Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 52 53 54 55 56 57 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 11:44 am

opcy
RUFUS.ABBYSINIAN
...Za to wkurzają mnie u niego często zakończenia (nie we wszystkich książkach oczywiście). Tak jakby starał się filozofować, a nie bardzo potrafi to przekazać - przynajmniej ja to tak odbieram.
nie tylko ty..

Moim zdaniem wlasne w tym jesta caly urok jego ksiazek. Mnie osobicscie pod tym wzgledem nic nie zrazilo.
PostPosted: Sun Sep 17, 2006 12:50 am

książki TP mnie denerwują. nie potrafię go czytać (ie żebym nie umiała czytac w ogóle, ale.......)

cos nie ten klimat i tyle.

skończyłam Dziennik BJ i zakończenie było wybitnie do dupy. zero polotu, zero ciekawych wydarzen i zero jakiejkolwiek checi na przeczytanie drugiej częsci......

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Ayah_TheMetalMania

PostPosted: Wed Sep 20, 2006 9:52 am

Pilipiuk "2586 krokow" Bardzo interesujace opowiadanka , jak ciekawi to przeczytajcie
PostPosted: Tue Sep 26, 2006 12:36 am

hmm... co do polecania książek- każdy ma inne gusta smile ja uwielbiam Pratchetta- wtedy, kiedy nie chce mi się myśleć i mam ochotę na cos łatwego, lekkiego i przyjemnego smile
Z fantasy- dla tych, którym nie przeszkadza Yaoi polecam "Szczęście w mrokach" i "Na tropach ciemności" Lynn Flewelling. Trzeciej książki z cyklu już w polsce nie wydali sad . Dalej Mercedes Lackey- ze "Sługą magii" na czele... z resztą, ona miała tyle książek, że nawet mnie nie udało się przeczytać ich wszystkich. Ale i tak najbardziej podobała mi się trylogia zaczynająca się od "ostatni mag heroldów" oraz "czarny gryf" wink No i Andre Norton, która towarzyszy mi od połowy podstawówki, aż do teraz.
Robert Holdstock "Las ożywionego mitu" i "Lavondyss"... ciekawa ale dość "pokręcona" lektura, nawiązująca do mitologii oraz jej korzeni - tego nie da sie tak po prostu streścić, trzeba przeczytać smile
Z rzeczy nieco poważniejszych- Mistrz i Małgorzata, Ja Klaudiusz, Klaudiusz i Messalina, i wiele innych, których obecnie nie pamiętam ^^;

Merillian

Berry Scary

PostPosted: Wed Sep 27, 2006 11:37 am

a ja nie moge czytać tego co chcee crying aktualnie skończyłam II Akt Wesela i juz nie moge... sweatdrop
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 6:08 am

Berry Scary
a ja nie moge czytać tego co chcee crying aktualnie skończyłam II Akt Wesela i juz nie moge... sweatdrop

Współczuję whee

k4trink4

gelil

PostPosted: Sun Oct 01, 2006 10:29 am

Berry Scary

Hej, to dokładnie tak jak ja smile Poprostu tonę w lekturach. Chociaż przynajmniej w tym roku wreszcie natrafiłam na moją ulubioną: "Mistrz i Małgorzata" Debeściacka ksiązka, chociaz bardzo dziwna...
PostPosted: Mon Oct 02, 2006 6:47 am

gelil
Berry Scary

Hej, to dokładnie tak jak ja smile Poprostu tonę w lekturach. Chociaż przynajmniej w tym roku wreszcie natrafiłam na moją ulubioną: "Mistrz i Małgorzata" Debeściacka ksiązka, chociaz bardzo dziwna...

nie czytałam....jeszcze cool

Berry Scary

Merillian

PostPosted: Tue Oct 03, 2006 1:09 am

gelil
Berry Scary

popieram wypowiedź o "Mistrzu.." a co do lektur........>< przez całe liceum przeczytałam może 5-6 ><' też tak macie, że jak wam każą cos czytac, to was krew zalewa? teraz tez powinnam czytac co innego, a odkurzam Swiat Czarownic Andre Norton ><'
PostPosted: Tue Oct 03, 2006 1:08 pm

Merillian
gelil
Berry Scary

popieram wypowiedź o "Mistrzu.." a co do lektur........>< przez całe liceum przeczytałam może 5-6 ><' też tak macie, że jak wam każą cos czytac, to was krew zalewa? teraz tez powinnam czytac co innego, a odkurzam Swiat Czarownic Andre Norton ><'

nie no ja staram sie czytać wszysko regularnie mrgreen zeby wszystko wiedziec i byc mądra lol

Berry Scary

Irinn

PostPosted: Wed Oct 04, 2006 5:53 am

Ayah_TheMetalMania
Pilipiuk "2586 krokow" Bardzo interesujace opowiadanka , jak ciekawi to przeczytajcie

świetnie napisane, ciekawe, godne polecenia - same plusy po prostu biggrin
książkę czytałam już jakiś czas temu bo dostałam ją na jakieś święto, co prawda nie pamiętam na jakie ale może to były walentyki czy coś, mniejsza z tym xD no więc czytałam i często wracam bo naprawdę świetne biggrin
tak samo jak "Szatański interes" T. Pacyńskiego blaugh i "Siewca wiatru" Kossakowskiej blaugh heart whee

a co do "Mistrza i Małgorzaty" - również świetne, jedyna lektura (co prawda poziom rozszerzony co oznacza ze lektura to to jest tyle ze nie moja) którą chętnie czytam blaugh no... chyba że bierzemy pod uwage "Potop" który nie wiem czemu mnie zainteresował dosyć xd xp
PostPosted: Thu Oct 05, 2006 4:53 am

Irinn

...tak samo jak "Szatański interes" T. Pacyńskiego blaugh i "Siewca wiatru" Kossakowskiej blaugh heart whee

Zgadzam się!!! Te książki są po prostu super!!!
Quote:
...popieram wypowiedź o "Mistrzu.." a co do lektur........>< przez całe liceum przeczytałam może 5-6 ><' też tak macie, że jak wam każą cos czytac, to was krew zalewa? teraz tez powinnam czytac co innego, a odkurzam Swiat Czarownic Andre Norton ><'

Jajak dotąd nie przeczytałąm żadnej... Bo mnie naprawdę krew zalewa jak ktoś mnie do czegoś zmusza... scream stressed domokun Nawet jeśli jest to czytanie książek... Przeczytałam tylko Mickiewicza którego ubóstwiam. heart heart heart heart

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100

opcy

PostPosted: Thu Oct 05, 2006 6:16 am

kamilka3d
Z Gadzam się!!!
przepraszam..
ale to mnie powaliło po prostu... surprised
PostPosted: Fri Oct 06, 2006 3:46 am

Irinn
Ayah_TheMetalMania

książkę czytałam już jakiś czas temu bo dostałam ją na jakieś święto, co prawda nie pamiętam na jakie ale może to były walentyki czy coś, mniejsza z tym xD no więc czytałam i często wracam bo naprawdę świetne biggrin
tak samo jak "Szatański interes" T. Pacyńskiego blaugh i "Siewca wiatru" Kossakowskiej blaugh heart whee

a co do "Mistrza i Małgorzaty" - również świetne, jedyna lektura (co prawda poziom rozszerzony co oznacza ze lektura to to jest tyle ze nie moja) którą chętnie czytam blaugh no... chyba że bierzemy pod uwage "Potop" który nie wiem czemu mnie zainteresował dosyć xd xp

Potop też czytałam... i to nawet w wakacje... ogólnie wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitę, bo nie potrafiłam przeczytać "krótkich i zjadliwych" lekturek, które czytała cała klasa, za to czytałam te, na które wszyscy psioczyli- lalkę, trylogię, nad niemnem... tylko chłopów przeczytałam az 1 stronę biggrin powaliły mnie na łopatki><'Aktualnie czytam opracowania naukowe (zwłaszcza antropologiczne) na temat magii... do mojej (zagrożonej:/) magisterki... nie mogę powiedzieć żeby była to lektura lekka, łatwa i przyjemna sad ale na pewno jest ciekawa smile Mam tylko nadziję, że mnie dopuszczą do obrony :/ bo jakieś schody na horyzoncie...........................................................

Merillian

Berry Scary

PostPosted: Sat Oct 07, 2006 4:48 am

Merillian
Irinn
Ayah_TheMetalMania

Potop też czytałam... i to nawet w wakacje... ogólnie wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitę, bo nie potrafiłam przeczytać "krótkich i zjadliwych" lekturek, które czytała cała klasa, za to czytałam te, na które wszyscy psioczyli- lalkę, trylogię, nad niemnem... tylko chłopów przeczytałam az 1 stronę biggrin powaliły mnie na łopatki><'Aktualnie czytam opracowania naukowe (zwłaszcza antropologiczne) na temat magii... do mojej (zagrożonej:/) magisterki... nie mogę powiedzieć żeby była to lektura lekka, łatwa i przyjemna sad ale na pewno jest ciekawa smile Mam tylko nadziję, że mnie dopuszczą do obrony :/ bo jakieś schody na horyzoncie...........................................................

a na czym studiujesz jesli mozna wiedziec?? a schody okaza sie ruchome, nie martw sie smile
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 52 53 54 55 56 57 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games