszystkie polskie części Artemisa (4), a w te wakacje udało mi się w Anglii przeczytać piątą... Pierwsza na pewno zrobiła wrażenie największe jako pierwsza ale reszta nie była gorsza. Uwielbiam fantasy i SF , polecam dragon lance. biggrin To jest aż tyle części?! Wstyd się pryznać, ale wiziałam i czytałam tylko 2 razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 07, 2007 4:31 am
Terrorystka Frania ja sie żadna oryginalnością nie wykażę.... czytam Dżumę, i na poczatku mi sie to podobało a juz z każda kartka to taka nuda troche.... ale przede mna jeszcze z jakies 100 stron! przerabialiśmy dżumę >.< ledwo ją przetrawiłam, przerzucałam kartki z opisami miejsc i ludzi bo to nuda.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 07, 2007 4:33 am
Ostatnio czytalam "Weronika postanawia umrzec" Paula Coelho. Jak dla mnie ciekawa ksiazka, moze nie jest "wybitna", ale ciekawa. Nigdy w ten sposob nie wyobrazalam sobie psychiatryka :3 Teraz planuje wypozyczyc "11 minut" albo "Alchemik" tego samego autora. Podobno ciekawe ksiazki...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|