Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 11, 2006 10:37 am
iqh d'ien dobryi...wiedzmin tak, cierpienia chyba tez tak ale mniejsze...no ale prawda-juz tylko 4dni do lux perpetuy, tylko ze nie zdaze po raz kolejny przeczytac dwoch wczesniejszych czesci...obecnie jestem na etapie "dziennego patrolu" lukianienki i wasiljewa...i dla mnie ta ksiazka (moze bardziej pierwsza czesc) to jesli nie szczyt to napewno wysoki zleb marzen...urban fantasy w rosji...miod ...Bo urban fantasy to fajny gatunek jest. 3nodding ...Witaj (wreszcie) w Gildii, iqh. pirate ... ...PS. W "Mieczu Orientu" jestem tak mniej więcej w połowie i tam o Oriencie niewiele jest...hm...Miecza też ani widu, ani słychu (Czyżby gdzieś tam tkwila głębsza metafora do tytułu?).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 12, 2006 3:45 am
ach ten "dzienny patrol"...jakis taki dziwny jest...moze dlatego ze naczelny przystojniak ma na imie igor a ze przed chwila czytalem nowego pratchetta to mi sie igory jednoznacznie kojarza...bynajmniej nie jako przystojni facecie (no chyba ze ktoras z ich czesci nalezala kiedys do przystojnego faceta...)...a co do "miecza..." ja bym sie tam nie doszukiwal sensu w ksiazce tworcy "achai"...(wybacz r.a ale musialem)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 04, 2006 8:19 am
iqh ach ten "dzienny patrol"...jakis taki dziwny jest...moze dlatego ze naczelny przystojniak ma na imie igor a ze przed chwila czytalem nowego pratchetta to mi sie igory jednoznacznie kojarza...bynajmniej nie jako przystojni facecie (no chyba ze ktoras z ich czesci nalezala kiedys do przystojnego faceta...)...a co do "miecza..." ja bym sie tam nie doszukiwal sensu w ksiazce tworcy "achai"...(wybacz r.a ale musialem) ja chciec nowego pratchetta! a wogole to musze jechac do siostry ukrasc jej LuX Perpetua na ktore czekam juz od groma i ciut ciut. JA CHCE SAMSONA MIODKA! rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 04, 2006 8:20 am
EvilYuki a ja czytam "Ferdydurke". Pupa. I parobki. dobra lektura, bardzo dobra... Gombrowicz rls.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 04, 2006 8:21 am
kamilka3d lazuri "Cierpienia młodego Wertera"... do szkoły ;p a w międzyczasie "Wiedźmina" Sapkowskiego ^^ Wiedźmin był dobry.... A Cierpienia młodego Wertera czekać mnie będą za jakiś miesiąc lub 2. Na razie czytam Nie-Boską Komedię. Jak narazie (początek 3 części) jest bardzo fajna. smile Goethe sam sobie miszczem byl jak dla mnie, ale Werter... cienias byl z niego... ninja nie no, zartuje, ot i taka opowiastka ku przestrodze pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 07, 2006 9:17 am
...Ze szkolnych rzeczy to... "Nie-Boska komedia"... ...A dla siebie "Kolory Sztandarów", I tom cyklu Dominium Solarne autorstwa Tomasza Kołodziejczaka. Zaczyna się dobrze. ...Lubicie sci-fi, cyberpunk?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 07, 2006 2:07 pm
jestem tutaj poraz pierwszy i jakoś tak rzucił mi sie ten temat w oczy biggrin najchętniej to czytam horrory, kryminały itp. Ostatnio przeczytałem "Chemia śmierci". bardzo ciekawa książka, polecam ja wszystkim. No może prawie wszystkim... osobom o słabych sercach raczej odradzam, moze sie to skończyc nie za ciekawie. Jestem także w trakcie czytania "mrocznej wieży" S. Kinga, takze polecam
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 08, 2006 4:45 am
RUFUS.ABBYSINIAN ...Ze szkolnych rzeczy to... "Nie-Boska komedia"... ...A dla siebie "Kolory Sztandarów", I tom cyklu Dominium Solarne autorstwa Tomasza Kołodziejczaka. Zaczyna się dobrze. ...Lubicie sci-fi, cyberpunk? Fakt, Nie-Boska Komedia to było coś.... Mi się jeszcze z lektur podobały te które czytałam w podstawówce i jedna lektura z gimka, którą sami wybieraliśmy: Hobbit, czyli tam i z powrotem biggrin xd xd biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 09, 2006 1:56 am
kamilka3d i jedna lektura z gimka, którą sami wybieraliśmy: Hobbit, czyli tam i z powrotem biggrin xd xd biggrin ...No ja to też chciałem w gim, to moja durna jełopowata prostacka klasa nie chciała.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 14, 2006 7:31 am
Haara jestem tutaj poraz pierwszy i jakoś tak rzucił mi sie ten temat w oczy biggrin najchętniej to czytam horrory, kryminały itp. Ostatnio przeczytałem "Chemia śmierci". bardzo ciekawa książka, polecam ja wszystkim. No może prawie wszystkim... osobom o słabych sercach raczej odradzam, moze sie to skończyc nie za ciekawie. Jestem także w trakcie czytania "mrocznej wieży" S. Kinga, takze polecam mnie "Chemia śmierci" rzuciła się w oczy i nie raz o niej rozmyslam bo wydaje się byc ciekawa i hmm co najmniej mroczna cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 16, 2006 11:06 am
Aktualnie czytam Historyka Kostovej i powiem, wam, że póki co bardzo fajne ^^
A tak to za soba mam książki przeróżniastych gatunków.
Tylko jakoś fantastyki nie tykam XDDD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 16, 2006 11:42 am
hah xD nie pamietam tego topicu wiec i ja sie wypowiem xD" ja tam ubóstwiam wręcz pratchetta (chociaż ostatnio troche mi się przejadł) i z czystym sercem mogę powiedzieć, że tomy o śmierci są boskie XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Dec 19, 2006 11:03 am
co do lektur to czytamy opowiadania Czechowa. podoba mi sie biggrin ostatnio nie-lekure przeczytalam "nosze twoje nazwisko" o dzieciach nazistow i zabieram sie za "bez mojej zgody"... Rozdziałami czytuje "świat Zofii". pycha 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Dec 19, 2006 11:11 am
Berry Scary Haara jestem tutaj poraz pierwszy i jakoś tak rzucił mi sie ten temat w oczy biggrin najchętniej to czytam horrory, kryminały itp. Ostatnio przeczytałem "Chemia śmierci". bardzo ciekawa książka, polecam ja wszystkim. No może prawie wszystkim... osobom o słabych sercach raczej odradzam, moze sie to skończyc nie za ciekawie. Jestem także w trakcie czytania "mrocznej wieży" S. Kinga, takze polecam mnie "Chemia śmierci" rzuciła się w oczy i nie raz o niej rozmyslam bo wydaje się byc ciekawa i hmm co najmniej mroczna cool powiem tak, początek fajny i calkiem zachecajacy.. ale potem zamienia sie w zwykla, w sumie calkiem przewidywalna nawet, historyjke kryminalna.. tu kogos porwali.. tam podejzewaja nie tego co trzeba itp. no ale milo sie czyta wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 02, 2007 6:48 am
Ja czytam bardzo czesto. Co? To co mi wpadnie w łapska. Najczęściej Fantastyke. Oczywiście co tydzień kupuje sobie next tom Naruto mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|