|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 28, 2007 10:55 am
piecia86 To troche specyficzny autor ale seria Kuzynki, Księżniczka Dziedziczki powinna się spodobać. A co do serii z Jakubem to już ciężka sprawa bo nie każdemu się spodoba 90 letni dziadek walczęcy ze wszelkiego rodzaju dziwadłami, dotego pijak i zawodowy wieśniak. tzn (ortalion+ gumofilce+krowiak+widły+pryta)Jak go nie kochać heart _@ kubuś wymiata domokun
a co do Siewcy ,to zgadzam sie z powyzszymi postami ,warto przeczytac ; ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 3:08 am
Zastanawia mnie jedno, A mianowicie to, że ponad 100 osób zadeklaeowała się tu że czyta książki, a w rzeczywistości prawie nikt tu nie zagląda??? Jak nie chcecie rozmawiać o samych książkach to może o książkach na rynku. Zastanawiam się ile osób to zauważyło, że wydaje się coraz więcej książek fantastycznych, i Sf. nie tylko zagranicznych ale i polskich autorów.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 3:29 am
sluchaj, temat mogl sie juz wyczerpac... poza tym, jesli ludzie rozmawiaja o ksiazkach w domu, szkole, pracy, to moze na gai juz nie maja ochoty? albo rozpoczynasz rozmowe na temat, ktory kogos nie interesuje?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 04, 2007 4:24 am
piecia86 Zastanawia mnie jedno, A mianowicie to, że ponad 100 osób zadeklaeowała się tu że czyta książki, a w rzeczywistości prawie nikt tu nie zagląda??? Jak nie chcecie rozmawiać o samych książkach to może o książkach na rynku. Zastanawiam się ile osób to zauważyło, że wydaje się coraz więcej książek fantastycznych, i Sf. nie tylko zagranicznych ale i polskich autorów. ja tu często zaglądam smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 04, 2007 7:39 am
Dziwisz się czemu jest na rynku wiecej fantasy? czego sie można spodziewać po trylogii Tolkienowskiej na duzym ekranie i euforii na temat Horego Portiera. (pomijam już takie babole jak Opowieści z Narnii czy Eragona) Wg mnie nowa fantasy jest sztampowa i nic nie wnosi, a odmienność którą tak się reklamuje jest mocno przesadzona.
Żal mi tylko trochę bo gdy ja zacząłem pisać, a było to grubo przed ekranizacją Tolkiena, to teraz po prostu nie odnalazłbym sie pomiędzy tymi wszystkimi autorami. A nie chcę być postrzegany jako jeden z tych wszystkich 'nowych' zapalonych kinem pisarzy.
Nie mam tu na myśli samolubnej chęci pokazania się. Po prostu teraz dużo robi się wszystkiego o niczym. Poruszane są fajne problemy ale okryte jest to przesadyzmem, który niejako spala fabułę. A że ja nie piszę nic rewolucyjnego to nie chce być posądzany o plagiat jakiegoś dzieła, które poruszyło w kilku zdaniach problem, który można rozwinąć na kilka tomów.
a co ja czytam? 'Smak Życia' Edwarda Gierka mrgreen polecam ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 2:05 am
Jak polska fantastyka, to tylko wydawnictwa Fabryka Słów. Na ta chwile czytam "Renegata" Magdaleny Kozak. Normalnie razem z "Nocarzem" to chyba dla mnie ksiazki tego sezonu...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 3:24 am
Ostatnio przeczytalam "Czarem i smokiem" i niezbyt mi sie podobalo confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 5:27 am
Kakoroshiro Ostatnio przeczytalam "Czarem i smokiem" i niezbyt mi sie podobalo confused a czytałam, że żałosne dosyć, żarty sie opierają na "sławojkach" a autor nie załapał, że "sławojka" to historyczna nazwa i ni w uja nie pasuje do innego świata, powinien był uzyć "wygódka". Ja kończę "Czarodzicielstwo" Prachetta :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 9:26 am
EvilYuki Kakoroshiro Ostatnio przeczytalam "Czarem i smokiem" i niezbyt mi sie podobalo confused a czytałam, że żałosne dosyć, żarty sie opierają na "sławojkach" a autor nie załapał, że "sławojka" to historyczna nazwa i ni w uja nie pasuje do innego świata, powinien był uzyć "wygódka". Ja kończę "Czarodzicielstwo" Prachetta :3 Lubie ksiazki Pratchetta. Wlasnie zbieram kase na "Ostatni Kontynent"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 12:44 pm
Co do książek Pratchett'a zgadzam się, mają swój styl, choć teraz ten Piąty Elefant to już nie to samo, zamiast książki prześmiesznej jest to książka detektywistyczna z elementami chumorystycznymi. A gdzie te książki w stylu przygód Maggus'a Rincewind.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 6:11 am
widze, że jestem w temacie, właśnie czytam Równoumagicznienie smile
a tak przy okazji, może mi ktoś polecić jakąś książkę, koniecznie musi być zabawna, romantyczna, po prostu z tym czymś takim, fajnie by było jkby przy okazji o jedzonku była
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 6:18 am
Autark widze, że jestem w temacie, właśnie czytam Równoumagicznienie smile a tak przy okazji, może mi ktoś polecić jakąś książkę, koniecznie musi być zabawna, romantyczna, po prostu z tym czymś takim, fajnie by było jkby przy okazji o jedzonku była Nagi Lunch... rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 7:01 am
opcy Autark widze, że jestem w temacie, właśnie czytam Równoumagicznienie smile a tak przy okazji, może mi ktoś polecić jakąś książkę, koniecznie musi być zabawna, romantyczna, po prostu z tym czymś takim, fajnie by było jkby przy okazji o jedzonku była Nagi Lunch... rofl Ja polecam Erotyczna Magie śniadania.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 10:22 am
BeeWolf Ja polecam Erotyczna Magie śniadania. No tak ^^ tytul tej ksiazki mowi sam za siebie XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 10, 2007 8:26 am
jesli piwo i bimber zaliczyć do jedzonka, to polecam "Kroniki Jakuba Wędrowycza" Andrzeja Pilipiuka =P To z Fabryki Słów, ktoś już wspominał o tym wydawnictwie.... Właśnie czytam tę książkę i stwierdzam, że ta nasza polska rzeczywistość wcale nie jest taka szara jak nam się wydaje czasami =P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|