Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 25, 2006 3:29 am
No kto by pomyślał... Ale żeby bylo na temat, to teraz czytam "Paragraf 22" Josepha Hellera i... idzie mi jak po grudzie a ksiązka jest napisana naprawdę łatwym i nieskomplikowanym językiem/stylem, no nie jestem w stanie przeczytać więcej niz ze dwie czy trzy strony dziennie stare :XP: Ale i tak polecam każdemu, kto lubi absurdy i psychozę ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 25, 2006 8:05 am
Kolejny Koontz, tym razem "Szepty" i co z tego skoro lada dzien czekaja mnie "Mysli" Pascala? gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 28, 2006 7:26 am
Ok... ktos tutaj chcial wiedziec co czytam xd Może zaczne od moich ulubionych pozycij, a sa to gry RPG: -"Wampir Maskarada" heart heart heart -"Mag Wstapienie" heart heart -oczywiscie wszystkie dodatki do tych ksiazek heart
W tej chwili czytam ksiazke Aleister'a Crowley'a pt. "Magija w teorii i praktyce". Mam juz wiele podobnych pozycij zaliczonych xd Pozdrawiam wszystkich lubiacych literature xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 31, 2006 6:45 am
Ostatnio przeczytalam ksiązke Amelie Nothomb pt:"Kwas siarkowy". Jest to szokująca opowieść o reality show. Akcja dzieje się na planie zdjęciowym telewizyjnego reality show WITAJCIE ZA DRUTAMI. Spędzeni zewsząd ludzie zostają zamknięci w miejscu do złudzenia przypominającym obóz koncentracyjny: kapo, wytatułowane numery ewidencyjne, głód, ponadludzka praca, śmierć. Ludzie są cały czas torturowani i uśmiercani a to wszystk pod czujnym okiem kamer. Widzowie najpierw biernie przyglądający się, wkrótce zostają zaproszeni do czynnego uczestnictwa i sami decydują, kto na ich oczach zostanie uśmiercony a kto przeżyje jeszcze przez jakiś czas. Jest to niesamowita i szokująca opowieść o więzach międzyludzkich i o tym jak potrafią przetrwać w wielkich męczarniach, i o tym co sie dzieje z ludzmi poddanymi katordze. Naprawde polecam, jest to książka którą naprawde warto przeczytac! lol
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 31, 2006 6:50 am
a ja czytam "Ferdydurke".
Pupa. I parobki.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 31, 2006 2:05 pm
Ja czytam teraz ... Shining by stephen king... nie wiem moze juz to tutaj napisalam ale wlasnie zaczelam ja naprawde czytac i podoba mi sie bo nie jest nudna... tylko sie fajno ja czyta hehehe czekam az sie przestrasze.. pozdrawiam!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 31, 2006 2:13 pm
army of dwight!! hahahaha... jest tu ktos kto mieszka w stanach albo w kanadzie??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 31, 2006 2:22 pm
Golara Ja czytam teraz ... Shining by stephen king... nie wiem moze juz to tutaj napisalam ale wlasnie zaczelam ja naprawde czytac i podoba mi sie bo nie jest nudna... tylko sie fajno ja czyta hehehe czekam az sie przestrasze.. pozdrawiam! Hm... W jego ksiązkach raczej nie ma miejsca na przestarszanie się, tylko ciagle rosnące napięcie i uczucie niepokoju. Shining... Chodzi Ci może o "Lśnienie"? najlepsza ksiązka Kinga jaka czytałam, ba, jedna z najlepszych jakie wogóle kiedykolwiek czytalam, to "To". Genialna konstrukcja fabularna i psychologiczna, mistrzostwo i majstersztyk.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 6:53 am
...Hah. ...Przeczytałem wreszcie "Zamieć"! ...I? Świeeetna była. Cyberpunkowa perełka. ... ...A teraz się wziąłem za "Miecz Orientu" Ziemiańskiego, ale jak na razie (po paru stronach) mam mieszane uczucia. Czytam dalej z nadzieją, że się ciekawie rozwinie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 7:07 am
a ja sobie znowu czytam "Bożych Bojownikow" Sapkowskiego, żeby plynnie przejsc do "Lux Perpetua" (premiera 15 Listopada jakby ktos nie wiedzial)
mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 7:38 am
opcy a ja sobie znowu czytam "Bożych Bojownikow" Sapkowskiego, żeby plynnie przejsc do "Lux Perpetua" (premiera 15 Listopada jakby ktos nie wiedzial) mrgreen nie wiedzialem... ale naszczescie ostatnio znowu wypozyczylem "Narrenterum" wiec jak zdobede jeszcze Bojownikow to sie odpowiednio przygotuje...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 9:47 am
opcy a ja sobie znowu czytam "Bożych Bojownikow" Sapkowskiego, żeby plynnie przejsc do "Lux Perpetua" (premiera 15 Listopada jakby ktos nie wiedzial) mrgreen O, jakże to miło, w pierwszy dzień próbnych matur. To niemalże jak sprawdzian z WOSu dzień przed; po prostu fantastycznie. To może po LEKCJACH wstąpie do księgarni i nabędę ową książkę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 11, 2006 4:01 am
"Cierpienia młodego Wertera"... do szkoły ;p a w międzyczasie "Wiedźmina" Sapkowskiego ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 11, 2006 5:57 am
lazuri "Cierpienia młodego Wertera"... do szkoły ;p a w międzyczasie "Wiedźmina" Sapkowskiego ^^ Wiedźmin był dobry.... A Cierpienia młodego Wertera czekać mnie będą za jakiś miesiąc lub 2. Na razie czytam Nie-Boską Komedię. Jak narazie (początek 3 części) jest bardzo fajna. smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 11, 2006 9:47 am
d'ien dobryi...wiedzmin tak, cierpienia chyba tez tak ale mniejsze...no ale prawda-juz tylko 4dni do lux perpetuy, tylko ze nie zdaze po raz kolejny przeczytac dwoch wczesniejszych czesci...obecnie jestem na etapie "dziennego patrolu" lukianienki i wasiljewa...i dla mnie ta ksiazka (moze bardziej pierwsza czesc) to jesli nie szczyt to napewno wysoki zleb marzen...urban fantasy w rosji...miod
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|