|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 06, 2007 10:36 am
Tboro FlowerChildren ou, ja się zgadzam. dzisiaj skończyłam czytać właśnie Kolor Magii (bo trzeba w końcu zacząć czytać cały cykl od początku, ale to nie jest pierwsza moja przeczytana ksiazka T.P.) mam całą listę 'niezbędnik fantasy', któe muszę przeczytać, bo trzeba się zabrać za rzeczy, o których nikt nie pamięta, a przecież klasyka ^^ i nie mówię tu o Władcy Pierścieni XD Tez sie z soba zgadzam xD A co do fantasy.. Ostatnio dostalem calkiem mila ksiazke U. Le Guin... Wedlug mnie o wiele lepsze niz jakikolwiek Harry czy inny stwor itp... o_O jaki tytul konkretnie? :> bo mnie ciekawi ogolnie bardzo fantasy. za to nie przepadam za science-fiction ani troche. jakoś tak statki kosmiczne, nowe technologie, obce planety... nie kreci mnie to ani troche. rezygnuje na wstepie. co do Harry'ego... masz na mysli Pottera? mam ogromny sentyment do tej serii. pierwsze ksiazki, ktore pochlonely mnie bez reszty. 5 tom przeczytalam w ciagu niecalych 24h robiac przerwy tylko na posilki i troche snu. wciagalooo... ale coz. w pewnym sensie z niego wyroslam. 6 tom mnie rozczarowal. jeszcze tylko jedno opasle tomisko i koniec tego dobrego.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 06, 2007 12:34 pm
Ja obecnie czytam Hobbita Tolkiena. Jest to bardzo dobra ksiazka przeznaczona dla mlodziezy. Zalozylem sie z kumplem ze przeczytam hobbita i cala trylogie wladcy pierscieni w 4 dni. Zyczcie mi szczescia exclaim
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 07, 2007 3:19 am
FlowerChildren co do Harry'ego... masz na mysli Pottera? mam ogromny sentyment do tej serii. pierwsze ksiazki, ktore pochlonely mnie bez reszty. 5 tom przeczytalam w ciagu niecalych 24h robiac przerwy tylko na posilki i troche snu. wciagalooo... ale coz. w pewnym sensie z niego wyroslam. 6 tom mnie rozczarowal. jeszcze tylko jedno opasle tomisko i koniec tego dobrego. mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt opasle...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 07, 2007 2:42 pm
EvilYuki FlowerChildren co do Harry'ego... masz na mysli Pottera? mam ogromny sentyment do tej serii. pierwsze ksiazki, ktore pochlonely mnie bez reszty. 5 tom przeczytalam w ciagu niecalych 24h robiac przerwy tylko na posilki i troche snu. wciagalooo... ale coz. w pewnym sensie z niego wyroslam. 6 tom mnie rozczarowal. jeszcze tylko jedno opasle tomisko i koniec tego dobrego. mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt opasle... A czemu? :> Ja tam za szybko czytam Harrego i żałuje zawsze że tak szybko xd Jak by była gruba (a ponoć ma być) to bym sie cieszył bo nie mam co czytac smile Lubie Fantasy i S.F (chociaż to drugie żadko kiedy czytam razz ) i polecam wam Trylogie Drizzta Do'Udrena (Forgotten Realms) razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 08, 2007 12:41 pm
Hienek EvilYuki FlowerChildren co do Harry'ego... masz na mysli Pottera? mam ogromny sentyment do tej serii. pierwsze ksiazki, ktore pochlonely mnie bez reszty. 5 tom przeczytalam w ciagu niecalych 24h robiac przerwy tylko na posilki i troche snu. wciagalooo... ale coz. w pewnym sensie z niego wyroslam. 6 tom mnie rozczarowal. jeszcze tylko jedno opasle tomisko i koniec tego dobrego. mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt opasle... A czemu? :> Ja tam za szybko czytam Harrego i żałuje zawsze że tak szybko xd Jak by była gruba (a ponoć ma być) to bym sie cieszył bo nie mam co czytac smile Lubie Fantasy i S.F (chociaż to drugie żadko kiedy czytam razz ) i polecam wam Trylogie Drizzta Do'Udrena (Forgotten Realms) razz ouuu... żebym ja nie miala czego czytac. nie zdarzylo sie chyba jeszcze (bo ja w ogole nie mam czasu na zycie. tyle do zrobienia, ah. czas przeplywa mi przez palce). teraz mam w ramach 'nagrody' sliczny nowiutki (tzn. swierzo kupiny, bo juz stosunkowo dawno wydana ksiazka) tomik opowiadan pana Jacka Piekary "Miecz Aniołów" ^^ ah oh. fantasy o inkwizytorze M.M. ale najpierw mam cała rzesze ksiazek do przeczytania, ktore uwazam ze powinnam poczytac, wiec musze czytac. polecam wam stronę www.biblionetka.pl gdzie można zalozyc sobie swoje konto, oceniac wszystkie wydane w Polsce ksiazki, wymieniac sie opiniami z innymi bibliofilami i tym samym masz w jednym miejscu wszystko to co czytales ^^ heart klawa stronka, naprawde.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 7:14 am
1.- Czarnoksieznik z Archipelagu - le Guin 2.- Tak, mialem na mysli TEGO... Jakos mnie to niebyt kreci... Zeby nie bylo ze oskarzam bezpodstawnie- czytalem pierwsza czesc daaawno temu... I sie nie wciagnalem... Bywa... o_O
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 10:42 am
Tboro 1.- Czarnoksieznik z Archipelagu - le Guin 2.- Tak, mialem na mysli TEGO... Jakos mnie to niebyt kreci... Zeby nie bylo ze oskarzam bezpodstawnie- czytalem pierwsza czesc daaawno temu... I sie nie wciagnalem... Bywa... o_O Czesto sie zdarza, ze rzecz, ktora jest masowym bestsellerem akurat nie przypada nam do gustu. O gustach się nie dyskutuje xd A jednak to robimy blaugh W moim przypadku było tak np. z Eragonem. Książkę uważam za całkiem znośną, aczkolwiek nic specjalnego. A na pewno nie zasluguje na miano bestsellera, nie rozumiem fenomenu ksiazki. Ktos chyba musiala wiele wydac na reklame i haslo 'chlopak kiedy ja pisal mial 15 lat' haha. Znam ludzi w moim wieku, ktorzy pisza lepiej (a akurat mam 15 na karku, tak przypadkiem). Tak samo jest z filmem, jak i kazda inna dziedzina sztuki.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 10, 2007 6:19 am
FlowerChildren Czesto sie zdarza, ze rzecz, ktora jest masowym bestsellerem akurat nie przypada nam do gustu. O gustach się nie dyskutuje xd A jednak to robimy blaugh W moim przypadku było tak np. z Eragonem. Książkę uważam za całkiem znośną, aczkolwiek nic specjalnego. A na pewno nie zasluguje na miano bestsellera, nie rozumiem fenomenu ksiazki. Ktos chyba musiala wiele wydac na reklame i haslo 'chlopak kiedy ja pisal mial 15 lat' haha. Znam ludzi w moim wieku, ktorzy pisza lepiej (a akurat mam 15 na karku, tak przypadkiem). Tak samo jest z filmem, jak i kazda inna dziedzina sztuki. Si, si... o.O Wszyscy mowia, ze niby nie ale zawsze sie to robi ^_^ Eragon mi sie nawet podobal... No a ze pisal jak mial 15 lat... Coz... Nie wszyscy tak potrafia, a nie wszyscy lepsi maja taka promocje... O.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 10, 2007 6:43 am
to ja napisze co czytam. Własnie skończyłam "Pamiętnik Satanisty" - szokująca prawda Oo a teraz czytam "Cząstki Elementarne" - nie ma to nic wspólnego z fizyką. W księgarni nie chcieli mi tego sprzedać, musiala kupić siostra 18-letnia... czyli książka jeszcze bardziej szokująca Oo rzecz tam sie dzieje we francji i opowiada o przemianach myśli o miłości itd itp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 10, 2007 11:10 am
Tboro FlowerChildren Czesto sie zdarza, ze rzecz, ktora jest masowym bestsellerem akurat nie przypada nam do gustu. O gustach się nie dyskutuje xd A jednak to robimy blaugh W moim przypadku było tak np. z Eragonem. Książkę uważam za całkiem znośną, aczkolwiek nic specjalnego. A na pewno nie zasluguje na miano bestsellera, nie rozumiem fenomenu ksiazki. Ktos chyba musiala wiele wydac na reklame i haslo 'chlopak kiedy ja pisal mial 15 lat' haha. Znam ludzi w moim wieku, ktorzy pisza lepiej (a akurat mam 15 na karku, tak przypadkiem). Tak samo jest z filmem, jak i kazda inna dziedzina sztuki. Si, si... o.O Wszyscy mowia, ze niby nie ale zawsze sie to robi ^_^ Eragon mi sie nawet podobal... No a ze pisal jak mial 15 lat... Coz... Nie wszyscy tak potrafia, a nie wszyscy lepsi maja taka promocje... O. Eragon strasznie mi sie podobal ( z fabuly glownie bo opisy czasami byly, ze tak powiem, niepelne ;P ) smile Ale nic nie dorowna LotR'owi razz Chociaz ciezko to przeczytac ;D
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Feb 12, 2007 11:10 am
A ja czytam Pratchett'ciki ^^
Gość nie dość że ma humor i wyobraźnie to zmusza czasem do śmiesznych refleksji
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 14, 2007 6:32 am
Hienek Eragon strasznie mi sie podobal ( z fabuly glownie bo opisy czasami byly, ze tak powiem, niepelne ;P ) smile Ale nic nie dorowna LotR'owi razz Chociaz ciezko to przeczytac ;D Eragona przeczytalam puf i jest, bez wiekszych emocji. LotR tez jakos mna nie wstrzasnal, a ciezko sie raczej nie czyta, tylko troche przynudzajace sa opisy na 5 stron.. sweatdrop a w tym momencie czytam Primo Levi 'Czy To Jest Czlowiek'
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 17, 2007 9:13 am
Dorwalem Stephena Kinga... Znaczy zbior jego opowiadan "Szkieletowa zaloga' Niektore sa poprostu przewspaniale xD Polecam ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 17, 2007 9:32 am
Tboro Dorwalem Stephena Kinga... Znaczy zbior jego opowiadan "Szkieletowa zaloga' Niektore sa poprostu przewspaniale xD Polecam ^^ oooh, uwielbiam Kinga..! heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 17, 2007 9:32 am
Hienek EvilYuki FlowerChildren co do Harry'ego... masz na mysli Pottera? mam ogromny sentyment do tej serii. pierwsze ksiazki, ktore pochlonely mnie bez reszty. 5 tom przeczytalam w ciagu niecalych 24h robiac przerwy tylko na posilki i troche snu. wciagalooo... ale coz. w pewnym sensie z niego wyroslam. 6 tom mnie rozczarowal. jeszcze tylko jedno opasle tomisko i koniec tego dobrego. mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt opasle... A czemu? :> Ja tam za szybko czytam Harrego i żałuje zawsze że tak szybko xd Jak by była gruba (a ponoć ma być) to bym sie cieszył bo nie mam co czytac smile ja tez bardzo szybko czytam Harry'ego, ale co tom coraz wolniej, bo są coraz gorsze emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|