|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 9:40 am
No więc, wczoraj, ja i mój chlopak zaplanowaliśmy pójść na "300 spartan", lecz niestety - internet kłamie, nie grano filmu o tej porze, którą sobie wybraliżmy z internetowego repertuaru. Myśleliśmy, co robić. W podobnych porach były takie hity jak "Norbit", "Dlaczego nie" oraz nieznany nam kompletnie "Most do Terabithii". Mąż stwierdził, że słyszał coś o tym ostatnim od kolegi i, że to o wojnie w Wietnamie. No, jak o wojnie w Wietnamie, to sie skusiliśmy...
Kompletna bzdura. Film dla dzieci, ale raczej takich nieco starszych. Całkiem sympatyczny, a na końcu to kompletnie się rozpłakałam... Według mnie, do obejrzenia.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 14, 2007 2:44 am
A ogladal ktos "Przerwana lekcje muzyki"?Angelina Jolie i Wynona Rider sa obledne w tym filmie heart heart heart heart heart heart heart heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 14, 2007 5:18 am
A ja bylam wczoraj na "policyjnym maratonie filmowym". Bilety wygralam i poszlam tylko dlatego, zeby sie nie zmarnowaly. A okazalo sie,ze filmy byly naprawde dobre. Na pocztaku francuska produkcja 36, na ktorej rozplakalam sie rzewnie, a koncowka byla po prostu piekna! Normalnie gosciu powinien dostac oscara za spryt smile Pozniej byl Pitbull. Pierwszy raz widzialam film polski o ciekawej tresci, z akcja i bohaterami, ktorych mozna spotkac w zyciu. Pozniej byla goraczka, na ktorej juz przysypialam, ale tez mi sie podobal. Ogolnie pozytywnie cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Apr 15, 2007 2:19 am
A ja bylem ostatni na 300. Ja osobiscie go polecam. Co prawda na poczatku troche nieciekawie jest jak pokazujo taki dol z czaszkami malych dzieci (selekcja spartanska). Pozniej jest juz lepiej, scena walik z wilkiem jest super smile . Pozniej znowu troche nudy, a jak nasi spartanie dotarli juz do Termopile to sie zaczyna rozroba. Muzyka pasuje do filmu, postacie fajnie wykreowane, a co najlepsze film jest na podstawie komiksu Franka Milera (nie wiem jak sie pisze nazwisko, mozne przez dwa "l" ?). To jest juz drugi film na podstawie jego dziel (pierwszy to "Sin City") A teraz wybieram sie na takie tytuly jak "Ghoust Rider", "Norbit" i "Wakacje Jasia Fasoli", tylko nie wiem kiedy znajde na to czas razz . Zem sie rozpisal, no ale coz...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Apr 15, 2007 8:50 am
RUFUS.ABBYSINIAN ...Ponad tydzień temu byłem na " 300". ...Dużo wątków fantastycznych - jeśli komuś one przeszkadzają to niech nie idzie. ...Mi nie przeszkadzają - więc uważam, że film był naprawdę dobry. smile ...Żadnych hiperznanych aktorów, za to dużo akcji i brutalności. Fajnie, jak chce się odreagować. mrgreen "Czeka nas chała"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 17, 2007 11:38 pm
racqel RUFUS.ABBYSINIAN ...Ponad tydzień temu byłem na " 300". ...Dużo wątków fantastycznych - jeśli komuś one przeszkadzają to niech nie idzie. ...Mi nie przeszkadzają - więc uważam, że film był naprawdę dobry. smile ...Żadnych hiperznanych aktorów, za to dużo akcji i brutalności. Fajnie, jak chce się odreagować. mrgreen "Czeka nas chała" Dobry film. Kolejny po "Babel" do którego podchodziłam jak do jeża (Jerzego też ;P), a spodobał mi się bałdzo, aż prawie oniemiałam z zachwytu mrgreen
"Babel", "300" - oba filmy zupełnie różne, ale niesamowite (każdy na swój własny sposób). Więc olać recenzje, czytać same najzwyklejsze opisy filmów i jak ktoś jest zaintrygowany, ma ochotę, to niech do kina drepcze. O!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 3:04 pm
racqel RUFUS.ABBYSINIAN ...Ponad tydzień temu byłem na " 300". ...Dużo wątków fantastycznych - jeśli komuś one przeszkadzają to niech nie idzie. ...Mi nie przeszkadzają - więc uważam, że film był naprawdę dobry. smile ...Żadnych hiperznanych aktorów, za to dużo akcji i brutalności. Fajnie, jak chce się odreagować. mrgreen "Czeka nas chała" A nie bo chały nie było, film zaje... świetny, nie można się nudzić, nareszcie coś co da się oglądać bez narzekania na pierdołowatość bohaterów i kretyńskie dialogi. Humor też jest ... hym spartański.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 1:50 am
Juz dawno zaden film mnie tak nie zmiazdzyl, ajk 300, po prostu siedzialam ze szczena opuszczona na kolana, nawet zapomnialam o coli, ktora trzymalam w lapkach. Sceny walki pokazane po prostu idealnie, ze zmianami tempa, zwolnione, krew o dziwnej, komiksowej konsystencji furga na prawo i lewo, ogrom perskiej armii zlozonej z niezliczonej ilosci azjatyckich nacji przeciwko garstce Spartan, wszystko otoczone mroczna atmosfera... Scena rozbijania sie perskich statkow podczas sztormu po prostu wgniotla mnie w fotel.
Przesadzili tylko z tym nosorozcem i kolesiem ktory zamiast rak mial dwie pily czy co to tam bylo...
Co do muzyki, to moim zdaniem jest genialna i nawet wstawki techno, czy ostre gitary w momencie, jak 300 maszeruje na wroga pasowaly idealnie, dawaly powera.
Oczywiscie na koncu pociekly mi lzy, bo to taki patos byl...
Uwielbiam Franka Millera...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 4:35 am
Mnie w 300 podobalo sie tylko plynne i urokliwe CG, komiks jest o wiele lepszy niz taki teledyskowy film. Ale zeby nie zaczynac zbednej dyskusji (bo mnie nie przekonacie) powiem, ze mam od was inne kryteria oceny wiec tak czy siak sie nasze opinie nie beda pokrywac... No bother.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 10:55 am
Yumea don Tachos a ja bardzo polecam 'Labirynt Fauna' ^^ film na pograniczu brutalności i dużej brutalności, ale warto obejrzeć... tylko nie idźcie na to, jeśli chcecie obejrzeć coś miłego i podnoszącego na duchu x_x a 'Klątwa 2' sux~x xd dzisiaj byłam z koleżanką, wielki rofl na sali był rofl mam pytanko:ten Labirynt Fauna tak w skrócie o czym to jest? Widziałam trailer, wygląda na jakies fantasy czy cuś... rzecz się dzieje w Hiszpanii, w latach wojny domowej. Dziewczynka ze swoją mamą wprowadza się do ojczyma, który jest bezwzględnym generałem. Dziewczynka uwielbia czytać, i ma wybujałą wyobraźnię ~ 'spotyka' Fauna, który daje jej zadania do wykonania, mają one pokazać, czy dziewczynka jest księżniczką czy nie. Wykonywanie tych zadań przeplata się z rzeczywistością, czyli trudnym porodem matki, historią służącej, której brat jest rebeliantem... i tak dalej. Mam nadzieję, że nie odpowiadam jakoś za późno ani nic XD a 300 nie widziałam, może kiedyś się wybiorę. Na razie priorytet mają 'Iluzjonista' i 'Scoop' xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Apr 22, 2007 5:41 am
moja kumpela była na labiryncie fauna i powiedziała, że film jest tak beznadziejny że wyszła w połowie seansu xD *** już niedługo w kinach "taxi 4" xD !!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 23, 2007 4:03 am
Oglądałam "300".
No cóż, mi najbardziej podobały się krajobrazy i kolory. Tak, kolory. Nieco przydymione, jakby w odcieniach sepii. No i walki, genialne.
Kompletnie nietrafione politykowanie i pyskowanie kobiety, murzyni na wysokich stanowiskach (to pierwsze pewnie po to, by amerykańskie feministki się nie czepiły, a to drugie - by murzyni nie byli źli), "I love you, son" lakonicznych Spartan, których od młodości uczono, że uczucia są be, oraz "Hot Gates" (Hot Bill? xD). I jabłko. Ale widziałam jakieś drzewko rosnące na zboczu, to pewnie tam rosły jabłki. rozumiem, to na kanwie komiksu, ale... ale w komiksie politykującego babska nie było. Złego zdrajcy tez nie było. Naprawdę, można było to sobie darować.
Hmmm... no i wizje zaćpanej nastolatki. A właściwie, jak się wyginała w spazmach, niby w wodzie. Kompletnie nietrafione. Przynajmniej dla mnie.
Co jeszcze... zbliżenia, oddalenia, zwolnienia, czasmai wyglądaly świentie, czasami zaś - dość kretyńsko, ludzie powinni wiedzieć, kiedy zwolnić.
Niby więcej "przeciw" niż "za" ale ogólnie film był bardzo fajny smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 23, 2007 6:13 am
Maris274 moja kumpela była na labiryncie fauna i powiedziała, że film jest tak beznadziejny że wyszła w połowie seansu xD *** już niedługo w kinach "taxi 4" xD !!! ...A "kumpela" sama nie może się pochwalić? ...Mi się Labirynt Fauna podobał. Był taki...dość inny, mimo wszystko. Choć nie tak bardzo inny, jak się spodziewałem. ...I miło wreszcie było obejrzeć coś nie po angielskiemu. ...A Taxi mogliby sobie już darować, doprawdy... ...Co do 300 to tak, mogło nie być tylu...przerywników między walkami. wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 23, 2007 9:13 am
RUFUS.ABBYSINIAN ...A "kumpela" sama nie może się pochwalić? niby jak twoim zdaniem??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 23, 2007 11:58 am
Osobiscie niedawno mialem okazje obejrzec dwa dobre filmy.
Pierwszy to 300 i musze przyznac ze nawet fajnie sie go ogladało( mimo ze to nie jest moj ulubiony gatunek filmowy). Pewnie bylby to moj faworyt na jakis czas gdyby nie pozycja nr 2.
Drugi i jak dla mnie naprawde rewelacyjny to "The Illusionist" z Edwardem Nortonem w roli głownej. Film mam fantastyczna magiczna atmosfere ktora nie pozwala oderwac wzroku od ekranu. Co tu duzo pisac ten film poprostu warto obejrzec.
Jesli komus uda / lub udalo sie odgadnac zakonczenie filmu to gratuluje smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|