Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Alucard vs SonGoku - czyli WSZELAKIE ROZMOWY O M&amp;A ^^ Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 59 60 61 62 63 64 ... 74 75 76 77 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

cremmy

Cunning Cultist

PostPosted: Wed Oct 11, 2006 12:26 pm

Yajo
Cremmy
Charon PL
Evangelion miazdzy. Hehe. Są tam nawet czastki Hentai.... razz

Hehe, to chyba nie widziales o czym sa hentai XD
Takie cos ewentualnie mozna nazwac ecchi ;3
Ale Dokuro-chan... MAAASAAAKRA XD dramallama
Na (naprawdę) upartego to w NGE mozna znaleśc wszystko co sie tylko zechce (nawet takie magical girls... w koncu ratują świat przed wielkim złem, co nie? rofl ).

Ale to zlo nie nosi marynarskiego ubanka w rozowe serduszka ;3
akcent yaoi.. moze.. yuri? Nie wiem razz Wampiry? Nie widzialem ;> Hentai? xD Ecchi bardziej razz No, ale jak chcesz to sailorki moga byc anime z mechami nawet xD
PostPosted: Wed Oct 11, 2006 12:42 pm

W większości przypadków to juz prawa rządzace poszczególnymi gatunkami lub własne dopowiedzenia fanów. A Sailorkom to najbliżej do Transformerów lub Digimonów rofl xd

Yajo

Merillian

PostPosted: Thu Oct 12, 2006 4:45 am

wolf's rain mam do 16 odcinka, reszta utknęła gdzies tam.... Teraz sciagam na prosbe kumpeli Ergo Proxy smile Ogólnie same jakieś dziwne anime- bo Texhnolyze tez do normalnych nie nalezy biggrin podobniez jak S.E. Lain... bardzo gorąco polecam Haibane Renmei ( Lain, Haibane i Texhnolyze sa wlasnie autorstwa Yoshitohi Abe). A poza tym- zależy kto co lubi smile Ja niestety z magical girls wyrosłam już daaawno temu, więc kiedy na konwecnie zaserwowali mi 2 dni z mundurkami, pałeczkami, różowymi majteczkami etc etc... to byl to moj ostatni konwent ><' Byl taki czas, ze zupełnie odcielam sie od M&a. Po prostu- kiedy przegladalo sie to, co swiat m&a mial do zaofiarowania straszemu fanowi to zal czlowieka w trzewiach sciskal. Teraz po kilku latach przerwy odrabiam zaleglosci, bo kilka ciekawych tytualow sie pojawilo smile
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 5:54 am

Czy ten konwent to nie był to przypadkiem Asucon sprzed dwóch lat właśnie o tematyce magical girls? (byłam tam, noc spędzina na sali kinowej była hardcorowa xd ) Wiesz, jak się jedzie na taką imprezę to się powinno wiedzieć jaka jest tematyka ninja A ciekawe tytuły pojawiają się ciagle, ja tez jestem starszym fanem i zawsze potrafiłam znaleść coś poważniejszego i bardziej dorosłego (starego lub nowego). Animce sa dla każdego, trzeba tylko znaleśc coś kierowane do wlasnej grupy wiekowej, to jest wazna umiejętnośc 3nodding (bo pozniej pakuje sie na jakies forum gościu co ma 20-parę lat i bredzi, że nie lubi "Pokemonów", bo są dziecinne... no jak rany, a może on jest za stary? czemu ludzie nie potrafia takich rzeczy zrozumieć? stare ... teraz do nie bylo do Ciebie Merillian tylko tak jakos mi się zjechało na ten temat, bo mnie to strasznie denerwuje sweatdrop stressed ).

Yajo

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 9:24 am

Yajo
...bo pozniej pakuje sie na jakies forum gościu co ma 20-parę lat i bredzi, że nie lubi "Pokemonów", bo są dziecinne... no jak rany, a może on jest za stary? czemu ludzie nie potrafia takich rzeczy zrozumieć?... bo mnie to strasznie denerwuje sweatdrop stressed ).

Nie tylko ciebie... stressed stressed stressed Denerwują mnie też typki które mówią że osoby interesujące się m&a są głupie i niepoważne bo oglądają jakieś bajeczki(anime) i czytają komiksy... stressed stressed I mówią że to wszystko to jedno wielkie g****. mimo iż nie znają tytułów innych niż sailor moon i pokemon...
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 1:09 pm

Do takiej ignorancji spoza mozna się łatwo przyzwyczaic i to olewać, ale jak się ma ignoranta wewnątrz, to już gorzej. Ja mam taki problem, ale sie lecze i nieźle mi idzie - negatywnie oceniam ludzi, co to same shoujo czytają, i to jeszcze takie jak telenowele bo ona jest szara myszka, a on super, ona go, ale on ja nie, a tak wogóle to jego dziewczyna i tamata to koleżanki ze szkoły, a po dordze jeszcze biedactwo ma jakas tragedię rodzinną, on ja nagle pokochuje, ale jego ex chce walczyć i ble ble ble. Ja takiego uwielbienia i popularnosci ckliwych i naiwnych bajeczek nie rozumie, no nie rouzmiem, nie wiem ja jakim poziomie rozowju emocjonalnego trzeba byc rolleyes No, tak to juz odruchowo reagowałam, ale powoli mi przechodzi, bo w pewnym wieku trzeba byc niedojrzałym emocjonalnie i naiwnym rofl A może ja tego nie rozumiem bo poza starymi anime z poloni1 i Sailorkami wogóle shoujo nie lubiłam? talk2hand

Yajo

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 2:04 pm

Merillan:Texhnolyze zeby obejrzeć to trzeba mieć samo zaparcia tyle co więzniowie uciekajacy z alkatraz i psychike zryta jak Hannibal Lekter.
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 3:06 pm

...Yoshitoshi Abe - jeden z moich ulubionych twórców.
...Oglądałem Haibane Renmei i praktycznie codziennie wsłuchuję się w OSTa z tego.
...Laina mam wszystkie, ale jeszcze całości nie widziałem.
...O Texhnolyze dowiedziałem się niedawno i koniecznie chcę to zdobyc.

RUFUS.ABBYSINIAN

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Fri Oct 13, 2006 7:57 am

Yajo
...takie jak telenowele bo ona jest szara myszka, a on super, ona go, ale on ja nie, a tak wogóle to jego dziewczyna i tamata to koleżanki ze szkoły, a po dordze jeszcze biedactwo ma jakas tragedię rodzinną, on ja nagle pokochuje, ale jego ex chce walczyć i ble ble ble. Ja takiego uwielbienia i popularnosci ckliwych i naiwnych bajeczek nie rozumie, no nie rouzmiem, nie wiem ja jakim poziomie rozowju emocjonalnego trzeba byc rolleyes No, tak to juz odruchowo reagowałam, ale powoli mi przechodzi, bo w pewnym wieku trzeba byc niedojrzałym emocjonalnie i naiwnym rofl

Patrz, ja też tego nie lubię. Ale ja nie nawijam że to jest głupie czy coś tam... A nazywanie m&a idiotyzmem i sprowadzanie takich tytułów jak np. Lodoss do poziomu np. Pokemona, czy Muminków, mimo kilku godzin tłumaczenia, że są tu tak jak w filmach z żywymi aktorami serie dla młodszych i dla starszych... Szlag może człowieka trafić.
PostPosted: Fri Oct 13, 2006 8:30 am

kamilka3d

Patrz, ja też tego nie lubię. Ale ja nie nawijam że to jest głupie czy coś tam... A nazywanie m&a idiotyzmem i sprowadzanie takich tytułów jak np. Lodoss do poziomu np. Pokemona, czy Muminków, mimo kilku godzin tłumaczenia, że są tu tak jak w filmach z żywymi aktorami serie dla młodszych i dla starszych... Szlag może człowieka trafić.

Ale po co starsz sie komus na siłe wbijać do glowy cos czego on tam nie chce.

A swoja droga muminki sa boskie.

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100
PostPosted: Fri Oct 13, 2006 8:57 am

BeeWolf
kamilka3d

Ale po co starsz sie komus na siłe wbijać do glowy cos czego on tam nie chce.

A swoja droga muminki sa boskie.

Jedyne, co próbuję "na siłę wbić komuś do głowy" to żeby nie oceniał czegoś, o czym nie ma zielonego pojęcia. Bo właśnie to denerwuje mnie najbardziej.
PostPosted: Fri Oct 13, 2006 9:55 am

widzielm dzis naruto po szkopsku..

czuje sie jkbym dostal podwojny kop w krocze..

opcy

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Oct 13, 2006 10:18 am

...No właśnie, Muminki są boskie! 3nodding
...
...Swoją drogą - jak zadajesz się z inteligentymi ludźmi to albo:
a) oni wiedzą co to m&a i to lubią - więc więdzą co dobre razz
b) wiedzą co to m&a i nie szufladkują tego.
...Jak ktoś ma podejście, że m&a jest głupie, "bo tak", no to cóż... rolleyes
PostPosted: Sun Oct 15, 2006 4:07 am

RUFUS.ABBYSINIAN

...Jak ktoś ma podejście, że m&a jest głupie, "bo tak", no to cóż... rolleyes

Pozostaje tylko takiemu kolesiowi współczuć... Albo walić głową w mur... (jeśli kogoś taki klient doprowadzi do rozpaczy lub do szewskiej pasji )

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200
PostPosted: Sun Oct 15, 2006 7:01 am

opcy
widzielm dzis naruto po szkopsku..

czuje sie jkbym dostal podwojny kop w krocze..

wiem co czujesz ja kiedys ogladałem po niemiecku Akire.
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 59 60 61 62 63 64 ... 74 75 76 77 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games