Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Ki, mit eszik, evett. (avagy: KAJAAAA!!!) Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 51 52 53 54 55 56 58 59 60 61 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Kaja?
  PIZZA!!!!
  csak a ződség!
  hamburger....de sok...
  SUSHI X3
  Lasagne =D
View Results

Yolanda Thissa

PostPosted: Fri Apr 16, 2010 12:33 pm

palacsinta egyszerű és megunhatatlan 4laugh
PostPosted: Fri Apr 16, 2010 12:38 pm

tepertőkrémes kenyér X3

Az Timmy

Kind Miko

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Sat Apr 17, 2010 6:07 am

Nemrég nálunk is volt palacsinta, mikor csütörtökön a nagyihoz mentem ebédelni. Nyami, egyik kedvenc kajám nekem is a palacsinta! smile A kakaós palacsinta a kedvencem a palacsinták közül, de nagyritkán a lekvárosat is megeszem. Részletek arról, hogy mely kaják és italok a kedvenceim a profilomon a Magamról menüpontban a vége felé, akit érdekel (4. aloldalon)! wink

Lehet, hogy kissé furcsa, de szoktam egyedi kajakombinációkat is enni, melyek számomra nagyon finomak. A többségnek tudom, hogy furcsa lesz, vagy meglepődtök, de azért elmondom.

A kakaós palacsintához már 1-2 éve eszek sonkát, sajtot és hagymát. Ezt úgy teszem, hogy minden egyes összetekert palacsintát, amennyit épp eszek (általában alkalmanként 4-et, vagy 5-öt) felvágom 3-4felé, majd ezekre a kis felvágott részek tetejére teszek kis sonkát és sajtot, a hagymát pedig néha külön eszem közben, persze azt is kis részekre vágva.

Aztán kalácsot szeretem májkrémmel és paprikával, néha ezek hozzá hagymát, vagy 1-2 uborkakarikát.

Néha összeállítok kis egyéni miniszendvicseket (főleg szendvicsevésnél, de néha anélkül is csak úgy), mely abból áll, hogy szalámi, rá kis sonka, rá kis sajt, rá uborkakarika, rá egymás mellé egy kevés mustár és ketchup, majd ezek tetejére 1, vagy 2 pici darab hagyma és hamm bekapom egybe. Nagyon fini, én szeretem, aki akarja, próbálja ki. smile Ez ilyen kis egyéni miniszendvics kenyérféle nélkül. Volt már olyan is néha, hogy simán ezt ebédeltem, vagy uzsonnáztam, persze 2-3 ilyen kis miniszendvicset minimum, de volt úgyis, hogy 5-6-ot. De szendvicseknél is hasonlóan állítom össze a kenyereken, kalácsokon és kiflikben is, hogy először szalámi, rá sonka, rá sajt és néha rá uborka és esetleg kevés mustár és ketchup, majd külön ezek hozzá kis hagymát néha, plusz paprikát és nagyritkán egy kis paradicsomot is.

A borsófőzelékhez és a spenóthoz hónapok óta néha eszek egy kevés sajtot, néha főtt tojást is mindkettőhöz, bármelyiket is eszem, a tojásra pedig néha teszek egy icipici mustárt (bár úgy tudom ezt szokták és nem túl különös).

Milánóihoz néha eszek külön egy kis hagymát is, nekem sok kajához jól jön a hagyma hosszú hónapok óta. Plusz kis sajtdarabokat is rá szoktam tenni, hogy ráolvadjon, nem csak reszelt sajtot.

Sonkás, vagy sima üres rántottához régóta eszek gyakran kis ketchup-ot és mustárt 1-2 falatka tetejére, majd kis paprikaport a tetejére. De szoktam némelyik rántotta falatkára vagy csak ketchup-ot tenni, vagy csak mustárt, vagy ezeket külön paprikaporral, tehát különböző kombinációkkal, plusz eszek ehhez is egy kis hagymát külön, néha pedig egy kevés görög salátát is eszem hozzá.

Főtt rizi-bizi zöldségeket régóta eszek önmagukban simán (mióta már nem nagyon szeretem a rizst), vagy majonézzel szoktam leöntve enni, vagy görög salátával leöntve, vagy mindkettővel egy kicsit. Plusz ehhez is eszek néha egy kis hagymát, plusz sajt darabkákat is. És persze néha eszek hozzá párolt csirkát, vagy rántott halat, vagy rántott húst.

Tudom mindez furcsa lehet, ám egyéniek és néhány embernek biztos ízlik, vagy ízlene, csak talán nem sokaknak. Nekem ezek ízlenek és ez a lényeg, ártani nem árt. Családban egyedül én eszek ilyen kombinációkat, de senki nem szól bele. Legfeljebb anyám néha megjegyezte, hogy nem szokták és furcsa, főleg eleinte mondta néha, már jó ideje nem, mert megszokta. Plusz mondtam neki, hogy én eszem, nem pedig ő és nekem ízlik. Mai napig is szoktam ilyeneket enni és nem hinném, hogy megunom a legtöbbet, bár igaz az ízlés néha változhat. De a lényeg, hogy ezeket még mind szeretem és szerintem még jó ideig szeretni fogom. Akit érdekel, kíváncsi és/vagy úgy érzi, hogy szeretné az ilyen összeállításokat, az nyugodtan próbálja ki, kóstolja meg. wink Aztán elmondhatod a véleményedet itt, ha ezek közül bármelyiket, vagy az összeset kipróbáltad. Tudom, ebben eléggé egyéni vagyok, ez van.
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 9:04 am

Ez elég hosszú lett Xan sweatdrop Itt inkább sorolás van mint megdumálás szerintem...

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 1:05 pm

tényleg hosszú lett eek

jelenleg este 10 óra van,de mivel most értem haza Pestről ( heart ) és az egyik kedvencem van nem tudtam ellenállni szal épp brokkolikrémlevest eszek levesgyönggyel biggrin
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 3:08 pm

én nemrég végeztem egy tejberizzsel 4laugh hétvégén mindig bagolykodom... kell az enerdzsi whee

Az Timmy

Kind Miko

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Sun Apr 18, 2010 7:54 am

Jól van na, tényleg nem tudtam rövidebben leírni,...! Páran már tudhatnátok, hogy hajlamos vagyok hosszan is írni. Sajnálom, ez van, ennek ellenére gyakran próbálkozom rövidebben, tömörebben írni, akár hiszitek, akár nem! Ennél rövidebben nem tudtam az egyénileg összeállított kajáimat leírni, sajnálom ha ezzel bárki idejét raboltam,...! rolleyes Azt hittem inkább örülni fogtok és érdekelni fog a tényleges tartalom, amiről írtam. Na mindegy, sajnos tévedtem,... confused Lehet, hogy egy picit felfújom, de nem érdekel, mert nem ez az 1. eset, mikor pár tagnak probléma, hogy hosszan is merek írni,...! Akkor hozzáteszem, hogy akit tényleg érdekel, amit feljebb hosszabban leírtam, csak az olvassa el és reagáljon rá, ha akar!
PostPosted: Sun Apr 18, 2010 7:59 am

senki egy büdös szóval nem magyarázott azért mert hosszan írtál... csak megállapítottuk... stare

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Sun Apr 18, 2010 8:06 am

Jó, de általában ez akkor szokott szóba kerülni, ha baj. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Na mindegy, nem szeretnék ezért se vitát, se összeveszést senkivel se! De szerintem zárjuk le, legyen újra on!
PostPosted: Sun Apr 18, 2010 9:25 am

1. oké vége és igen tényleg csak megállapítás volt

2. ma ebédre brassói volt sült krumplival (nem hosszúkás fajta) és mellé kis uborka smile Nyami.

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Sun Apr 18, 2010 11:10 am

Én megint olyan párolt zöldséget ettem görög salátával és sajttal ma ebédre. Igaz most egy kis méretű paradicsomot is hozzákóstoltam kíváncsiságból, fini volt paradicsommal is.
PostPosted: Sun Apr 18, 2010 2:21 pm

ma nővéremmel bográcsoztam így a mai manü egy érdekes húsos sokhagymás mindenféle fűszerrel vegyített kaja volt rizzsel 4laugh eszméletlen finom lett!

Az Timmy

Kind Miko

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50
PostPosted: Tue Apr 20, 2010 1:22 am

xd "érdekes húsos sokhagymás mindenféle fűszerrel vegyített kaja" jó neve van rofl nekem a húgom szokott hasonlókkal kísérletezgetni, de érdekes módon neki is mindig jól sikerül eek a tehetség biggrin
nálunk Rakott palacsinta volt ma reggelire blaugh heart 3nodding
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 8:18 am

Ma ebédre 1-2 olyan apró egyéni miniszendvicset ettem önmagában, amiről feljebb írtam a hosszabb kommentemben.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Wed Apr 21, 2010 10:09 am

Vacsi: székelykáposzta nyami smile Illetve ebéd lett volna de kicsit későn indultam valahova így 2 banán lett az ebéd xp smile
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 51 52 53 54 55 56 58 59 60 61 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces